Gość 06.08.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 matka przegiełas normalnie i pociekło na samą mysl o grilki a tu nici nie wypaliło bo robotnicy nie przyszli (rodzina) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-765453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 06.08.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Melduję posłusznie - zrobiłam gurmańską pljeskavicę . Zapomniałam co prawda dodać słoniny ale za to dołożyłam pokrojoną cebulkę . Było pyszne , mniam mniam Na drugi raz dodam jeszcze trochę przypraw , typu bazylia , zioła prowansalskie no i odrobinę czosneczku , bo chociaż w oryginalnym przepisie poza solą i pieprzem nic nie zalecali , mnie ich trochę brakowało . Łatwe w przygotowaniu i przyjemne w spożywaniu . Polecam To naprawdę solidna porcja mięsiwa dla prawdziwego faceta Zdjęć niestety nie mam czym zrobić bo cyfrzaka młodzieniec wziął na wakacje . Pozdrowionka - Maxtorka I jeszcze jedna uwaga bynajmnie nie kulinarna ( wybaczcie zboczenie zawodowe ) . To potrawa idealna dla osób u których wystąpiło " trzecie ząbkowanie " , tzn . protezy zębowe częściowe bądź całkowite . Mielone lub siekane mięsko zjada się bezproblemowo , mozna je spokojnie pogryźć , nie ciągnie się Na pewno polęcę ją moim pacjentom Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-765553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.08.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 tzn ze jestes stomatologiem a u mnie niestety nici z grila wczoraj bylismy na slubie kolegi i zaprosił jeszczw na poprawiny dzis wspaniale wiejskie jedzonko bedzie trodno grilek poczeka, mam nadzieje ze nie długo Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-765990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 08.08.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Wczoraj jadłem super sprawę. Otóż wkładamy główke czosnku w żar i czekamy jakieś 20 min aż zacznie śmierdzieć spalonym czosnkiem Nastepnie wyjmujemy i rozdzielamy ząbki miedzy wspóbiesiadników. Taki ząbek jest mięciutki i świetnie nadaje się na zrobioną grzankę z grila, wystarczy dodac troszkę masła i soli. Pychota. Jest jeden warunek który musi byc spełniony. Muszą jeść wszyscy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-768275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 22.09.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 lubię grilować, moje ulubione potrawy to :karkówka i żeberka, ostatnio jednak powróciłem do korzeni i bawię się w ognisko, muszę przyznać że grill w porównaniu z ogniskiem przegrywa zdecydowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-829534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 22.09.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 lubię grilować, moje ulubione potrawy to :karkówka i żeberka, ostatnio jednak powróciłem do korzeni i bawię się w ognisko, muszę przyznać że grill w porównaniu z ogniskiem przegrywa zdecydowanie... Taaaa , ognisko ma swój urok . Właśnie w najbliższą sobotę mamy takie sąsiedzkie spotkanie przy ognisku , z pieczeniem ziamniaków ( wszak to pożegnanie lata ) i innymi atrakcjami . Ostatnie ognisko skończyło się prawie o świcie , ale chyba trochę przesadziłam z " pieczonymi kiełbaskami " , bo nie wiedzieć czemu następnego dnia strasznie mnie głowa bolała Podrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-829557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 od kielbasek głowa nie boli ale zazdroszcze ognicha do białego rana Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-830096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 23.09.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 od kielbasek głowa nie boli Oj boli , boli i to bardzo . Po ostatnim ognisku chorowałam cały dzień , dopiero wieczorem zwlekłam się z wyrka , to było okropne . Ale trochę namieszałam , to fakt . Jutro postaram się spożywać jeden rodzaj " kiełbasek " . Jak mówił Nowicki w " Sztosie " - pić to trzeba umić Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-831876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.11.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 ... dla mnie sezon na grila i wędzenie trwa cały rok (nawet zimą), ... ... na zakończenie sezonu grzybowego proponuję:Ziemniaki z grzybami z grillaSkładniki:8 średnich ziemniaków4 duże liście kapusty2 szklanki grzybów suszonych2 łyżki masła1 1/2 cebuli2 łyżki oliwy8 plastrów wędzonej słoninki (może być boczek)1/4 łyżeczki chilisól i pieprz do smaku Przygotowanie:Ziemniaki umyć i podgotować w całości (około 20 minut, aby jeszcze były twarde), odstawić do ostygnięcia. Liście kapusty umyć, przekroić na dwie części, wyciąć główny "nerw" i zblanszować w wodzie z solą.Przygotować farsz; namoczone (przez około 3 godz) grzyby ugotować, grubo posiekać. Na maśle, na patelni zeszklić drobno cebulę pokrojoną w pół-talarki, dodać do niej grzyby, dusić do miękkości podlewając wodą z gotowania grzybów (około 1 godz.), na koniec duszenia przyprawić chili oraz solą i pieprzem, trzymać na ogniu do zredukowania płynu.Ziemniakom ściąć wierzchy, wydrążyć łyżeczką i nadziać farszem, (układając po pół plasterka słoniny na spód i wierzch farszu), posmarować ziemniaki oliwą i owinąć w liście kapusty. Kawałki folii aluminiowej posmarować oliwą i zawinąć osobno każdy ziemniak.Grillować na średnim węglu około 20 minut. http://www.chefpaul.5gigs.com/Gif00/grill1.gif Smacznego więcej grillowych przepisów znajdziecie tutaj: http://www.chefpaul.5gigs.com/grill.html pozdrawiam serdecznie całorocznych "grillmanów" Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-878792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 01.11.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Oj Chef Paul , ale namieszałeś Właśnie dzisiaj schowałam grilla ale po tych wspaniałych przepisach chyba go jednak wyciągnę . Pozdrowionka i smacznego grilowania Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-878873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.11.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 ... namawiam do "nie chowania" ... pieczenie na grillu w okresie zimowym to wielka frajda ... piwko schładzamy w śniegu , ... rączki grzejemy nad węglem (lub pod sweterkiem pięknej dziewczyny ) ... a "boczek w marynacie chrzanowej" jest wtedy najlepszy, pozdrawiam serdecznie i smacznie http://chefpaul.w.interia.pl/emotka/worry-rose.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-878895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.11.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 oj grila to nie chowam napewno odpale w zimie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-891836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.12.2005 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 ... no to dla tych co grilla na zimę nie chowają ... zgodnie z moim dorocznym obyczjem bożonarodzeniowe grillowanie (choć śniegu u mnie "0" więc sceneria nie taka jak powinna) w tym roku: boczek i żeberka dzika z grilla SKŁADNIKI: Mięso: 3 kg boczku z dzika z żeberkami ...inne składniki: marynata do dzika... tutaj: http://www.chefpaul.net/wild/marynata_D.html papryka, sól i pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Oczyścić mięso z błon i powięzi. Oddzielić żeberka od boczku. Pokrajać boczek w plastry o grubości około 1,5 cm, a żeberka w kawałki (po dwie kości). Pokrajane mięso włożyć do emaliowanego lub szklanego naczynia (może być również ze stali kwasoodpornej), zalać marynatą i odstawić do lodówki (lub w chłodne miejsce o temeraturze nie przekraczającej + 6 stopni C) na trzy dni. Mięso przewracać w marynacie dwa razy dziennie (rano i wieczorem). Po wyjęciu z marynaty mięso umyć i oczyścić z przypraw. Piec na grillu na średnim węglu przez około 30 minut przekładając i smarując pozostałą marynatą. http://www.chefpaul.5gigs.com/wild/bzDg04.jpg Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-946209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.12.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 pocieklo mi na sama mysl o boczku Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-946440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.12.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 O.... a ja na poswiatecznej diecie, bo sie nie dopinam to sa totrury 3 stopnia, normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-946571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.12.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 ... ... a jakie są tortury IV stopnia ... pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-947224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 04.01.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Mniam, mniam! Uwielbiam grilla. Wszelkie ziemniaczki pieczone z dipami, kumbaski, mięsiwo. Ostatnio też łosoś w koperku i soku cytryn. Pieczywko z masełkiem czosnkowym. No to dla podrażnienia żołądka ... (głodnym współczuję) http://www.kurierbrzeski.com.pl/kb319/gril.gif http://www.theworldwidegourmet.com/cooking/barbecue/civ/mixgrill300.jpg http://www.theworldwidegourmet.com/countries/asia/singapore/satay2.jpg http://www.theworldwidegourmet.com/cooking/barbecue/hongrie.jpg http://www.theworldwidegourmet.com/cooking/barbecue/civ/veal-ppcorn.jpg http://www.theworldwidegourmet.com/vegetables/tomato/savoura-grill.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-953666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 jestescie nie powazni ja juz glodny jestem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-955541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.04.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 ... zapewne już WSZYSCY amatorzy grillowania rozpalają swoje "maszyny", ... jutro w całej Polsce piękna słoneczna pogoda, więc ... może temat znowu ruszy pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-1141925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 21.04.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 A i pewnie Chefie, jak nie jutro to w niedzielkę napewno. Pozdrawiam niezmiernie smacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/3/#findComment-1142345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.