martadela 28.07.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Witam! Wczoraj padł mi stary (7letni) bojler , zainstalowany przez poprzedniego właściciela. Teraz mam problem, bo docelowo za 1,5 roku miał być kocioł 2-funkcyjny , w tej chwili nie mam na taką inwestycję kasy i muszę wybrać rozwiązanie tymczasowe. Co Waszym zdaniem wyjdzie taniej przy rodzinie 2 osobowej: ogrzewacz przepływowy czy bojler??? Jaką markę polecacie, i jaką pojemność, bo do tej pory był gigant-80l. Proszę pomóżcie, czas nagli! Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 28.07.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Witam! Wczoraj padł mi stary (7letni) bojler , zainstalowany przez poprzedniego właściciela. Teraz mam problem, bo docelowo za 1,5 roku miał być kocioł 2-funkcyjny , w tej chwili nie mam na taką inwestycję kasy i muszę wybrać rozwiązanie tymczasowe. Co Waszym zdaniem wyjdzie taniej przy rodzinie 2 osobowej: ogrzewacz przepływowy czy bojler??? Jaką markę polecacie, i jaką pojemność, bo do tej pory był gigant-80l. Czy ja wiem, czy to gigant? U mnie teraz też jest 80L, ale rodzina 2+2. I wszyscy kolejno się nie wykąpią, maksymalnie 2 osoby pod rząd. Więc nie wiem, czy jest sens kupować mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klucznik 28.07.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Witam! Wczoraj padł mi stary (7letni) bojler Co Waszym zdaniem wyjdzie taniej przy rodzinie 2 osobowej: ogrzewacz przepływowy czy bojler??? a najtaniej nie wyjdzie naprawa ? padła albo grzałka albo termostat. bo wiecej to nie ma sie zabardz co psuc.... ech teraz to robia badziewie za starch dobrych czasów to były bojlery na wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 28.07.2005 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Dzięki za szybką reakcję Ja się na elektryce nie znam, w końcu gdybym się znała to bym naprawiła , wiem jedno: wsadzam wtyczkę do kontaktu i... nic, nawet dioda się nie świeci, a już nie wspomnę o grzaniu. Jeżeli koszt naprawy wyniesie ponad 200zł to już lepiej kupić nowy chyba?? Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.07.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 a najtaniej nie wyjdzie naprawa ? padła albo grzałka albo termostat. bo wiecej to nie ma sie zabardz co psuc.... ech teraz to robia badziewie za starch dobrych czasów to były bojlery na wieki ojej to znowu ty? ile wcielen w tobie sie miesci. dobrze przynajmniej,ze problemow z ustaleniem osobowosci ( on czy ona ),tym razem nie miales/las. wybacz,ze rozdwajam ci plec,ale nie chcac uchybic dobrym obyczajom,musze tak robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.07.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Martadela moze zabrzmi to niestosownie,ale bojlery maja zazwyczaj bezpiecznik.poszukaj z przodu,tu gdzie jest sterowanie.to zazwyczaj guzik,ktory trzeba wcisnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 28.07.2005 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 W moim bojlerze firmy "Galwex" (albo jakoś tak), jest tylko pokrętło regulujące temp grzania i dioda. Ale masz rację sprawdzę pod pokrywą czy nie ma bezpiecznika może to tylko taki drobiazg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klucznik 29.07.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 ojej to znowu ty? ile wcielen w tobie sie miesci. dobrze przynajmniej,ze problemow z ustaleniem osobowosci ( on czy ona ),tym razem nie miales/las. wybacz,ze rozdwajam ci plec,ale nie chcac uchybic dobrym obyczajom,musze tak robic. aaaaa tam Luku Skajłokerze. ja tylko chce pomagać martadela mozesz jeszcze sprawdzić: -bezpiecznik w szkrzynce z bezpiecznikami(przy liczniku), czasami tak sie robi ze bojler ma osobny bezpiecznik przy liczniku. -piszesz ze ciagle podłaczasz wtyczke do kontaktu. mógł sie kabel wyrwac ze wtyczki lub w kontakcie cos nie kontaktuje... zanim zacznieszgrzebac przy bojlerze... wyjmij wtyczke z kontaktu szkoda nam było jakby towazyszka zycie straciła przez rady kapitalisty Luka Skajłokera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobo 29.07.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 a gdzie można taką zaprawę dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 29.07.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 tobo - niedługo będzie jej na rynku w nadmiarze. Jednak ostrzegam ! Bazująć na wcześniejszych produktach z tego segmentu moge śmiało stwierdzić, iż z czym byś tego nie mieszał to i tak gówniana konsystencja wychodzi. Ciężko dobrać odpowiednie proporcje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobo 29.07.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 mam nadzieje że ta firma w końcu zbankrutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 29.07.2005 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Rozebrałam i znalazłam, aha i żyję!! Korki sprawdziłam na początku, bo faktycznie instalacja nowa i bojler osobno. Wtyczkę wyjęłam i otworzyłam taką skrzynkę pod zbiornikiem, okazało się że jeden z drucików jest przepalony, wymieniłam.... i działa!! Dziękuję wszystkim za pomoc, a zaprawy nie polecam. Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klucznik 29.07.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Rozebrałam i znalazłam, aha i żyję!! Korki sprawdziłam na początku, bo faktycznie instalacja nowa i bojler osobno. Wtyczkę wyjęłam i otworzyłam taką skrzynkę pod zbiornikiem, okazało się że jeden z drucików jest przepalony, wymieniłam.... i działa!! a zaprawy nie polecam. ja tez sie cieszę :D wspólnymi "Forumowymi" siłami daliśmy rade. i jak pomożecie ? POMOZEMY a zaprawy tez nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 29.07.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Spadaj ze swoim Cimoszką na drzewo - tu nie "Polityka" - zapisz sie do lperu i z nimi buduj sobie nową ojczyznę ale 'budowlańców" zostaw w spokoju - i jedni i drudzi politycy , czy czarni czy czerwoni wpierniczaja nam podatki ,że aż sie kurzy a swoje poglądy przedstaw w zaciszu domowym żonie . Nie odpowiadaj bo z niewychowanymi, którzy nie wiedza gdzie i jak sie wypowiadać nie dyskutuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klucznik 29.07.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Spadaj ze swoim Cimoszką na drzewo - tu nie "Polityka" - zapisz sie do lperu ostatnio pociąga mnie Samoobrona. byłbym w elitarnym towarzystwie. przewodniczocy Andrzej, wspaniał Renatka, gwiazda teliwizyjna Florek i drogi towarzysz Łapiński. ale 'budowlańców" zostaw w spokoju taaaa napewno jestes wielkim budowlancem. jakis urzedas a jak mysli, ze cokolwiek wie. czy czarni czy czerwoni wpierniczaja nam podatki ooo nie tylko urzedas ale i rasista a swoje poglądy przedstaw w zaciszu domowym żonie. żony nie mam bo jeszcze troszkę za młody jestem, dziadku. Nie odpowiadaj bo z niewychowanymi, którzy nie wiedza gdzie i jak sie wypowiadać nie dyskutuję. to jeszcze lepiej. zawsze marzyłem o monologu. zreszta z ludzmi co nie mają za grosz poczucia humoru nie warto gadać. a jakbys nie zauwazył moje wypowiedzi w tym watku w 100% był zgodne z tematem ( smiem nawet twierdzic ze przyczyniłem sie do rozwiazania problemu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 29.07.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Spadaj ze swoim Cimoszką na drzewo - tu nie "Polityka" - zapisz sie do lperu ostatnio pociąga mnie Samoobrona. byłbym w elitarnym towarzystwie. przewodniczocy Andrzej, wspaniał Renatka, gwiazda teliwizyjna Florek i drogi towarzysz Łapiński. ale 'budowlańców" zostaw w spokoju taaaa napewno jestes wielkim budowlancem. jakis urzedas a jak mysli, ze cokolwiek wie. czy czarni czy czerwoni wpierniczaja nam podatki ooo nie tylko urzedas ale i rasista a swoje poglądy przedstaw w zaciszu domowym żonie. żony nie mam bo jeszcze troszkę za młody jestem, dziadku. Nie odpowiadaj bo z niewychowanymi, którzy nie wiedza gdzie i jak sie wypowiadać nie dyskutuję. to jeszcze lepiej. zawsze marzyłem o monologu. zreszta z ludzmi co nie mają za grosz poczucia humoru nie warto gadać. a jakbys nie zauwazył moje wypowiedzi w tym watku w 100% był zgodne z tematem ( smiem nawet twierdzic ze przyczyniłem sie do rozwiazania problemu ). powszechnie wiadomo,ze jestes jedna z wersji pewnego starego forumowicza. na dodatek,manipulujesz odpowiedziami z innych watkow. ustal w koncu swoja plec,bo pod obiema wystepujesz. co rodzi podejrzenia o homo-sklonnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.07.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 tobo - niedługo będzie jej na rynku w nadmiarze. Jednak ostrzegam ! Bazująć na wcześniejszych produktach z tego segmentu moge śmiało stwierdzić, iż z czym byś tego nie mieszał to i tak gówniana konsystencja wychodzi. Ciężko dobrać odpowiednie proporcje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 29.07.2005 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Mariusz jestes debesciak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts