Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Imielin(śląskie) -czy ktos zna?

Recommended Posts

Myślę o pewnej działce i z tego co wstępnie patrzałem to to jest niecałe 1000 m od zalewu jadąc właśnie ulicą Wandy niedaleko granicy z Chełmem Śląskim. Na pierwszy rzut oka to mi się podoba, tylko około 500 m ta główna droga przez Imielin ale podobno ma byc obwodnica jakaś nowa droga na Oświęcim-czy to prawda?

Ta kopalnia to chyba jest to co na mapie oznaczone jest jako kamieniołom?.To jest chyba dość daleko-mam nadzieję.

A w ogóle jak się w Imielinie mieszka? Mam nadzieję że nie za dużo pytań na raz :oops: , z góry dzięki za ew.odpowiedzi. Pozdrawiam

Myślę o pewnej działce i z tego co wstępnie patrzałem to to jest niecałe 1000 m od zalewu jadąc właśnie ulicą Wandy niedaleko granicy z Chełmem Śląskim. Na pierwszy rzut oka to mi się podoba, tylko około 500 m ta główna droga przez Imielin ale podobno ma byc obwodnica jakaś nowa droga na Oświęcim-czy to prawda?

Ta kopalnia to chyba jest to co na mapie oznaczone jest jako kamieniołom?.To jest chyba dość daleko-mam nadzieję.

A w ogóle jak się w Imielinie mieszka? Mam nadzieję że nie za dużo pytań na raz :oops: , z góry dzięki za ew.odpowiedzi. Pozdrawiam

Mieszkam obok tzn w innej miejscowosci ale pracowalem w tej miejscowosci wiec ja znam...mieszkam po drugiej stronie przemszy;).

Kopalnia jest wiec po drugiej stronie ale nie moge byc pewny...mogli zmienic pole odkrywkowe- prosze sobie sprawdzic..Jesli chodzi o obwodnice (droge) to wiem ze w kierunku Jaworzno-Oswiecim beda robic-staraja sie o dotacje. Mysle ze w urzedzie powiatu udziela info na temat budowy drogi. Pytajac sie sąsiadów o koplanie odkrywkowa prosze zapytac się o szkody gornicze-niestety kopalnia Ziemowit fedruje (znajomi narzekaja)...Jesli okaze sie ze tak bedize mozna od kopalni starac sie pienieżki na dodatkowe zmiany w projekcie czy doplate na wiecej "stali w budynek";)