Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy dostaliście rabat przy zakupie mebli ???

Recommended Posts

Nie - nie przyszło mi do głowy, żeby się w IKEA targować...

Ale jako ciekawostkę powiem, że jak pod koniec budowy kupowałem sobie rower (taki za 1500), to z rozpędu zacząłem się targować... i dostałem licznik za darmo (czyli ok. 5% upustu) :lol:

Ech te nawyki z hurtowni budowlanych...

Szukałem w całym forum i nie znalazłem. Interesuje mnie czy udało Wam się wywalczyć rabat przy zakupie mebli, konkretnie chodzi mi o meble do sypialni i salonu.

Kupowałem meble za kilkadziesiąt tysięcy złotych od jednego sprzedawcy. Od cen katalogowych producenta (ceny zamieszone na stronie internetowej producenta) uzyskałem satysfakcjonujący mnie rabat + transport z wniesieniem + montaż elementów tego wymagających.

Co do zakupów w marketach to negocjacje cenowe nie są wykluczone. Zależy to od wysokości kwoty jaką chcesz w danym markecie wydać.

Nawet w Media Markt na kompletny sprzęt AGD do nowego domu wynegocjowałem całkiem przyzwoity rabat, niemniej był on niższy niż u innego sprzedawcy u którego w końcu dokonałem zakupu.

Zresztą zgodnie z prawem konsumenckim nawet kupując kilogram cukru u dowolnego sprzedawcy masz prawo spytać się czy sprzedawca nie opusci z ceny. Odpowiedż w tym konkretnym przypadku jest z góry znana. Niemniej takie uprawnienie kupujący posiada.

Powodzenia