Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BEŻE, BEŻE W ŁAZIENCE

kasia

Recommended Posts

PYTANIE-DLACZEGO WIEKSZOŚĆ ŁAZIENEK JEST BEŻOWYCH - CZY TO JEDYNY KOLOR W KTÓRYM DOBRZE SIĘ CZUJECIE? WYDAJE MI SIĘ ,ŻE TO NAJPROSTSZY SPOSÓB NA UNIWERSALNE WNĘTSZE, ALE NIE DO KOŃCA WYRAŻA CHARAKTER..JAKIE JEST WASZE ZDANIE?

KASIA :o :D

Wybralam kafle zebrano

lubie takie kolory choć wiem że nie są obecnie modne ;)

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja to widzę w ten sposób, że beż jest neutralnym, bezpiecznym kolorem, więc nie sposób popsuć sobie wnętrza. Dla mnie jednak jest to nudny kolor. Raz postanowiłam zrobić projekt łazienki w kolorach beżowym i brązowym, ale po skończeniu coś mi nie pasowało, więc zaczęłam wprowadzać poprawki. Oczywiście szukając ładniejszych płytek w bazach cad decora, co chwilę natrafiałam na jakieś piękne kolorowe kafelki i ostatecznie zniesławiłam nie tylko układ łazienki, ale i kolorystykę na zielono-białą. lol

Mi się nie podobają łazienki w zieleni

zieleń ewentualnie jako dodatek

Uważam też że kolorowe kafle , jak i ciemne kiepsko się prezentują w małych łazienkach. Ja mam małą blokową klitke więc potrzebuję czegoś jasnego

zielenie, nie

niebieskie za zimne

ciemne odpada bo jak w grobie więc zostaje nudny beż

W zasadzie całe mieszkanie robię, beże, kremy, wenge ( nie bo modne czy nie modne tylko dlatego że mi te kolory odpowiadają, wyciszam się przy nich)

dodatki w pokojach w kolorowe

Bardzo mi się podobają kuchnie z czerwienią ale u kogoś

dom ma być dla mnie przytulny i funkcjonalny

piekne wnętrzna lubię pooglądać w katalogach bo u mnie z dzieckiem i kotami pewne rzeczy ( np szklane stoliki, półki, duże lustra) bedą mało funkcjonalne

nie lubię latać ze szmatą a na gosposie mnie nie stać

Rozwazałam przed zebrano Snake z opoczna. Piekne kafle ale moim zdaniem do dużego pomieszczenia

Zupełnie nie świadomo co jest obecnie modne wybrałam kremowe kafle :) które chyba też się trochę zaliczają do beżowych... Były to jedyne (dosłownie jedyne!) kafle które wpadły mi w oko, a szukałam kilka tygodni ;)

Uważam, że najgorsze co można zrobić remontując mieszkanie to podążać za modą. obojętnie czy chodzi o wybieranie mebli, kafli, lamp- rzeczy które raz kupione służą wiele lat.

• 2 weeks później...
A ja lubię swoją kremowo (beżowo jak kto woli) - czekoladową łazienkę. Mimo iż koniecznie chciałam w innym kolorze, to i tak moje wszystkie wybory kręcą sie wokół kremów, beżów i brązów. Jakoś inne kolory do mnie nie przemawiają. Ale to może i dobrze. Dla niektórych nudne ,dla mnie wydają się te kolory najbardziej ciepłe i eleganckie. I nic na to nie poradzę.

• 2 weeks później...

magsos mam dokładnie tak jak TY - kremy, beże, piaski plus ciepłe brązy drewna to jest to, co mi najbardziej odpowiada. Jeszcze ewentualnie neutralna biel. Jakoś sobie nie wyobrażam u mnie w domu wściekle czerwonej kuchni czy fioletowej ściany w salonie. W takich wnętrzach czuję się najlepiej, są jasne, ciepłe i przytulne. A czy nudne, bezpieczne, modne? Zupełnie mnie to nie interesuje. Wnętrze można zmieniać dodatkami - jeśli się ma taką potrzebę. Ale na szczęście wybór w sklepach jest tak ogromny, że każdy znajdzie coś w swoim stylu :)

Pozdrawiam serdecznie