rafal9 28.07.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Jaki powinien być przyzwoity koszt organizacji przyłączenia mediów.Sprawa u mnie jest w miarę prosta: woda będzie w odległości 15 m od działki, gaz w skrzynce w granicy.Muszę wykonać przyłącze do domu, czyli:- projekty na wodę i gaz- geodeta - jakaś inwentaryzacja czy coś takiego- zud- uzgodnienia z gazownią i wodociągami- odbiory Robocizna i wykonanie to inna kwestia, chodzi mi tylko o załatwienie formalizmów.1. Ile to powinno kosztować, jeśli to wszystko robiłby odpowiedni wynajęty człowiek.2/ Czy da się coś zaoszczędzić organizując to samemu? Czyli oddzielnie geodeta, oddzielnie projekt, oddzielnie jakieś uzgodnienia, itp. Dodam, że ten człowiek to nie jest z gazowni ani z wodociągów, po prostu niezależny projektant. Proszę o podpowiedzi bo za chwilę będę z nim rozmawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 28.07.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Ponieważ mają za tydzień robić u mnie wodę i kanalizę to podaję koszty:- warunki techniczne 80 zł od sztuki- opłata dla gminy za zgodę 2200 od sztuki- projekty z uzgodnieniem Zud 400 zł od sztuki- wykonanie 3300 zł jedno i drugie razem (tutaj koszty bardzo różne zależne od długości)- 500 zł powykonawcza inwentaryzacja geodety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts