tomazawa 15.04.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Jako nowy członek tej grupy witam wszystkich budujących w Sulejówku. Jako najbliższego, przyszłego sąsiada w szczególności witam KaMaLa (moja działka to ta po drugiej stronie ulicy od zachodniej strony z dużym drzewem ). Jako, że obecnie jestem na etapie zbierania dokumentacji do pozwolenia na budowę mam nadzieje, ze znajdę tutaj pomocne dusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 16.04.2009 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Potrzebuje stempli na budowe - moze ktos ma do sprzedania. Moja kom. 508 38 12 35. Zapraszam http://forum.muratordom.pl/sprzedam-steple-garki-stropowe,t157332.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 16.04.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Jako nowy członek tej grupy witam wszystkich budujących w Sulejówku. Jako najbliższego, przyszłego sąsiada w szczególności witam KaMaLa (moja działka to ta po drugiej stronie ulicy od zachodniej strony z dużym drzewem ). Jako, że obecnie jestem na etapie zbierania dokumentacji do pozwolenia na budowę mam nadzieje, ze znajdę tutaj pomocne dusze Witaj !! ... mowisz o tej dzialce naprzeciwko mojego tarasu od ul. B******** ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina12 16.04.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Potrzebuję wmiarę taniego piach na obsypanie fundamentów,tylko proszę nie 30 zł za m3,o to jakieś żdzierstwo,kwota abstrakcyjna,za samochód 3 osiowy gdzie wchodzi max 13m3 około 20 ton to wychodzi około 390 zł to jest za ob syp bardzo drogo!Czy ktoś ma może kogos tańszego,może ktos wozi cosik z jakiegos wykopu i chce taniej Pozdrawiam i jakby co prosze o namiary.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina12 16.04.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Witam czy moge sie skontaktowac jakos z uczestnikiem jednego z forum Łukasz 613 mam do tej osoby jedno pytanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina12 16.04.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Jeszcze jedno czytajac forum zaintrygowala mnie wypowiedz Pana Łukasza 613 ,odnosnie iż piach to towar gabarytowy!Panie Łukaszu proszę wziąść encyklopedię i przeczytać co to jest gabaryt,używa Pan słów ktorych nie zna Pan znaczenia.Właśnie dzwoniłam na piaskarnię i do kopalni że jednak piach czy pospółkę sprzedaje sie na tony 1m3 piachu wazy około 1,6-1,7 tony.Moje pytanie poco Pan wprowadza ludzi w błąd.Przecież widać że Pan to konkurencja tego 2 Pana co go obsmarowywuje.Ale żenada ludzie i tak dokonają dogodniejszego dla nich wyboru.Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina12 16.04.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 1. zewnętrzny wymiar przedmiotu, urządzenia lub osoby 2. w architekturze: najwyższa linia poziomu zasadniczej części budynku lub zespołu budynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina12 16.04.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 i to jest właśnie według polskiego słownika gabaryt,to wszystko w tym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 16.04.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Jeszcze jedno czytajac forum zaintrygowala mnie wypowiedz Pana Łukasza 613 ,odnosnie iż piach to towar gabarytowy!Panie Łukaszu proszę wziąść encyklopedię i przeczytać co to jest gabaryt,używa Pan słów ktorych nie zna Pan znaczenia.Właśnie dzwoniłam na piaskarnię i do kopalni że jednak piach czy pospółkę sprzedaje sie na tony 1m3 piachu wazy około 1,6-1,7 tony.Moje pytanie poco Pan wprowadza ludzi w błąd.Przecież widać że Pan to konkurencja tego 2 Pana co go obsmarowywuje.Ale żenada ludzie i tak dokonają dogodniejszego dla nich wyboru.Pozdrawiam.. Zgadza się ze 1m3 to okolo 1,7 tony, ale jest to baaaardzo niedokladny przelicznik i zwykle zlodziejstwo, bo jak piach jest mokry to dostajesz go duzo mniej na m3 nie ma to natomiast wplywu. m3 to m3 czy pada czy swieci slońce. jesli kupujesz na m3 to jestes w stanie sprawdzic wizulanie czy jest tyle ile zostalo zamowione. jesli piach zamawiasz u np Sledziewskich to podadza Ci w tonach bo biora z Wisly, a tam maja wage Ja brałam z kopalni na m3 Nie znam co prawda rzeczonego Pana Łukasza, ale akurat to czy jest on konkurencja czy nie nie ma znaczenia. Generalnie ma rację, a jesli analizujesz kazde slowo z forum z encyklopedia to zycze owocnej "pracy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 16.04.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 1. zewnętrzny wymiar przedmiotu, urządzenia lub osoby 2. w architekturze: najwyższa linia poziomu zasadniczej części budynku lub zespołu budynków definicja 1 jest jak najbardziej poprawna co do pachu mierzonego na m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 16.04.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Prosze Karoline12 o edytowanie postow na nastepny raz a nie pisanie 5-ciu jeden po drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina12 16.04.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 e tam niedokładny przelicznik jak maja na kopalni wage to jak moze byc niedokładny przelicznik i to jeszcze wage w łyżce koparki czy jakoś tak dla mnie ocenienie okiem m3 to tez jakas abstrakcja a jak mozesz to jak sprawdzasz ten m3 mierzysz miarka jak ci zwala piach metr na metr i rozumiem metr w górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 16.04.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 no ja wiem na oko ile to jest m3 natomiast tona wychodzi różnie bo tona suchego i mokrego piachu bedzie ważyła inaczej, na mokrym tracisz jesli kupujesz na tony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 16.04.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 e tam niedokładny przelicznik jak maja na kopalni wage to jak moze byc niedokładny przelicznik i to jeszcze wage w łyżce koparki czy jakoś tak dla mnie ocenienie okiem m3 to tez jakas abstrakcja a jak mozesz to jak sprawdzasz ten m3 mierzysz miarka jak ci zwala piach metr na metr i rozumiem metr w górę... P=(Π*r2*h)/3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam112 16.04.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 ludzie dajcie sobie luzik kto chce kupic to kupi piach jest wolny rynek jest tyle firm ze mozna przebierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomazawa 16.04.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Jako nowy członek tej grupy witam wszystkich budujących w Sulejówku. Jako najbliższego, przyszłego sąsiada w szczególności witam KaMaLa (moja działka to ta po drugiej stronie ulicy od zachodniej strony z dużym drzewem ). Jako, że obecnie jestem na etapie zbierania dokumentacji do pozwolenia na budowę mam nadzieje, ze znajdę tutaj pomocne dusze Witaj !! ... mowisz o tej dzialce naprzeciwko mojego tarasu od ul. B******** ? Właśnie ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 16.04.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Jako nowy członek tej grupy witam wszystkich budujących w Sulejówku. Jako najbliższego, przyszłego sąsiada w szczególności witam KaMaLa (moja działka to ta po drugiej stronie ulicy od zachodniej strony z dużym drzewem ). Jako, że obecnie jestem na etapie zbierania dokumentacji do pozwolenia na budowę mam nadzieje, ze znajdę tutaj pomocne dusze Witaj !! ... mowisz o tej dzialce naprzeciwko mojego tarasu od ul. B******** ? Właśnie ta aaa moja ekipa mowila ze ktos sie tu krecił w zeszlym tygodniu juz chyba blizszego nowego sasiada miec nie moge Start jeszcze w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam112 16.04.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 kluciliscie sie o piach a ten pan z dl szlacheckiej ma po 25pln za m3 tak sobie przypomnialem rok temu mi wozil pisalem wczesniej posty ale wylecialo mi z glowy ale trzeba sie targowac i dzwonic po wszystkich firmach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomazawa 16.04.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Jako nowy członek tej grupy witam wszystkich budujących w Sulejówku. Jako najbliższego, przyszłego sąsiada w szczególności witam KaMaLa (moja działka to ta po drugiej stronie ulicy od zachodniej strony z dużym drzewem ). Jako, że obecnie jestem na etapie zbierania dokumentacji do pozwolenia na budowę mam nadzieje, ze znajdę tutaj pomocne dusze Witaj !! ... mowisz o tej dzialce naprzeciwko mojego tarasu od ul. B******** ? Właśnie ta aaa moja ekipa mowila ze ktos sie tu krecił w zeszlym tygodniu juz chyba blizszego nowego sasiada miec nie moge Start jeszcze w tym roku? Nie wiem czy w tem roku mi wyjdzie. Obecnie nie mam jeszcze pozwolenia na budowe (jestem na etapie załatwiania dokumentów i zakupu projektu) i nie wim jak długo się czeka na takie coś w Sulejówku. Ja osobiście nastawiam się raczej na następny rok. Będę mógł wtedy przynajmniej skorzystać z waszej sprawdzonej ekipy budowlanej No i może w miarę taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 17.04.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Na pozwolenie czeka się miesiąc, ale podjerzewam ze jeszcze bedziesz musial wystapic o warunki zabudowy (o ile juz ich nie masz), a na to czeka się lekką reką 4 miechy w porywach do 6. Ekipę polecam, ale to juz teraz wstepnie sie umawiaj, my 1,5 roku wczesniej prowadzilismy casting jeszcze nie majac projektu, tylko takie pokazowe scany. W miarę możliwości sluże pomocą pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts