Gość Alina Lozowska 27.07.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Chce podpisać umowę na wykonanie stanu surowego otwartego. Jakie etapy powinnam w niej szczegółowo zarzeć, tak aby wykonawca nie miał wątpliwości na co sie umawiamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.07.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Alina właśnie jestem w dokładnie tym samym punkcie inwestycji, przeszukuję forum i odpowiedzi na nasze pytanie jest naprawde sporo, "POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alina Lozowska 30.07.2005 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Dzięki, ale zapewniam, że spędziłam wiele godzin w archiwum i odpowiedzi na tak sformuowane pytanie nie otrzymałam. Ale skoro piszesz,że już masz tę wiedzę napisz proszę krótko, co obejmuje dokłanie stan surowy otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 01.08.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Fundamenty, stropy, ściany nośne, dach. Bez stolarki okiennej i drzwiowej. Dlatego nazywa się "otwarty".pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alina Lozowska 01.08.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Stan otwarty z dachem ???? A schody, tarasy, kominy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Z dachem albo bez - zależy od Ciebie. Mnie np interesuje więźba z pełnym deskowaniem i papą ale bez blachodachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekW 01.08.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Poszukaj "umów Fugasa" - są bardzo szczegółowe i precyzyjne. Albo przyślij mi swojego mail'a, to wyślę własną umowę, którą sporządziłem na podstawie forumowej propozycji Fugasa. Ostrzegam, że to 7 stron + 4 strony załączników. Dwóch wykonawców obmówiło jej podpisania w zaproponowanym kształcie, a ja traktowałem ją jako nienegocjowalną. Ale znalazł się i taki, który podpisał i za miesiąc kończy stan surowy otwarty. Pozdrawiam. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 01.08.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Stan otwarty z dachem ???? A schody, tarasy, kominy ? Twoje pytanie dotyczyło stanu surowego otwartego. A dlaczego nie z dachem ???? Otwarty, to nie oznacza nie przykryty dachem. Schody, tarasy - nie muszą, kominy - jeżeli z przykrytym dachem to tak. Wątpliwości wskazują na nieprecyzyjnie zadane pytanie. Określenie "stan surowy otwarty" obejmuje zakres, który podałem wcześniej. Od Ciebie zależy czy kolejne elementy budowy włączysz to tego stanu. Może być to zdeterminowane albo posiadaną w danym momencie kasą albo porą roku, w której prowadzisz roboty. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 możesz zobaczyć np :http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=264303&highlight=koszty+stanu+surowego#264303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts