robert_72 29.07.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Witam. Nabylem wlasnie taki kociol + zasobnik 100l w komplecie jest sterownik pogodowy montowany na piecu. Chciałbym dokupic jakis sterownik pokojowy (np. euroster bedzie pasowal). Moze mi ktos poradzic czy wogole warto to kupowac, jaki model. Moze ktos uzytkuje ten kociol i podzieli sie wrazeniami (dobrymi/zlymi). Dzieki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 30.07.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 WitamKociołek OK - dobry wybór. Nie podepniesz do niego sterownika stałotemperaturowego. Możesz podpiąć taki sterownik w obieg pompy obiegowej i wtedy będziesz mógł wyłaczać ogrzewanie w zależności od temperatury pokojowej, w połączeniu z pogodówką. Niech wpięcia dokona serwisant, lub instalator z "głową".Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaco 31.07.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Jeżeli masz dwa obiegi grzewcze (jeden podłogowy z mieszaczem a drugi grzejnikowy) to sterownik ten moźesz wpiąć do cokołu ściennego (po wyjęciu z pieca) i sterować podłogówką wg. temperatury pomieszczenia, a grzejnikami przy pomocy pogodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 31.07.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Witam. Nabylem wlasnie taki kociol + zasobnik 100l w komplecie jest sterownik pogodowy montowany na piecu. Chciałbym dokupic jakis sterownik pokojowy (np. euroster bedzie pasowal). Moze mi ktos poradzic czy wogole warto to kupowac, jaki model. Moze ktos uzytkuje ten kociol i podzieli sie wrazeniami (dobrymi/zlymi). Dzieki. Pozdrawiam powoli jaki masz kocioł wiem że 200 ale starą czy nową z matrixem czy tubowym w strarym modelu 200 mając pogodówkę w wersji standart lub comfortroll dokupowało sie tylko cokół montażowy - przykręcało sie na scian9ie i wyciągało sięsterownik z kotła do cokołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_72 01.08.2005 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Witam.W uzupełnieniu dodam ze nie mam podłogówki, same grzejniki. Palnik cylindryczny. Sterownik pogodowy nie wiem jaki tym , nie mam w tej chwili mozliwosci odczytu symbolu, z wyglądu na panelu jest takie duże okrągłe pokrętło.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts