syropinka 27.07.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Mam pytanie...w wypisie gruntow mam napisane ze moja działka jest rolna, ale ma przeznaczenie pod zabudowe tzn. teren jest świeżo odrolniony i plany są takie, że ma tam powstać osiedle.Czy muszę formalnie gdzieś tą działkę zmienić na budowlaną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 27.07.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 O przeznaczeniu nieruchomości przesądza plan. Jesli masz aktualny plan zagosp. przestrz. to masz takie przeznaczenie jak w tym planie. Jeśli natomiast "plany są takie, że ma tam powstać osiedle" to niestety może oznaczać, że nie masz aktualnego planu zagospod. przestrz. Ewidencja gruntów, która wydała Ci wypis z "R" widocznie nie dostała informacji z gminy, że zmienił sie plan. Zapytaj w gminie czy jest plan i jakie jest przeznaczenie a bedziesz wiedział/a wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syropinka 27.07.2005 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts