Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale najpierw tyczenie, czy najpierw humus?

To zależy czy humus wybierasz przed ławami czy po ich wylaniu.

U mnie humus był także wybierany ręcznie dopiero po wylaniu ław.

Jak wybierasz ziemię koparką - to tyczenie potem.

...albo do poprawek po ekipie :lol:

Smiej sie, smiej :)

Mam nadzieje, ze dobra ekipe wybralismy.

Taki tradycyjny murarz z dwoma pomocnikami.

Wiekszosc to "szef" ekipy, co tylko jezdzi i kase zbiera.

Byslimy u nich na budowie - ladnie, czysto itp.

Rozmawialismy z ludzmi, ktorym juz cos budowali i zadowoleni.

Moze tragedii nie bedzie :)

q.

moze ktos ma znajomego tynkarza, który otynkowalby mi dwa slupki po jednej stronie - tak aby mozna bylo zamontowac bramy garazowe. Koniecznie jeszcze w tym tygodniu. Robota góra na 2-3h -tak mysle. Plissssssssssss. :cry:

posłałem na priva

Poniżej są namiary i ceny na piasek, które zbierałem pod koniec zeszłego roku. Bierzcie więc prosze poprawkę na ceny.

http://republika.pl/kucis/piach.jpg

Ceny sa podawane albo w metrach sześciennych albo w tonach. Przelicznik jest mniej więcej: 5t~3m3.

Czasem goście podają też ceny za wywrotkę. Trzeba uważać żeby nie przepłacić, bo są różne tonaże wywrotek.

Kraftz,

ale fajne zestawienie :)

Dzieki.

Aha,

to wprawdzie nie dział ogłoszenia, ale tak lokalnie to więcej informacji można wydobyć.

Od czerwca/lipca będę potrzebował jakąś kanciapę na narzędzia. Garaż, czy kontener jest raczej za duży.

Jeśli ktoś teraz buduje i bedzie się pozbywał czegoś co można w ten sposób użyć to ja z chęcią odkupię.

Qdlaty

a pewnie,ja tez nie z Sulejówka tylko z Izabeli, ale co tam, przeciez to tylko rzut beretem - nie Kraftz?

A poniewaz dzis jest ostatni dzien przedświąteczny ,ze mam dostep do internetu to chce zlozyc Wam wszystkim życzenia zdrowych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy oraz spełnienia tego wymarzonego przez nas wszystkich marzenia - rychłego zamieszkania we własnym domu. :D