Maxtorka 03.08.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 A ja tak zatęskniłam za kociołkiem , że robię dziś na obiadek jego marną namiastkę . Zamiast kociołka mam naczynie żaroodporne , za ognisko posłuży mi piekarnik , reszta teoretycznie się zgadza , co z tego wyjdzie okaże się za mniej więcej 2 godziny . Pozdrowionka - Maxtorka Pablo , miłego grilowania w najbliższy łikendzik Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-761860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 03.08.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 To mi smaka narobiliście.A kurka od odołu to niezły pomysł. Trzeba przetestowac.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-762309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 03.08.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Kura z dołu wygląda tak : - rozpala się duże ognisko Ten przepis to z Karola Maya? Chyba Winnetou tak robił Aaa już niedługo ziemniaczki z ogniska... Mniammm mniammm Nie znam sie na grilu, jakiś mały grill mamy na wypadek braku prądu Przy awarii kupiliśmy, żeby coś na goraco zrobić na obiad. Ale i tak zawsze się kończy ogniskiem Węc kura z dołu ma u mnie przyszłośc Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-762433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 ziemniaczki moga byc z grilka poowijane w sreberko polozone na weglach ewentalnie zagotowane wczensiejdobrze tez nasypac do srodka przyprawy, jest taka w sklepach smakowicie podac je z dipem tzacyk czy jakos tak sie to pisze Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-762608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 04.08.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Wpadł mi w ręce przepis na schab z boczkiem z grila . Schab bez kości kroi się na kotlety , lekko je rozbija i marynuje w czym kto lubi . Boczek , najlepiej chudziutki ( względy zdrowotne oczywiście ) , kroi się w plastry ok.0,5 cm . Kawałki schabu nacina się w kilku miejscach a następnie przez te nacięcia przekłada się plastry boczku . Jeszcze tego nie robiłam ale chyba w łikendzik spróbuję . Myślę , że między schab a boczek nie zaszkodzi włożyć jakieś warzywko , np cebulkę albo papryczkę , bądź też owoc jak plasterek ananasa . Smacznego Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-762763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 jezeli zrobisz poprosze o zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-762993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.08.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Grilowanie jest fajne.Żarcie pycha.Tylko cholernie dla płuc szkodliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-763088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Pattaya dlaczego ?? pierwsze słysze? stoisz w dymie czy co?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-763313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.08.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Kilka lat temu lekarze w Houston (Teksas) zwrócili uwagę na olbrzymi wzrost chorób dróg oddechowych ,w tym nowotwory.Okazało się ,że winowajcą jest grilowanie!Houston jest stolicą światowego grilowania.W skrócie chodzi o to,że podczas niskotemperaturowego spalania tłuszczu wydziela się olbrzymia ilość substancji rakotwórczych.Cześć tłuszczu zostaje niespalona i unosi się w powietrzu.O ile pamiętam przy grilowaniu paczki parówek wydziela się ilość substancji rakotwórczych jaka wydziela się przy spaleniu 10,000 papierosów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-763326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 04.08.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Ales mnie nastraszył cholerka....A kiełbacha z ogniska to nie szkodzi???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-763340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.08.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Jest pyszna.Ale grill niech stoi kawałek dalej.Zwłaszcza nie przy dzieciach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-763352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 jeszcze nigdy nie grilowałem paróweczek ciekawe jak by je w celofan zawinac a do srodka dac cebulke i masełko Pataya na cos trzeba umrzec... zawsze grill jest troszke dalej ale przyznaje ze czesto celowo wacham dymek czy jest ładnie pachnacy po tym i jeszcze jednej rzeczy rozpoznaje sie ze gril jest udany kto wie jaka jest druga rzecz?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-763364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.08.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Bardzo dobra jest świeżutka rybka z grilla Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-763390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 pataya podawaj przepis a nie smaka robisz Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-763405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.08.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Jaki przepis?Ja biorę wędki,grill i nad wodę.Złowioną rybkę oskrobać,wypatroszyć,posolić i na grilla.Pycha!I browar Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-763409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 04.08.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Jaki przepis? Ja biorę wędki,grill i nad wodę. Złowioną rybkę oskrobać,wypatroszyć,posolić i na grilla. Pycha! I browar Zapomniales jeszcze dodac, ze te rybke trza wlasnorecznie... zamordowac Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-763470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 04.08.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Za Gazetą Wyborczą : Gurmańska pljeskavica : 1 kg siekanego mięsa wołowo-wieprzowego 2 posiekane strąki ostrej papryki 15 dag startego wędzonego żółtego sera 15 dag posiekanej wędzonej słoniny Mięso dobrze wyrób , wymieszaj z resztą składników i uformuj 4 płaskie kotlety . Upiecz na ruszcie z obu stron ( stopień wysmażenia wg uznania ) . Najbardziej podoba mi się geneza nazwy potrawy : gurmańska to znaczy taka , którą naje się porządny facet . Nie żaden tam pusty talerz z misterną dekoracją i kawałeczkiem mięsa posrodku Vesalica : 1kg schabu środkowego 4 plastry ostrego żółtego sera 4 plastry suszonej dojrzewającej szynki oliwa , czosnek Schab podziel na 4 porcje i rozbij na kształt kotletów . Do każdej porcji włóż plaster żółtego ostrego sera i suszonej szynki . Zwiń w rulony i upiecz na ruszcie , co jakiś czas smarując oliwą z czosnkiem . To są przepisy z Bałkanów i chyba dla brydżystów , bo są tylko 4 porcje Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-763572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 qrcze jak mam z posiekanego miesa z serem i slonina zrobic kotlet odpiszcie bo mam w sobote 3 robotników (rodzina) wiec chętnie zrobie chyba ze wola kiebaske Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-763792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 04.08.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 qrcze jak mam z posiekanego miesa z serem i slonina zrobic kotlet odpiszcie bo mam w sobote 3 robotników (rodzina) wiec chętnie zrobie chyba ze wola kiebaske Myślę , że zamiast siekanego może być mielone , powinno się dobrze połączyć z pozostałymi składnikami . Poza tym ten starty żółty ser dobrze sklei wszystko razem . Możesz też zamiast czterech ogromniastych zrobić więcej mniejszych , będzie je łatwiej przewracać na ruszcie . Skuś się na ten przepis , pliiiiiz , a potem napisz jak było Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-763885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.08.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Zapomniales jeszcze dodac, ze te rybke trza wlasnorecznie... zamordowac Dla tych, co by nawet muchy nie skrzywdzili polecam łososia, już spreparowanego, w płatach. ze skórą. Trzeba tylko lekko posypać przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny i oliwą, wsadzić w druciaka i na ruszt! Najpierw gołym do dołu, przyrumienić, potem odwrócić i dopiec. Jak już jest gotowy, po podaniu można polać stopionym masełkiem z ziołami i sosem czosneczkowym. Pycha! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37876-grill-i-wszystko/page/2/#findComment-765341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.