fefer 28.07.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 JEK MAM USUNĄĆ FOLIE Z BRAMY GARAŻOWEJ WIŚNIOWSKIEGOTA BRAMA MA JUŻ TRZY LATA KOSZMAR ODCHODZI PO MILIMETRZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 28.07.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 O rany - sorki ale nie wiem - faktem ze zakładajac m bramę Panowie przestrzegali nas ze maksymalnie po miesiacu należy sciagnać folię- a na samej bbramie jest ostrzeżenie zeby to zrobić 2 tyg. po montazu. Raz ze pojawia sie klopot taki jak twój - ale dwa moze dojść do przebarwień bramy i innych klopotów bo ta folia reaguje z powierzchnia bramy- a juz najgorzej jest jak wystawione to wszystko na dzialanie słonca. Moze po prostu zapytaj u Wiśniowskiego lub innego producenta- moze mają juz jakieś doświadczenia z unieszczęśliwionymi klientami i znają jakis patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 28.07.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 No, niezbyt to było rozsądne zostawiać tę folię na 3 lata, ze wszystkiego trzeba ją sciągać jak najszybciej, bo się wulkanizuje pod wpływem warunków atmosferycznych i potem za cholerę tego nie usuniesz. Mój sąsiad od paru miesięcy folii nie sciąga z nowych, białych okien, słoneczko przygrzewa, ciekawe, jak on sobie później poradzi. Co do usunięcia - to albo zdzierać po milimetrze, albo pozostaje zamalować, bo środki chemiczne mogą zniszczyć samą bramę (tzn. jej wierzchnia warstwę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 28.07.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 No, niezbyt to było rozsądne zostawiać tę folię na 3 lata, ze wszystkiego trzeba ją sciągać jak najszybciej, bo się wulkanizuje pod wpływem warunków atmosferycznych i potem za cholerę tego nie usuniesz. Mój sąsiad od paru miesięcy folii nie sciąga z nowych, białych okien, słoneczko przygrzewa, ciekawe, jak on sobie później poradzi. Co do usunięcia - to albo zdzierać po milimetrze, albo pozostaje zamalować, bo środki chemiczne mogą zniszczyć samą bramę (tzn. jej wierzchnia warstwę). Osobiście odradziłbym malowanie, bo co bedzie jak po roku farba zacznie płatami schodzić razam z folią?? Ponowne malowanie i tak co roku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 28.07.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 No, niezbyt to było rozsądne zostawiać tę folię na 3 lata, ze wszystkiego trzeba ją sciągać jak najszybciej, bo się wulkanizuje pod wpływem warunków atmosferycznych i potem za cholerę tego nie usuniesz. Mój sąsiad od paru miesięcy folii nie sciąga z nowych, białych okien, słoneczko przygrzewa, ciekawe, jak on sobie później poradzi. Co do usunięcia - to albo zdzierać po milimetrze, albo pozostaje zamalować, bo środki chemiczne mogą zniszczyć samą bramę (tzn. jej wierzchnia warstwę). Osobiście odradziłbym malowanie, bo co bedzie jak po roku farba zacznie płatami schodzić razam z folią?? Ponowne malowanie i tak co roku ??? O, i to jest super metoda na pozbycie się folii - zamalować, po roku sama zejdzie z farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fefer 28.07.2005 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 JE NIE POTRZEBUJE CZYJEJŚ OPINI ŻE ZROBIŁEM NIEROSSĄDNIE NIE ZRYWAJĄC FOLI TYLNO PORADY JAK JĄ USUNĄĆ BEZ ZDZIERANIA PO MILIMETRZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_spam 28.07.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 nie krzycz ( nie pisz duzymi literami ) stalową szpachelką najlepiej folie starą sie usuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fefer 28.07.2005 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 razem z farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_spam 28.07.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 razem z farbą nierozsądnie zrobiłes nie pisząc tego, że na farbie Ci zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 28.07.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 JE NIE POTRZEBUJE CZYJEJŚ OPINI ŻE ZROBIŁEM NIEROSSĄDNIE NIE ZRYWAJĄC FOLI TYLNO PORADY JAK JĄ USUNĄĆ BEZ ZDZIERANIA PO MILIMETRZE Chyba nie ma na to sposobu. A z tego co zaobserwowałem na jednych drzwiach u siebie w firmie to po jakimś czasie folia zaczyna odpadać razem z farbą i widać gołą blachę. Chyba czeka Cię zeszlifowanie foli (gdzie niegdzie razem z farbą) i polalowanie od nowa. Przyszła mi do głowy jeszcze myśl żeby dowiedzieć się u producenta takiej folii jaki rozpuszczalnik ją rzopuści. Może farby na bramie nie ruszy. Pozwodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 28.07.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 że robią z ciebie bałwana ( sorry za słowo ) - przy budowaniu trzeba troche mysleć - w roku poprzednim zwróciłem sąsiadowi uwage ,że będzie miał problemy z oknami plastikowymi bo nie ściągnął folii - i co ? Popatrzył na mnie jak na debila i poszedł kretyn do siebie nie dziękując i oczywiście nie ściagając tej folii - teraz pięknie siedzi przy tych oknach i mechanicznie usuwa folie ale napisy na 100% juz odbiły sie w plastiku - oszczędny ? Ty jestes podobny przypadek i nie dziw sie ,że dostajesz reprymendę. A'propos - ten temat był juz wielokrotnie wałkowany i zajrzyj najpierw do "SZUKACZA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 28.07.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Witam Spróbuj zwykłym Panem Properem powinno pójścAle sprawdz przed czy ma w składzie aceton to bardzo ważne aby ten srodek był w składzie. Jak to nie da rady to opalarka z regulowaną temperaturąpróbujesz gdzies na boku od najniższej temperatury i idziesz w góre az do stopienia folii folia napewno sie stopi pierwsza niz farba proszkowa i póżniej Pan Proper do usuniecia pozostałości kleju A jak to nie da rady to opalarka na full i zdzieraj farbe z folią i malu jeszcze raz Niestety Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 28.07.2005 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 jesli nie chcedsz zniszczyc bramy a folie chcesz usunac wyporzycz sobie karchera na goraca wode wszystko ci zacznie odchodzic jak trzeba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 29.07.2005 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 A może spróbujesz zwykłą ryżową szczotką ?? Wszystko zależy od tego jak mocno folia zwulkanizowała się z farbą, jeśli trzyma słabo może pomoże i nie powinieneś raczej uszkodzić farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fefer 29.07.2005 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 dzięki za wszystkie porady niekture z nich wyorubuje jak by miał ktoś jakieś doświadczenia z folią to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgrob 29.07.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Spróbuj benzyny ekstrakcyjnej. Wypróbuj na małym fragmencie czy nie niszczy oryginalnej farby, a dopiero później na foli i większej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts