Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BUDOWA NIE CA?KIEM LEGALNA...

Gość

Recommended Posts

Wybudowałem dom we wczesnych latach 90 majac pozwolenie mieszkam w nim na dziko, dom przesunałem o kilka m [projektant zlokalizował go koło czynnego obornika - do likwidacji - a ponieważ był ciagle użytkowany - dom stanał opodal.Chce to teraz zalegalizowac, bez narażania się na rozbiórkę.

Proszę o poradę co powinienem teraz zrobic, nie zatrudniałem do tej pory kierownika budowy,dziennik też mam nie wypełniony

[składa się z dwóch kartek]

Będę bardzo wdzięczny za fachowa poradę.

Maurycy Dexter[pseudo]

Z tego co pamiętam wszystkie budowy nawet te rozpoczęte całkiem na dziko przed 1995 nie podlegają rozbiórce tylko legalizacji.Nie wiem czy był jakiś termin?baba

_dlaczego gdy nacisnęłam klawisz "wyślij"na forum pojawiła się moja odpowiedż oraz pytanie które zadałam kilka mies. temu?Wcześniej klikałam w profilach, referencjach, itd.ale nie wiem co sknociłam ponieważ w komputerze umiem wejśc do sieci i nic więcej.baba________________

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: baba dnia 2002-01-17 20:44 ]

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: baba dnia 2002-01-17 20:49 ]

dzięki Baba, nie było terminu, ale ja nie wiem do kogo się zwrócić w pierwszej kolejności, UG się boję..., czy szukać kierownika, czy do geodety, czy zacząć od projektanta aby zmienić plan zagospodarowania, jaka jest kolejność postępowania?

M.D.

Trzeba będzie zrobić inwentaryzację powykonawczą ze wszystkimi zmianami, więc najlepiej zacząć od projektanta, on wszystkie warunki posprawdza i doradzi, co dalej. Rozbiórka Ci nie grozi, nawet gdyby do Twojego domu zastosować nowe prawo (oczywiście nie zastosują), bo minęło 5 lat od zakończenia budowy.