oli_oli 29.07.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Mam problem z drewnianą (sosna) podłogą na antresoli. Połoga nie była cyklinowana więc ją sam przeszlifowałem, i nawet ładnie wyszło. Kolejnym etapem było pomalowanie podłogi srodkiem na robale i grzyby (2 razy). Problem polega na tym że wczasie tego malowania pobrudził się gdzies pędzel od kurzu i powstały ciemne smugi oraz jest kilka innych śladów od butów.Chciałem to przeszlifować szlifierką kątową i tu powstaje problem robią się smugi.Po prostu pył się skleja i robi się taki kit i przykleja do podłogi i papieru.Podejrzewam że prędkość obrotowa zbyt duża.Podłoga schnie już prawie 2 tygodnie po tym środku.Co z tym zrobić. Nie chciałem brać cykliniarki bo chciałem obniżyc koszty. Tak na marginesie Jaki byłby koszt wycyklinowania 12 m^2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klucznik 29.07.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Towazyszu, pomalowaliście srodkiem na robale powierzchnie którą potem chcecie malować lakierem ?tak sie nie robi.maznij lakierem po tym.. oby ci sie nie zmienił kolor.... co to za srodek ? a smugi sie Tobie mogą robić bo masz zbyt drobny papier.a z katową to uwazajcie... bo łatwo slady zostawia... lepsza by była taśmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 29.07.2005 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 No własnie miałem zamiar wyszlifować i pomalować caponem i lakierem.Środek to impregnat z V33. Polecali pod swój lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klucznik 29.07.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 No własnie miałem zamiar wyszlifować i pomalować caponem i lakierem. Środek to impregnat z V33. Polecali pod swój lakier. troche to przeinwestowane. impregnat; capon; lakier. ja jeszcze sie nie spotakałem aby przez lakier i capon robaki sie przegryzły.. owszem od "spodu" warto zaimpregnować. jeeli ten impregant polecali pod swoj lakier to nie powinny sie "gryść" wiec nie powinno byc rzadnych kolorystycznych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 29.07.2005 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Tak też mi powiedział stolarz ale chciałem byc madrzejszy.Mam kilk starych mebli, w których mogą ew byc robale i sie bałem że mi wpierniczą antresolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klucznik 29.07.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Tak też mi powiedział stolarz ale chciałem byc madrzejszy. Mam kilk starych mebli, w których mogą ew byc robale i sie bałem że mi wpierniczą antresolę. sam nie wiem... co z tym poczać. poczekaj troche moze ktoś cos sensownego doradzi bo ja jakos nie mam pomysłu. zastanawiam sie nad uzywaniem caponu po tym jak potraktowałeś podłoge tym V33. czy capon wogóle spełni swoja role czy wogóle "wejdzie" deski, czy potem rzeczywiscie nie bedą żółknać ? najtaniej było by: zeszlifować te miejsca co sa slady ( najpierw grubym papierem - nie powinno sie mazac) uzupełnic tym V33 i pomalować lakierem. (daorwac sobie capon) druga wersja zedrzec w diabły to V33 potem capon i lakier. ale chyba to bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 29.07.2005 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Drugie rozwiazanie bez sensu bo to głeboko wlazło.Z tymgrubym papierem to problem, bo zostaną ślady po nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 29.07.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 a jaka tarcze masz na szlifierce katowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 29.07.2005 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 TARCZA Z GRUBĄ GĄBKĄ. NIC INNEGO NIE POTRAFIE POWIEDZIEĆ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 30.07.2005 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Weż szlifierkę TAŚMOWĄ z grubym papierem, zedrzesz te smugi , no i nawierzchniowo imprenat. Gruby - po to by się nie zaklejał. Jeśli impregnat jest bardzo kitowaty, to oczywiście zrobi swoje. Potem cieńszym papierem i powinno być być może dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 30.07.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Weż szlifierkę TAŚMOWĄ z grubym papierem, zedrzesz te smugi , no i nawierzchniowo imprenat. Gruby - po to by się nie zaklejał. Jeśli impregnat jest bardzo kitowaty, to oczywiście zrobi swoje. Potem cieńszym papierem i powinno być być może dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 30.07.2005 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 A mozna to to wyporzyczyc gdzies? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.07.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Napewno mozna wypozyczyc mozliwe , ze w markecie budowlanym , a jak nie to chyba w kazdym miescie sa wypozyczalnie takiego sprzetupowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzado 30.07.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 a moze strugiem elektrycznym (minimalna grubosc zdzierania to 1 mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 30.07.2005 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 To są zbrudzenia i myslę zę tak grubo nie trzeba. Podejrzewam ze po strugu i tak trzeba papierkiem zeby wyrównać i wygładzić. Chyba ze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 30.07.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 strug to dobry pomysl. Jezeli noze bedzie mial ostre, to drewna nie powinien "strzepic" i potem w zasadzie nie trzeba by juz szlifowac, choc dla idealnej rownosci, warto jakas mala granulacja przejechac. TARCZA Z GRUBĄ GĄBKĄ. NIC INNEGO NIE POTRAFIE POWIEDZIEĆ. ta gabka mi sie nie podoba ... sa takie tarcze, do katowki, co sie papier na rzep przykleja. Sprubuj taka. Szlifierka tasmowa tez mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 30.07.2005 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 To jest taka tarcza na rzep, z tym że są na cienkiej i na grubej gąbce i słyszałem że ta na grubej lepsza.Spytam co można u nas wypożyczyć i za ile, i wtedy bedę decydował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 30.07.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 wydaje mi sie, a przynajmniej ja tak robilem to najpierw szlifowanie, potem lakier, ew. przed nim Capon. Po co dawac impregnat i go zeszlifowywac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 31.07.2005 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Nie chodzi o zeszlifowanie impregnatu, bo to nawet niemozliwe bo wlazł głęboko. Chodzi o przeszlifowanie w celu usunięcia zabrudzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 01.08.2005 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Zakonczyłem dziś te sprawę. Zrobione to zostało w najprostszy i najtańszy sposób, chociażmało przyjemny, dlatego nie dopuszczałem tego pomysłu. Otóż kostka, papier, cały dzień na kolanach i jechane ręcznie. Całe szczęscie udało mi się od tego wymigać, za co dziękuje tym co za mnie to zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts