irekw 30.07.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 "Murarze" wylali mi za niskie nadproże -co robić?Boję się wybic pustaki bo mi się zawali...Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 30.07.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Generalnie technika jest taka :wybija się wnęke na nowe nadproże na 1/2 grubości ściany, mocuje ceownik odpowiedniej wielkości ( i wytrzymałości !!! )wywala resztę ściany i mocuje drugi taki sam ceownik, skręcając z pierwszym odpowiednimi śrubami ( otwory w ceownikach trzeba zrobić wcześniej ).....ale zawsze warto skonsultować z konstruktorem !PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelin 30.07.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Zrób tak jak opisał Jerzy.Cała operacja jest pewniejsza jeśli nad tym nadprożem jest już wieniec stropowy,który dodatkowo usztywnia konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.07.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 U mnie były najpierw otwory w murze,potem podpory i wybijanie pustaków.Potem szalunek ,zbrojenie i beton.Po jakichs 3 tygodniach wypad z podporami i szlunkami i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.08.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Mały ... ale chyba nie w ścianach nośnych J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts