Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

konkretny kierownik

Recommended Posts

2 dni temu odwiedziłam kilka budów w okolicach naszej działki. Z przerażeniem stwierdzam, że na żadnej nie było konkretnego kierownika budowy. Wszyscy mówili, że tak musi być, że kierownik to figurant do wpisów w dzienniku budowy, a ja nie chcę. Polećcie kogoś ze Śląska kto zna się na rzeczy :cry:

2 dni temu odwiedziłam kilka budów w okolicach naszej działki. Z przerażeniem stwierdzam, że na żadnej nie było konkretnego kierownika budowy. Wszyscy mówili, że tak musi być, że kierownik to figurant do wpisów w dzienniku budowy, a ja nie chcę. Polećcie kogoś ze Śląska kto zna się na rzeczy :cry:

To nie jest tak ,że większość nie zna się na rzeczy - raczej jest tak ,że inwestor chciałby mieć kosztem 300 zł kierownika na posyłki z opcją full serwis - a najlepiej jeszcze jakby po godzinach przeliczył cały dom sprawdzając projektanta, zamóił metraiały, itd.

Z tym konkretnym to jest tak, ze on kosztuje. A czesto inwestorzy robia tak, ze naprzyklad wykonawca zapewnia kierownika budowy, co mnie wydaje sie niezupelnie sluszne i bezpieczne. W przypadku jakichkolwiek nieporozumien, zgadnij czyja strone bedzie trzymal kierownik... Kierownik budowy powinien byc niezalenie zatrudniony, a jesli ma byc konkretny to musi kosztowac. Przyznam, ze moj nie byl tani. Za caly dom od poczatku do odbioru 6 tys, ale z niejednych tarapatow nas wybawil i wart byl tych pieniedzy na pewno. U nas zarazem spelnial on role naszego inpektora nadzoru, mimo ze prawo budowlane to wyklucza, ale oficjalnie. W naszym przypadku wpisy do dziennika i inspekcje z tym zwiazane byly dokonywane prze niego jako przez kierownika budowy, a wszelkie rzeczy poza dziennikiem, wlacznie z doradztwem i niejednokrotnie uzerka z wykonawcami jako przez inspektora nadzoru. Dlatego wiec uwazam, ze nie bylo to wygorowane wynagrodzenie.

Pozdrawiam

Jankes

święta racja Jankes.

Jesli chce sie miec kierownika z prawdziwego zdarzenia to nie mozna mu placic 2000 za budowę (budowa powiedzmy 1rok , codzienne siedzenie na budowie, swoje dojazdy - łatwo policzyć)

Często kierownik budowy to też szef firmy budowlanej. Tylko wiadomo, że stoicie po roznych stronach barykady - on bedzie za wszelka cenę chciał zbijać koszty bo to jego zysk. Najlepiej zrobic tak jak Jankes.

święta racja Jankes.

Jesli chce sie miec kierownika z prawdziwego zdarzenia to nie mozna mu placic 2000 za budowę (budowa powiedzmy 1rok , codzienne siedzenie na budowie, swoje dojazdy - łatwo policzyć)

Często kierownik budowy to też szef firmy budowlanej. Tylko wiadomo, że stoicie po roznych stronach barykady - on bedzie za wszelka cenę chciał zbijać koszty bo to jego zysk. Najlepiej zrobic tak jak Jankes.

Ja się z Wami zgadzam chłopaki, nic za darmo wiem, dawać mnie tu takiego "kerownika Mietka" co paluchem ekipie pokaże co jest źle, dawać!!!

święta racja Jankes.

Ja się z Wami zgadzam chłopaki, nic za darmo wiem, dawać mnie tu takiego "kerownika Mietka" co paluchem ekipie pokaże co jest źle, dawać!!!

Lepiej niech On pokazuje zanim będzie źle a nie co jest źle :wink: