Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Wczoraj padł mi stary (7letni) bojler :( , zainstalowany przez poprzedniego właściciela. Teraz mam problem, bo docelowo za 1,5 roku miał być kocioł 2-funkcyjny :roll: , w tej chwili nie mam na taką inwestycję kasy i muszę wybrać rozwiązanie tymczasowe. Co Waszym zdaniem wyjdzie taniej przy rodzinie 2 osobowej: ogrzewacz przepływowy czy bojler??? Jaką markę polecacie, i jaką pojemność, bo do tej pory był gigant-80l.

Proszę pomóżcie, czas nagli!

Pozdrawiam

Marta

https://forum.murator.pl/topic/37788-pilne-awaria-co-wybra%C4%87-bojler-czy-przep%C5%82ywowy-ogrzewacz-wody/

Witam!

Wczoraj padł mi stary (7letni) bojler :( , zainstalowany przez poprzedniego właściciela. Teraz mam problem, bo docelowo za 1,5 roku miał być kocioł 2-funkcyjny :roll: , w tej chwili nie mam na taką inwestycję kasy i muszę wybrać rozwiązanie tymczasowe. Co Waszym zdaniem wyjdzie taniej przy rodzinie 2 osobowej: ogrzewacz przepływowy czy bojler??? Jaką markę polecacie, i jaką pojemność, bo do tej pory był gigant-80l.

Czy ja wiem, czy to gigant? U mnie teraz też jest 80L, ale rodzina 2+2. I wszyscy kolejno się nie wykąpią, maksymalnie 2 osoby pod rząd. Więc nie wiem, czy jest sens kupować mniejszy.

Witam!

Wczoraj padł mi stary (7letni) bojler

Co Waszym zdaniem wyjdzie taniej przy rodzinie 2 osobowej: ogrzewacz przepływowy czy bojler???

a najtaniej nie wyjdzie naprawa ?

padła albo grzałka albo termostat. bo wiecej to nie ma sie zabardz co psuc....

ech teraz to robia badziewie za starch dobrych czasów to były bojlery na wieki ;)

Dzięki za szybką reakcję :)

Ja się na elektryce nie znam, w końcu gdybym się znała to bym naprawiła :wink: , wiem jedno: wsadzam wtyczkę do kontaktu i... nic, nawet dioda się nie świeci, a już nie wspomnę o grzaniu.

Jeżeli koszt naprawy wyniesie ponad 200zł to już lepiej kupić nowy chyba??

Marta

a najtaniej nie wyjdzie naprawa ?

padła albo grzałka albo termostat. bo wiecej to nie ma sie zabardz co psuc....

ech teraz to robia badziewie za starch dobrych czasów to były bojlery na wieki ;)

ojej

to znowu ty?

ile wcielen w tobie sie miesci.

dobrze przynajmniej,ze problemow z ustaleniem osobowosci ( on czy ona ),tym razem nie miales/las.

wybacz,ze rozdwajam ci plec,ale nie chcac uchybic dobrym obyczajom,musze tak robic.

W moim bojlerze firmy "Galwex" (albo jakoś tak), jest tylko pokrętło regulujące temp grzania i dioda. Ale masz rację sprawdzę pod pokrywą czy nie ma bezpiecznika może to tylko taki drobiazg.

ojej

to znowu ty?

ile wcielen w tobie sie miesci.

dobrze przynajmniej,ze problemow z ustaleniem osobowosci ( on czy ona ),tym razem nie miales/las.

wybacz,ze rozdwajam ci plec,ale nie chcac uchybic dobrym obyczajom,musze tak robic.

:wink:

aaaaa tam Luku Skajłokerze.

ja tylko chce pomagać :D

martadela

mozesz jeszcze sprawdzić:

-bezpiecznik w szkrzynce z bezpiecznikami(przy liczniku), czasami tak sie robi ze bojler ma osobny bezpiecznik przy liczniku.

-piszesz ze ciagle podłaczasz wtyczke do kontaktu.

mógł sie kabel wyrwac ze wtyczki lub w kontakcie cos nie kontaktuje...

zanim zacznieszgrzebac przy bojlerze...

wyjmij wtyczke z kontaktu

szkoda nam było jakby towazyszka zycie straciła :roll:

przez rady kapitalisty Luka Skajłokera

Gość M@riusz_Radom

tobo - niedługo będzie jej na rynku w nadmiarze. Jednak ostrzegam !

Bazująć na wcześniejszych produktach z tego segmentu moge śmiało stwierdzić, iż z czym byś tego nie mieszał to i tak gówniana konsystencja wychodzi. Ciężko dobrać odpowiednie proporcje...

Rozebrałam i znalazłam, aha i żyję!!

Korki sprawdziłam na początku, bo faktycznie instalacja nowa i bojler osobno. Wtyczkę wyjęłam i otworzyłam taką skrzynkę pod zbiornikiem, okazało się że jeden z drucików jest przepalony, wymieniłam.... i działa!!

Dziękuję wszystkim za pomoc,

a zaprawy nie polecam.

Pozdrawiam

Marta :D

Rozebrałam i znalazłam, aha i żyję!!

Korki sprawdziłam na początku, bo faktycznie instalacja nowa i bojler osobno. Wtyczkę wyjęłam i otworzyłam taką skrzynkę pod zbiornikiem, okazało się że jeden z drucików jest przepalony, wymieniłam.... i działa!!

a zaprawy nie polecam.

ja tez sie cieszę :D :D :D

wspólnymi "Forumowymi" siłami daliśmy rade.

i jak pomożecie ?

POMOZEMY :wink:

a zaprawy tez nie polecam :lol:

Spadaj ze swoim Cimoszką na drzewo - tu nie "Polityka" - zapisz sie do lperu i z nimi buduj sobie nową ojczyznę ale 'budowlańców" zostaw w spokoju - i jedni i drudzi politycy , czy czarni czy czerwoni wpierniczaja nam podatki ,że aż sie kurzy a swoje poglądy przedstaw w zaciszu domowym żonie .

Nie odpowiadaj bo z niewychowanymi, którzy nie wiedza gdzie i jak sie wypowiadać nie dyskutuję. :evil:

Spadaj ze swoim Cimoszką na drzewo - tu nie "Polityka" - zapisz sie do lperu

ostatnio pociąga mnie Samoobrona.

byłbym w elitarnym towarzystwie. przewodniczocy Andrzej, wspaniał Renatka, gwiazda teliwizyjna Florek i drogi towarzysz Łapiński.

ale 'budowlańców" zostaw w spokoju

taaaa napewno jestes wielkim budowlancem.

jakis urzedas a jak mysli, ze cokolwiek wie.

czy czarni czy czerwoni wpierniczaja nam podatki

ooo nie tylko urzedas ale i rasista

a swoje poglądy przedstaw w zaciszu domowym żonie.

żony nie mam bo jeszcze troszkę za młody jestem, dziadku.

Nie odpowiadaj bo z niewychowanymi, którzy nie wiedza gdzie i jak sie wypowiadać nie dyskutuję. :evil:

to jeszcze lepiej. zawsze marzyłem o monologu.

zreszta z ludzmi co nie mają za grosz poczucia humoru nie warto gadać.

a jakbys nie zauwazył moje wypowiedzi w tym watku w 100% był zgodne z tematem ( smiem nawet twierdzic ze przyczyniłem sie do rozwiazania problemu ).

Spadaj ze swoim Cimoszką na drzewo - tu nie "Polityka" - zapisz sie do lperu

ostatnio pociąga mnie Samoobrona.

byłbym w elitarnym towarzystwie. przewodniczocy Andrzej, wspaniał Renatka, gwiazda teliwizyjna Florek i drogi towarzysz Łapiński.

ale 'budowlańców" zostaw w spokoju

taaaa napewno jestes wielkim budowlancem.

jakis urzedas a jak mysli, ze cokolwiek wie.

czy czarni czy czerwoni wpierniczaja nam podatki

ooo nie tylko urzedas ale i rasista

a swoje poglądy przedstaw w zaciszu domowym żonie.

żony nie mam bo jeszcze troszkę za młody jestem, dziadku.

to jeszcze lepiej. zawsze marzyłem o monologu.

zreszta z ludzmi co nie mają za grosz poczucia humoru nie warto gadać.

a jakbys nie zauwazył moje wypowiedzi w tym watku w 100% był zgodne z tematem ( smiem nawet twierdzic ze przyczyniłem sie do rozwiazania problemu ).

powszechnie wiadomo,ze jestes jedna z wersji pewnego starego forumowicza.

na dodatek,manipulujesz odpowiedziami z innych watkow.

ustal w koncu swoja plec,bo pod obiema wystepujesz.

co rodzi podejrzenia o homo-sklonnosci.

tobo - niedługo będzie jej na rynku w nadmiarze. Jednak ostrzegam !

Bazująć na wcześniejszych produktach z tego segmentu moge śmiało stwierdzić, iż z czym byś tego nie mieszał to i tak gówniana konsystencja wychodzi. Ciężko dobrać odpowiednie proporcje...

:lol: