Gość 31.07.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 No kochani napiszcie czy lubicie grilowac??Co najczesciej robicie na grilu??Macie jakies swoje przepisy podzielcie sie..Ja ososbiscie jestem zapalonym grilowcem, griluje dosłownie wszystko co mozna grilowac ostatnio kukurydze - pyszna Jak duze macie grilki...Czy zimą elektryczny gril zastepuje wam tradycyjny http://www.albumtown.com/showpic.php?aid=35783&pid=544962&uuid=21876 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Ja się zastanwiam,czy w ogóle nie przerzucić się na elektryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 31.07.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Ja również uwielbiam grilować, ogólnie gotować. Polecam szaszłyki ze schabu lub piersi z kurczaka z brzoskwiniami. Fajną sprawą są roladki ze schabu ze śliwkami w środku. Iduzo inych rzeczy. Ale się głodny zrobiłem. Dobrze że zaraz obiadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 31.07.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Witam zapalonych grillowiczów ! Polecam grilowany boczuszek , ale musi być chudziuteńki i dosyć cienko pokrojony na plastry ok.0,5 cm . Świetna jest też ryba , np pstrąg , grilowana w specjalnych koszyczkach . Do środka można dodać koperku lub tymianku . Pyszotka Ostatnio opiekamy pieczywko , jest ciepłe i chrupiące , można też zrobić grzanki z masłem czosnkowym - ale wtedy zawijamy je w folię . Polecam też grilowanie wędzonych kurczaków . Smacznego - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 31.07.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Polecam ten wątekhttp://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=25392&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Maxtorka kromki chlebka walnij na grila, jak sie upieką rozetrzyj na nich ząbeczek czosnku jak na tarce i posmaruj masełkiem pycha a ziemniaczki w sreberku robicie, a banany? przekrawasz wzdłuż i kładziesz na rozgrzanym ruszciemniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 31.07.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Dzięki Pablo , spróbuję przy następnym grilowaniu te czosnkowe pyszności . Ziemniaczków w sreberku na grilu jeszcze nie robiliśmy ale za to polecam pieczone w kominku . Zwłaszcza w środku zimy smakują zaj...ście Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 31.07.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Skąd ja to znam, że zimą grill przenosi się do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 31.07.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Skąd ja to znam, że zimą grill przenosi się do kominka? Z autopsji ? Tak to już jest . Latem myślimy o długich zimowych wieczorach przy kominku , a gdy one nadejdą tęsknimy za letnimi biesiadami przy ognisku czy grilu . A jak ognisko to i ziemniaczki Tomek a oprócz ziemniaczków co polecasz " z kominka " ? Ja jestem nowa w temacie , to była moja pierwsza zima z kominkiem . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 01.08.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Jeśli chodzi o przepisy na grilowane mięcha to ostatnio byłam leniwa i kupiłam gotowe z dobrego źródła (wiem że tam w zalewę nie wciskają lekko zaszłych kowałków mięsa) i polecam dla leniwych i na niespodziewane posiedziska karkóweczkę grill z Kuchni Polki nietety tylko dostępne w sieci Piotr i Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 czasem te dorobine tez sa dobre ja mialem kiedys kolege w markecie który wlasnie dorabial wiedzialem kiedy rozbiera i pekluje miód malina a jakie macie grilki tradycyne czy murowane własnorecznie czy kupowane ja na razie mam taki na kóleczkach ale stanowczo nie wystarcza trzeba czekac za chlebkiem albo czyms co sie juz nie zmiesciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 01.08.2005 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Ja mam zwykły, ale w nowym domku bedę miał murowany. Z dań wegetariańskich polecam młodą cukinie w plasterkach. Mozna ją jeść jako deser z cukrem lub na przystawkę z solą i masłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 02.08.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 My mamy grila mobilnego na kółkach , z dwiema półkami po bokach , jedną pod spodem , z uchwytami do butelek . Średnica rusztu 50 cm to dosyć dużo i nam w zasadzie wystarcza . Na takiej powierzchni grilujemy całkiem sporą porcję mięsiwa , bez obawy , że ktoś zostanie pominięty Grila stacjonarnego nie przewidujemy , za to miejsce na ognisko i owszem . Pozdrowienia - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 02.08.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Co do ogniska to swietna sprawa.Polecam kociołek żeliwny do gotowania w ognisku. Super dania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.08.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 byly watki o kociolku tylko ile osób sie najje i ile sie na porcje czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 02.08.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 No czeka się ok 2 godzin to fakt, a naje sie do 10 osób z małego kociołka.Zależy czy coś konkretnego i ile pań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.08.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Co do ogniska to swietna sprawa. Polecam kociołek żeliwny do gotowania w ognisku. Super dania. Dlatego właśnie planujemy miejsce na ognisko . Oprócz kociołka będą ziemniaki i kura z dołu . Mniam mniam Że o sympatycznym siedzeniu przy ogieńku nie wspomnę . Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 kura z dołu??? tzn z tego kociołka tak?? a ja szaszłyczki bede w weekend konsumował albo karczek nalezy pamietac zeby podczas smazenia pedzelkiem kotlety malowac pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.08.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 kura z dołu??? tzn z tego kociołka tak?? a ja szaszłyczki bede w weekend konsumował albo karczek nalezy pamietac zeby podczas smazenia pedzelkiem kotlety malowac pycha Kura z dołu wygląda tak : - rozpala się duże ognisko , bawi się przy nim doskonale - kurę a właściwie kurczaka , może być chyba także inny drób , przyprawia się solą i pieprzem , bardzo umiarkowanie , można do środka wsadzić dowolny farsz i zawija się w folię aluminiową ( kiedyś w czasach komuny zawijało się po prostu w gazety ) - kiedy jest odpowiednio dużo żaru rozgarnia się go , pod ogniskiem kopie dół i wrzuca się na dno trochę żaru , zawinietego kurczaka i przysypuje pozostałym żarem - co bardziej "zmęczeni" idą spać , wytrwali i zaprawieni w bojach imprezują dalej przy ognisku - bladym świtem reszta też jest już lekko " zmęczona " i kładzie się spać , pamiętając o przygaszeniu ogniska - po przebudzeniu gdzieś koło południa odkopujemy naszego kuraka i obiadek mamy jak znalazł , do tego zimne piwko i właściwie imprezkę zaczynamy od nowa Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 wow no fajosko nie znalem tego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.