Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

straszny kosmos cenowy, ja płaciłem 3500 zl za 10 m3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

paulo

str

monia77w1 napisał:
  Tessa napisał:
  aga_m6 napisał:
Witam.

Czy możecie polecić jakąś firmę zajmującą się sprzedażą i montażem szamba?

Jakie są orientacyjne koszty?

Markop z Halinowa. Ok. 5000 dwuzbiornikowe. Szybko i profesjonalnie, działa bez zarzutu. Telefon musisz sobie "wygooglać", bo gdzieś sie zawieruszył.

Ja mam 603 924 645 Marek

paulowawa napisał:

paulo

str

monia77w1 napisał:
  Tessa napisał:
  aga_m6 napisał:
Witam.

Markop z Halinowa. Ok. 5000 dwuzbiornikowe. Szybko i profesjonalnie, działa bez zarzutu. Telefon musisz sobie "wygooglać", bo gdzieś sie zawieruszył.

Ja mam 603 924 645 Marek

z montażem?

z montazem tylko moja koparka czyli + 150 zł

monia77w1 napisał:
  paulowawa napisał:

paulo

str

monia77w1 napisał:
  Tessa napisał:
  aga_m6 napisał:
Witam.

Ja mam 603 924 645 Marek

z montażem?

Widzę że nikt nie ma namiarów na drewno :-? Podobno przy wylocie z Czynu Społecznego na Trakt,tam w okolicy tej elektrowni mają drewno po +/- 150 zł za metr.Jakby ktoś był zainteresowany to wiecie 8)

A my mieszkamy w Miłosnej od roku,tzn.rok temu się wprowadziliśmy po trwającej 4 miesiące budowie.Projekt niestety nie z projektów Muratora,nasza wąska działka nie pozostawiała nam wiele wyborów...

Ogólnie jesteśmy na etapie "kończenia się" ale kiedy całkiem się wykończymy to nie wiem :o

witam,

powolutku ekipa kończy roboty,

dach bede robil z dachluxu - dachówka rupp Ceramica sirius antracyt (kolor),

elektryk umowiony,

okna zamowione (oknoplast.krakow z uniplastu na ostrobramskiej - polecam tą Panią ktora tam sprzedaje - doradzi jak by wybierala dla siebie),

dzwi - zdecydowalismy sie na stalowe - producent JUWENT (easyopen z minska mazowieckiego) - nie mam przekonania do drewnianaych,

i tylko tynkarza do gipsow brak - niby mam namiary - ale ciezko teraz znaleźć

z numerow ktore tutaj podajecie to Ci z zagoscinca nie odbierają, inni robią tylko cementowo-wap. ...... a czas leci,

Witam,

Na stronie Sulejówka jest informacja, że można otrzymać dofinansowanie z UE do odnawialnych źródeł energii instalowanych w naszych domach (np. kolektory słoneczne). Gra jest warta świeczki, bo to może być nawet 85% dofinansowania. Zainteresowani niech zerkną na link:

http://www.sulejowek.pl/index.php?id=1&n_id=495&lan=pl

Sprawa jest w miarę pilna, bo 21 września ma się odbyć spotkanie w tej sprawie.

Im więcej z nas się na to "pisze" tym większe szanse powodzenia przedsięwzięcia.

Gorąco zachęcam do wzięcia w tym udziału; MIEJMY TEŻ COŚ Z TEGO CZŁONKOWSTWA W UNII!

Szanowni Państwo

W imieniu Pana Burmistrza Waldemara Chachulskiego zapraszam Państwa na pierwsze spotkanie organizacyjne dotyczące powołania stowarzyszenia, celem którego m.in. będzie ubieganie się o środki unijne na inwestycje z zakresu odnawialnych źródeł energii.

Spotkanie odbędzie się 21 września br. o godz. 18.30 (poniedziałek) w Urzędzie Miasta przy ul.Dworcowej 55, sala nr 2 na parterze.

Bardzo serdecznie zapraszam.

Z poważaniem

Hanna Stefaniuik

Kierownik Wydziału Organizacyjnego

Nam powiedzieli 38 zł z metra2. Mialam tez propozycje za 30, ale i za 45 zł

za samą robocizne na gotowo czyli styropian, kołki, klej, siatka, druga warstwa kleju i tynk. szlifowanie przed zagruntowaniem i o ile wymaga tego tynk gruntowanie. Materialy to nasz dodatkowy koszt.

skad braliscie podbitke? prosze o namiary :D