Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wam się mieszka w nowym domu

Szadam

Recommended Posts

Mieszka mi się fajnie ale normalnie. Tylko przez kilka dni miałam uczucie niezwykłości. W pierwszych dniach wszystko zachwyca potem człowiek sie martwi, że trzeba kupić meble czy coś innego. Moja przyjaciółka mówiła mi, że tak będzie i miała rację. Dom wybudowaliśmy w 10 mies, oby z kompletnym wykończeniem było tak samo :cry:

Przyjemne są: odwiedziny znajomych i rodziny, chodzenie po ciepłej podłodze, opalanie się na własnym tarasie, jedzenie posiłków w salonie, własna sypialnia. Wkurzają - komary, nawet zabić nie ma jak bo szkoda brudzić ścian. Zobaczę, jak będzie z ogrodem bo jeszcze jest ściernisko.

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiesz co - ty masz inny problem. to nie jest dom :(

:oops: :oops: :oops: qrczę, chyba tak :cry:

Tylko uwierzyć w to trudno i wyjścia nie widzę :cry: :cry: :cry:

Yvett - mam pomysł - rób listę rzeczy, które twój małżonek rzeczywiście zrobi - tzn. zacznie i skończy. Pokazuj mu to, może to będzie dla niego wiadro zimnej wody - bo może on faktycznie jest przekonany że "się zaharowuje na śmierć", że "tylko on w tym domu coś robi". Jak zobaczy, że jest tego śmiesznie mało, może się trochę uspokoi i zastanowi, dlaczego mu tak czas przez palce przecieka bezproduktywnie. Czasem ludzie sami siebie oszukują. No i wcale sie tym nie przejmuj. Rób swoje i tyle.

Tak zrobię - zobaczymy co dalej - dzięki :D

• 4 weeks później...