bendzamin 27.07.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Czy ktos sie orientuje jak wyglada sprawa odrolnienia działki czy zawsze sie ja odralnia. Wystapiłem o WZiZT i chciałem zapytac czy działka która w poprzednim planie zagop.przestrz. figurowała jako z przeznaczeniem na budowe (na wypisie BP) to czy na chwile obecna gdy nie ma planu zagosp.przestrz. wystepujac o warunki bedzie trzeba ja odralniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 27.07.2005 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 jesli tak to ile moze kosztowac odrolnienie gruntu IIIb i IVa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala1 27.07.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 U nas było tak:Brak planów zagospodarowania( na szczęście) Dostaliśmy WZ i ZT.Działka była rolna Aby dostać pozwolenie na budowe musieliśmy część działki odrolnić, zrobiliśmy to na miejscu w Starostwie (Kraków) po tygodniu działka była odrolniona , a koszty znikome bo nawet nie pamiętam ile to kosztowało.Plany w Gminie weszły w życie , dom już stoi , a działka bez zmian nadal rolna, choć kilka krotnie składałem o przekfalifikowanie kilka lat temu.Niech żyje Gminny bałagan! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 28.07.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Może poczytaj tutajhttp://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=48102&highlight=odrolnienie Sama to przerabiałam tylko miałam inną sytuację bo był nowy plan zagospodarowania.Odrolnienie ma dwa etapy najpierw zgody ministrów na to - i to jest właściwe odrolnienie (to u mnie załatwili podczas robienbia planów) a potem już w starostwie zmiana użytkowania. W przypadku klas od VI do IV nie masz opłat, przy wyższych klasach są.Szukaj w wyszukiwarce pod hasłem odrolnienie lub działka rolna wiem że fachowcy lub Ci co to przerabiali dają dobre rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 28.07.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Napiszą Ci to w WZIT bez wątpienia.Czyli jeśli zapisu o konieczności odrolnienia nie bedzie to sprawa z głowy.Jeśli bedzie to patrz wyżej - zajmie to kilka tygodni, licząc z tym że trzeba zrobić mapke do celów projektowych, arhgcitekt musi wyrysować plan i to zanosisz do odrolnienia. Samo odrolnienie do 2 tygodni (nominalnie miesiąc) powowdzneia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts