agakz 28.07.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 W związku z dużym remoncikiem czeka mnie nieodwołalnie cyklinowanie desek podłogowych... I mam 2 oferty:1) Cyklinowanie i zaklejanie szpar (a są duże) szpachlem - wersja tańsza2) Uzupełnianie szpar drewnianymi listewkami - wersja oczywiscie droższa.Ad 1) obawiam się, że przy pracujących dechach szpachel z dziur wkrótce zniknie w brzuchu odkurzaczaAd2) listewki są fajne, ale tylko ciemne i będe miała podłogę w paski. Choć z drugiej strony, szpachel tez mocno ciemnieje. Która wersja lepsza?Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuz75 28.07.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 nie wydaje mi sie zeby szpachla wyleciala. zalezy co masz na podlodze, jezeli deszczulki to istnieje takie ryzyko ale przy panelach moazaice itp. jest ono prawie znikome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 28.07.2005 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Dziury się szpachluje masą - trociny z cyklinowania zarobione lakierem kaponowym. 100% zgodności koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.07.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Dziury się szpachluje masą - trociny z cyklinowania zarobione lakierem kaponowym. 100% zgodności koloru. to chyba najlepszy sposob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 29.07.2005 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 No też tak słyszałam, ale to, co było w szparach przy poprzednim remoncie (deski sa stare) dawno wyleciało. Znajomi tez mają deski i to nawet szersze niz ja i mniej pracujące i po roku od cyklinowania zawartość szpar się wykrusza!Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek67 29.07.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 No też tak słyszałam, ale to, co było w szparach przy poprzednim remoncie (deski sa stare) dawno wyleciało. Znajomi tez mają deski i to nawet szersze niz ja i mniej pracujące i po roku od cyklinowania zawartość szpar się wykrusza! Aga być może deski były szpachlowane tylko powierzchniowo a szpachla nie była wciskana w głąb desek i stąd przy pracy desek szpachla popękała i wpadła niżej, a po drugie to lakier powinien "przykleić " szpachlę do desek ( tak mi się wydaje ) Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 29.07.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Oczywiście szpachlówka nie służy do wypełniania dziur po parę milimetrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 01.08.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 to czym wypelnic dziury po pare milimetrow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts