Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jako sąsiadka, powiem tak brakuje mi okien od strony garażowej widok na ulicę, może to z jednej strony dobrze ,że ich nie ma ale nie będziesz widział co się dzieje przed domem,9 lepiejnwyglada odbicie lustrzane od razu wiecie co się dzieje

brak pomieszczenia gospodarczego ,

przydałby sie garaż na dwa samochody, jeden to mało( wiem z autopsji )

i troszke małe te pokoiki 11m to tak na styk- u nas Wiktor ma tyle w mieszkaniu a w domu to chce mieć pokój zabaw :wink:

Jest taka dysproporcja ogromny salon i kuchnia a potem małe pokoiki.

Ale ogólnie domek sie prezentuje bardzo ładnie

Pozdrawiam

p.s. nie wiem czy ma być z uzytkowym poddaszem , nie ma rzutu poddasza w linku

Witam !!

Tylko na sąsiadów można liczyć :D

Ten domek ma być generalnie do wieeeelkiej przerobki

1. Ma byc oczywiscie lustrzane odbicie

2. Chcemy przenieść "lustrzanie" mała toaletę i spiżarnie względem sąsiadującej sciany, zlikwidować ten wykusz z przodu

3. Przesunąć wejście do domu w miejsce spiżarni, a w miejscu wejscia zrobić pomieszczenie gospodarcze :-)

4. O ile długość działki pozwoli i okno w łazience, przedłuzyć garaż, a na końcu garażu zrobić pomieszczenie gospodarcze z kotłownią - moja lepsza połowa nie ma węchu ( tak, sa takie dziwolągi :-)) i powiedziała, że nie chce mieć gazu pod jednym dachem z domem, czyli wyszło na to, że kotłownia jest w garażu i nie ma do niego przejścia

5. Troche ukradniemy garderobie miejsca i zrobimy schody na gore i moze kiedys zagospodarujemy

6. Jeszcze tylko zmienimy kąt nachylenia dachu , zeby to poddasze nie bylo za małe i jeszcse kilka drobnych i może .... :-)

Na 2 miesjce garażowe nie mamy miejsca - w warunkach zabudowy mamy 70% powierzchni biologicznie czynnej, co przy naszej działce wychodzi powierzchnia zabudowy 240m2, a powierzchnia domu 192 i jeszcze powiekszamy garaż .... wiec nie mozemy sobie pozwolic, z reszta Dorota nie ma prawka ( możesz zastosować przypis o dziwolagach :D )i broni się rękoma i nogami przed zrobieniem go.

Pokoje faktycznie nie za duże, ale dla nas i tak to bedzie palac - mieszkamy obecnie na 34 m2

Tak naprawde to miała być Kornelia z Archipelagu, ale garaż musiał wylądować poza bryłę domu no i cały czas jeszcze szukamy, tzn od kwietnia :evil:

Pozdrowienia

Paweł