Dominik2822 27.07.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Proszę odpiszcie dlaczego cokoł powinien być cofnięty względem ścian. osobiście podobał by mi się dom , w który cokól jest wysunięty względem elewacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 28.07.2005 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Jeżeli zrobisz cokół nieco cofnięty względem ściany, to nie będziesz już musiał o nim myśleć, jak będzie wystawał, to bardzo dokładnie trzeba zrobić górną krawędź cokołu, żeby nie wsiąkała w niego woda, bo zimą się odparzy.Przy cofniętym cokole też trzeba jeszcze pamiętać, że pod krawędzią uskoku obok górnej krawędzi cokołu powinien być wykonany kapinos, aby górna krawędź cokołu nie namakała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bruner 28.07.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 jeżeli podoba ci się cokół wysunięty to śmiało możesz taki zrobić musisz tylko zrobic bardzo dokładnie obróbkę blacharską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 28.07.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Mam cokół wysunięty i obrobiony kamień od góry także (jak można blachą !) i jest super. Kamień musi byc zainpregnowany a szczelina pomiędzy kamieniem a ścianą domu jest wypełniona silikonem (np. bezbarwny dekarski lub kolorowy akryl). Niech żyją wysunięte cokoły !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 26.12.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Ja mam taki wysunięty cokół w projekcie. Chciałam taki, a teraz zatanawiam się jak to będzie wyglądało. Widziałam kilka realizacji, ale w innych domach. Mój dom nawiązuje do "wiejskiej chałupy" , ale jest nieco bardziej nowoczesny. Obawiam się, że będą pasowały tylko okna ze szprosami. A nie wiem czy będę takie chciała mieć przez całe życie, bo budynek ma dużo przeszkleń i to może wyglądać jak kraty. Czy macie w swoich zbiorach zdjęcia elewacji z wysuniętym cokołem? Proszę wklejajcie. Mam jeszcze możliwość zrezygnowania z tego cokołu, bo dopier fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts