Dominik2822 28.07.2005 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Jaka jest różnica cenowa między terrivą a fertem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 28.07.2005 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Dominik a mozesz napisac, ktora fima produkuje jeszcze fert?w szczecinskich hurtowniach powiedziano mi ze juz dawno nikt o ten strop nie pytal, oni nie sprowadzaja i byli zdziwieni, ze to jeszcze produkuja, bo wg nich ten fert jest 'przestarzaly' i maja tylko teriwe lub poroterm -diabelnie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 29.07.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 u mnie strop teriva pow. 183mkw. 6990,0 razem z pustakami keramzytowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 29.07.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Strop porotherm w cenie terivy (ale po obniżce, bo przysłali pustaki o róznych rozmiarach! Drugi raz bym tego badziewia nie brała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 29.07.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 ja mam fertjak powiedzial murarz najlepszy strop i chyba najtaniej i podobno dniówek na murarzu zaoszczdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik2822 01.08.2005 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 właśnie dowiedziałem się że teriva jest tańsza o 1/3 od ferta. Więc decyzja podjęta. Biorę terivę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.08.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Jeszce tanszy i szybszy w postawieniu jest strop- plyta zerańska. Nie wylewasz betonu jak do terivy-5cm, robisz tylko wieniec i go zalewasz betonem. płyty do polozenia w godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik2822 02.08.2005 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Ale czy to jest strop gęstożebrowy? Chyba nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 02.08.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 to prefabrykowany strop z uzbrojeniem zalany betonem, w ksztalcie szerokich płyt, transport i montaz przy pomocy dźwigu. Wykonywany na zamowienie w betoniarniach co do cm. Dookoła wykonujesz tylko wieniec i go zalewasz betonem, odpada ci zalanie nadbetonu, ktory masz obowiazkowo w terivie, montaz tylko 1 dzien w 2 godziny. cena płyty jest drozsza niż samej terivy ale odpada ci nadbeton i pilnowanie podlewania betonu. beton do wienca robisz sam na budowie.Wiem to wszystko bo sama jestem na etapie stropu-wyceny, ja w swoim domu mam terive w planach ale tez sie zastanawiam nad plytami, zwłaszcza,ze dopiero wyceniam strop i moj dom nie ma poddasza uzytkowego tylko parter. na pewno trzeba sie poradzic architekta czy taka zmiana jest mozliwa lub dobrego inspektora nadzoru. Wszystko tez zalezy od rodzaju scian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happyluke 02.08.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 to prefabrykowany strop z uzbrojeniem zalany betonem, w ksztalcie szerokich płyt, transport i montaz przy pomocy dźwigu. Wykonywany na zamowienie w betoniarniach co do cm. Z tym cm dokładności to lekka przesada. Niejednokrotnie montowałem stropy żerańskie i dokładność wykonania niekiedy pozostawia sporo do życzenia. Ważny jest wybór dobrej fabryki prefabrykatów. Ale sam montaż faktycznie jest przyjemny i szybki. Te stropy to 3/4 stropów w blokowiskach. Występują przy nich jedynie problemy z klawiszowaniem. Ale przy odpowiednim zazbrojeniu szczelin pomiędzy płytami można w pewnym stopniu tego uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts