muchgrab 30.07.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Czy malowac sciany pierwsza warstwa farby przed cyklinowaniem podlogi ? Czy obie warstwy polozyc po cyklinowaniu ? Chcialabym zaoszczedzic troche czas. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 02.08.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Rozumiem, że nie chodzi Ci o pierwszą warstwę na świeży tynk (tę jak najbardziej przed cyklinowaniem).My będziemy malować dopiero po cyklinowaniu, bo pył drewniany osadza się na ścianach i najlepiej je przetrzeć na mokro i dopiero malować.Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WINKY 13.07.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 pierwszy raz se zrób emulsją np cieszynką biała a na kolor po cyklinowaniu ,ja tak robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 25.07.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Zagruntuj przed cyklinowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 25.07.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 wszystko z wyjątkiem ostatniego malowaniagruntowanie nie gruntem alrylowym ( tzw unigruntem) a najlepiej farba podkładowa lub farba gruntującą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 26.07.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ja tylko z ostatnim malowaniem czekam do końca. Pierwsze malowanie było przed cyklinowaniem bo według mnie wtedy dopiero wychodzą niedoróbki na gładziach. A tak jeszcze mogli spokojnie poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 26.07.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 wszystko z wyjątkiem ostatniego malowania gruntowanie nie gruntem alrylowym ( tzw unigruntem) a najlepiej farba podkładowa lub farba gruntującą Czemu nie unigruntem? My ściany zagruntowaliśmy unigruntem Atlasa, a sufity z płyt g-k farbą podkładową gruntującą Śnieżki. I nie wiem czy to dobrze? Sprzedawca tak nam poradził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drfocus 16.09.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Mam pytanko W najbliższym czasie parkieciarz ma szlifować podłogi (gdyż są krzywe) Wcześniej miałem zamiar zagruntować ściany i pomalować pierwszy raz. Czy może należy się wstrzymać z gruntowaniem i malowaniem do szlifowania i dopiero potem to zrobić - przed położeniem parkietów. Czy nie ma to wiekszego znaczenia?? czy najlepiej zagruntować ściany do jak maluje farbami z Pary?? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 16.09.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Mam pytanko W najbliższym czasie parkieciarz ma szlifować podłogi (gdyż są krzywe) Wcześniej miałem zamiar zagruntować ściany i pomalować pierwszy raz. Czy może należy się wstrzymać z gruntowaniem i malowaniem do szlifowania i dopiero potem to zrobić - przed położeniem parkietów. Czy nie ma to wiekszego znaczenia?? czy najlepiej zagruntować ściany do jak maluje farbami z Pary?? Z góry dzięki my też będziemy malowali Parą. Grunt Pary (z domieszką farby) juz jest położony. Teraz będzie się robić podłoga. Potem listwy z mdf-u i dopiero dwa kolejne malowania. Żeby pył z cięcia listew zdjąć ze scian. Tylko, że my mamy na podłodze wylewkę Basf dekoracyjną i przed jej laniem musiał byc dokładnie cały pył ściągnięty, kurz - żeby nie wylądował w wylewce. Stąd było to pierwsze malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejki 19.01.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 hej,mam pytanie...czy maluje sie sciany do samego sufitu,czy zostawia pasek?ile cm?2 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 19.01.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 hej,mam pytanie...czy maluje sie sciany do samego sufitu,czy zostawia pasek?ile cm?2 cm? Maluje sie tak, jak inwestor zadecyduje czyli na wysokosc jaka mu sie podoba:) Jednak, gdy mieszkanie jest wysokie, a ktos chce je wizualnie obnizyc, wowczsa maluje nawet 10cm i wiecej od sufitu. Dawniej, w komunie, gdy mieszkania byly z kolei zbyt niskie malowano zachodzac kilka cm na sufit, by wizualnie podwyzszyc pomieszczenie. Ja mam pomalowane np. 0,5 cm od syfitu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejki 19.01.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 hej,mam pytanie...czy maluje sie sciany do samego sufitu,czy zostawia pasek?ile cm?2 cm? Maluje sie tak, jak inwestor zadecyduje czyli na wysokosc jaka mu sie podoba:) Jednak, gdy mieszkanie jest wysokie, a ktos chce je wizualnie obnizyc, wowczsa maluje nawet 10cm i wiecej od sufitu. Dawniej, w komunie, gdy mieszkania byly z kolei zbyt niskie malowano zachodzac kilka cm na sufit, by wizualnie podwyzszyc pomieszczenie. Ja mam pomalowane np. 0,5 cm od syfitu:) dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 20.01.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 hej,mam pytanie...czy maluje sie sciany do samego sufitu,czy zostawia pasek?ile cm?2 cm? Malujesz tak naprawdę jak ci się podoba wg uznania... albo jeżeli wykonujesz to dla kogoś to wg wytycznych. Najlepiej odznaczyć sznureczkiem odległości. i zabezpieczyć ścianę papierowym paskiem tak można uniknąć niepotrzebnych zabrudzeń. Czasami są z tym problemy, szczególnie w starym budownictwie, gdzie często ściany sa nie równe ale jakoś trzeba sobie dawać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts