Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BEŻE, BEŻE W ŁAZIENCE

kasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

PYTANIE-DLACZEGO WIEKSZOŚĆ ŁAZIENEK JEST BEŻOWYCH - CZY TO JEDYNY KOLOR W KTÓRYM DOBRZE SIĘ CZUJECIE? WYDAJE MI SIĘ ,ŻE TO NAJPROSTSZY SPOSÓB NA UNIWERSALNE WNĘTSZE, ALE NIE DO KOŃCA WYRAŻA CHARAKTER..JAKIE JEST WASZE ZDANIE?

KASIA :o :D

Czy ja wiem, czy tylko beże.? Ostatnio zwiedzając nowo wykończone łazienki ( trzy ) przez mojego glazurnika widziałem kilka łazienek w nowych budynkach i tam dominujace były czernie i szarości. I podobno to jest teraz dominujacy "trynd" kolorystyczny. Ale moje zdanie jest takie że Ci projektaci wnetrz którzy je robili ( bo to byli projektanci) to powinni za kare pomieszkać w tych mieszkaniach.

O kurka,ja mam szaro-czarną betonową łazienkę i wcale nie za karę,sama sobie wybrałam. :lol:

:D A masz chociaż jakąś palme w wewątrz ( zieleń łamie te czernie i szarości) i białym gresikiem wysypany pól metrowy pas wzdłuż jednej ze sciań a na tym gresiku też roślinki, i ratanowy fotelik :-),

A powaznie jakoś tak zbyt ascetycznie jest i zimno w takich szaro-czarnych łazienkach dla mnie

Witam

Owszem bardzo bużo beży sie sprzedaje, ale też brązy, zielenie z seledynem oraz błękit z niebieskim.

Ale jednak w beżach chyba człowiek czuje się najlepiej.

Nie męczą oczu i są "ciepłe"

Wyobraź sobie że po imprezie idziesz rano do łazienki w bordowym lub żółtym kolorz- straszne!

Jest też aspekt oszczędnościowy i do ciemnych płytek trzeba dać wiecej światła by uzyskać odpowiednią jasność.

No i łatwiej jest się ogolić bez narażenia na rany ciete :D

Pozdrawiam

Marek

Wyobraź sobie że po imprezie idziesz rano do łazienki w bordowym lub żółtym kolorz- straszne!

O kurcze... :( , a ja właśnie będę miała żółtą...

Koniec z imprezami...?

Bo kafle już kupiłam... :(

O kurka,ja mam szaro-czarną betonową łazienkę i wcale nie za karę,sama sobie wybrałam. :lol:

:D A masz chociaż jakąś palme w wewątrz ( zieleń łamie te czernie i szarości) i białym gresikiem wysypany pól metrowy pas wzdłuż jednej ze sciań a na tym gresiku też roślinki, i ratanowy fotelik :-),

A powaznie jakoś tak zbyt ascetycznie jest i zimno w takich szaro-czarnych łazienkach dla mnie

:lol: Tak wiem,obowiązkowo,ale niestety nie mam.

Ale jednak w beżach chyba człowiek czuje się najlepiej.

Nie męczą oczu i są "ciepłe"

Marek

Zależy.Lubię beże w innych pomieszczeniach niż łazienka,którą lubię w chłodnych barwach.Łazienka kojarzyć mi się ma z czystością,świeżością,trochę jak guma miętowa. :wink:

Gość tripper

mamma mia

swoja lazienke zrobilem w takich zoltobezach i nawet mi do glowy nie przyszlo, ze taki jest teraz trynd i ze to jest super w ogole modne i popularne

zrobilem tak, bo to byly pierwsze plytki, ktore mi sie spodobaly, a nie chcialem jakies bialej seledynowej leciutkiej pastelowej z kwiatkami i zrobilem taka jak mam

z calej linii plytek wybralem tylko plytki podstawowe i mozaike i to mi wystarczylo

W mojej poprzedniej łazience były żółte ściany, ruda podłoga, białe sprzęty, po imprezie wchodziło się spoko, bez efektów :lol: Wyglądała bardzo cieplutko i przytulnie, Kupujący moje mieszkanie byli zachwyceni na całe szczęście 8)

Teraz mam w swojej łazience na podłodze beż, na ścianach rudy, a wanna i ściana od prysznica jest szara. Jest fajowo, ciepło, ale bez przesady. U dzieci jest wanilia i brzoskwinka, bardzo ciepła i przyjazna, a trzecia tzw. "gościnna" jest kremowa z kilkoma odcieniami brązu. Ja nie znoszę niebieskich ani zielonych łazienek, ale o gustach się nie dyskutuje, każdy niech robi jak się czuje z tym najlepiej.

I nie mam żadnych dekorów, bo płytki, które mi się podobały z dekorami miały bardzo nierozsądną cenę :roll: , a te które miały rozsądną cenę, i były w miarę ok, to dekory miały beznadziejne. Tak więc wymyślałam łazienki bez dekoró, za to były różne kombinacje z płytkami podstawowymi, a i kafelkarz też miał trochę roboty z cięciem :)

Ja mam dwie łazienki, jedna jest w beżu właśnie, a druga w błękicie. W obydwu nie ma żadnych dodatków, dekorów, muszelek itp. Urozmaicenie stanowią dodatki (ręczniki, pojemniki na mydło, wieszaki na papier itp.) białe i odpowiednio brązowe i granatowe. Podobaja mi się rzeczy proste, delikatne, które nie rzucają się w oczy i nie brzydną po 2 latach. Beż jest fajny, bo delikatny, nie razi w oczy, fajnie się przy nim wypoczywa - np. kąpiel w pianie, świeczki, delikatne światło... To taki kojący kolor.

Ooo, to ja jestem podwójnie trendy :wink: , bo jedna łazienka jest właśnie beżowa i na przemian czekoladowa. Beż jest ciepły (a moja łazienka jest duża, więc może zaoszczędzę na ogrzewaniu :wink: ), przytulny i chyba tak szybko się nie znudzi, bo tak jak Magdzia jakoś nie mam zamiaru robić za rok czy dwa remontu łazienki, bo mi się kafelki opatrzyły :roll: :wink: Drugą łazienkę mam szaro- granatową (grafitową :roll: ) i ta z kolei wydaje mi się bardziej sterylna, choć też nie jest zimna... Pierwsza czyli beżowa łazienka (a właściwie pokój kąpielowy) będzie miała dodatki: wiklinowy kosz i leżak, kwiaty, świece. Natomiast w szarej łazience ozdobą są dekory i będą odpowiednio dobrane kolorystycznie ręczniki. (zdjęcia obu łazienek w stopce)

PYTANIE-DLACZEGO WIEKSZOŚĆ ŁAZIENEK JEST BEŻOWYCH - CZY TO JEDYNY KOLOR W KTÓRYM DOBRZE SIĘ CZUJECIE? WYDAJE MI SIĘ ,ŻE TO NAJPROSTSZY SPOSÓB NA UNIWERSALNE WNĘTSZE, ALE NIE DO KOŃCA WYRAŻA CHARAKTER..JAKIE JEST WASZE ZDANIE?

KASIA :o :D

Ja jedna lazienke bede miała, bordowo-rózowo-kremowa :p