Gość 30.07.2005 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Mam podłogę z desek sosnowych zaimpregnowanych od spodniej strony zielonym impregnatem solnym. niestety podczas impregnacji impregnat ściekł na wierzchnią stronę desek, którą chciałem teraz impregnować i bejcować na inny kolor - jasny brąz. Czym mogę odbarwić zielone zacieki na deskach. Zielony impregnat to typowy impregnat stosowany przy wieźbach.Zmywałem wodą niestety bez rezultatu, a szlifowanie daje niewielki rezultat.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 30.07.2005 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Związki miedzi, a o takie tu chodzi nie lubią się odbarwiać...Kiepsko to widzę. Teoretycznym celem byłoby chemiczne przeprowadzenie miedzi w związek bezbarwny. W desce. A tu takich nie dają. Chyba musisz to polubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 30.07.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Jeśli możesz - wystaw na słońce, na światło. "Zielone" na surowym drewnie powinno spłowieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts