Gość 06.08.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 matka przegiełas normalnie i pociekło na samą mysl o grilki a tu nici nie wypaliło bo robotnicy nie przyszli (rodzina) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 06.08.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Melduję posłusznie - zrobiłam gurmańską pljeskavicę . Zapomniałam co prawda dodać słoniny ale za to dołożyłam pokrojoną cebulkę . Było pyszne , mniam mniam Na drugi raz dodam jeszcze trochę przypraw , typu bazylia , zioła prowansalskie no i odrobinę czosneczku , bo chociaż w oryginalnym przepisie poza solą i pieprzem nic nie zalecali , mnie ich trochę brakowało . Łatwe w przygotowaniu i przyjemne w spożywaniu . Polecam To naprawdę solidna porcja mięsiwa dla prawdziwego faceta Zdjęć niestety nie mam czym zrobić bo cyfrzaka młodzieniec wziął na wakacje . Pozdrowionka - Maxtorka I jeszcze jedna uwaga bynajmnie nie kulinarna ( wybaczcie zboczenie zawodowe ) . To potrawa idealna dla osób u których wystąpiło " trzecie ząbkowanie " , tzn . protezy zębowe częściowe bądź całkowite . Mielone lub siekane mięsko zjada się bezproblemowo , mozna je spokojnie pogryźć , nie ciągnie się Na pewno polęcę ją moim pacjentom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.08.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 tzn ze jestes stomatologiem a u mnie niestety nici z grila wczoraj bylismy na slubie kolegi i zaprosił jeszczw na poprawiny dzis wspaniale wiejskie jedzonko bedzie trodno grilek poczeka, mam nadzieje ze nie długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 08.08.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Wczoraj jadłem super sprawę. Otóż wkładamy główke czosnku w żar i czekamy jakieś 20 min aż zacznie śmierdzieć spalonym czosnkiem Nastepnie wyjmujemy i rozdzielamy ząbki miedzy wspóbiesiadników. Taki ząbek jest mięciutki i świetnie nadaje się na zrobioną grzankę z grila, wystarczy dodac troszkę masła i soli. Pychota. Jest jeden warunek który musi byc spełniony. Muszą jeść wszyscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 22.09.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 lubię grilować, moje ulubione potrawy to :karkówka i żeberka, ostatnio jednak powróciłem do korzeni i bawię się w ognisko, muszę przyznać że grill w porównaniu z ogniskiem przegrywa zdecydowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 22.09.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 lubię grilować, moje ulubione potrawy to :karkówka i żeberka, ostatnio jednak powróciłem do korzeni i bawię się w ognisko, muszę przyznać że grill w porównaniu z ogniskiem przegrywa zdecydowanie... Taaaa , ognisko ma swój urok . Właśnie w najbliższą sobotę mamy takie sąsiedzkie spotkanie przy ognisku , z pieczeniem ziamniaków ( wszak to pożegnanie lata ) i innymi atrakcjami . Ostatnie ognisko skończyło się prawie o świcie , ale chyba trochę przesadziłam z " pieczonymi kiełbaskami " , bo nie wiedzieć czemu następnego dnia strasznie mnie głowa bolała Podrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 od kielbasek głowa nie boli ale zazdroszcze ognicha do białego rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 23.09.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 od kielbasek głowa nie boli Oj boli , boli i to bardzo . Po ostatnim ognisku chorowałam cały dzień , dopiero wieczorem zwlekłam się z wyrka , to było okropne . Ale trochę namieszałam , to fakt . Jutro postaram się spożywać jeden rodzaj " kiełbasek " . Jak mówił Nowicki w " Sztosie " - pić to trzeba umić Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.11.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 ... dla mnie sezon na grila i wędzenie trwa cały rok (nawet zimą), ... ... na zakończenie sezonu grzybowego proponuję:Ziemniaki z grzybami z grillaSkładniki:8 średnich ziemniaków4 duże liście kapusty2 szklanki grzybów suszonych2 łyżki masła1 1/2 cebuli2 łyżki oliwy8 plastrów wędzonej słoninki (może być boczek)1/4 łyżeczki chilisól i pieprz do smaku Przygotowanie:Ziemniaki umyć i podgotować w całości (około 20 minut, aby jeszcze były twarde), odstawić do ostygnięcia. Liście kapusty umyć, przekroić na dwie części, wyciąć główny "nerw" i zblanszować w wodzie z solą.Przygotować farsz; namoczone (przez około 3 godz) grzyby ugotować, grubo posiekać. Na maśle, na patelni zeszklić drobno cebulę pokrojoną w pół-talarki, dodać do niej grzyby, dusić do miękkości podlewając wodą z gotowania grzybów (około 1 godz.), na koniec duszenia przyprawić chili oraz solą i pieprzem, trzymać na ogniu do zredukowania płynu.Ziemniakom ściąć wierzchy, wydrążyć łyżeczką i nadziać farszem, (układając po pół plasterka słoniny na spód i wierzch farszu), posmarować ziemniaki oliwą i owinąć w liście kapusty. Kawałki folii aluminiowej posmarować oliwą i zawinąć osobno każdy ziemniak.Grillować na średnim węglu około 20 minut. http://www.chefpaul.5gigs.com/Gif00/grill1.gif Smacznego więcej grillowych przepisów znajdziecie tutaj: http://www.chefpaul.5gigs.com/grill.html pozdrawiam serdecznie całorocznych "grillmanów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 01.11.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Oj Chef Paul , ale namieszałeś Właśnie dzisiaj schowałam grilla ale po tych wspaniałych przepisach chyba go jednak wyciągnę . Pozdrowionka i smacznego grilowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.11.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 ... namawiam do "nie chowania" ... pieczenie na grillu w okresie zimowym to wielka frajda ... piwko schładzamy w śniegu , ... rączki grzejemy nad węglem (lub pod sweterkiem pięknej dziewczyny ) ... a "boczek w marynacie chrzanowej" jest wtedy najlepszy, pozdrawiam serdecznie i smacznie http://chefpaul.w.interia.pl/emotka/worry-rose.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.11.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 oj grila to nie chowam napewno odpale w zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.12.2005 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 ... no to dla tych co grilla na zimę nie chowają ... zgodnie z moim dorocznym obyczjem bożonarodzeniowe grillowanie (choć śniegu u mnie "0" więc sceneria nie taka jak powinna) w tym roku: boczek i żeberka dzika z grilla SKŁADNIKI: Mięso: 3 kg boczku z dzika z żeberkami ...inne składniki: marynata do dzika... tutaj: http://www.chefpaul.net/wild/marynata_D.html papryka, sól i pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Oczyścić mięso z błon i powięzi. Oddzielić żeberka od boczku. Pokrajać boczek w plastry o grubości około 1,5 cm, a żeberka w kawałki (po dwie kości). Pokrajane mięso włożyć do emaliowanego lub szklanego naczynia (może być również ze stali kwasoodpornej), zalać marynatą i odstawić do lodówki (lub w chłodne miejsce o temeraturze nie przekraczającej + 6 stopni C) na trzy dni. Mięso przewracać w marynacie dwa razy dziennie (rano i wieczorem). Po wyjęciu z marynaty mięso umyć i oczyścić z przypraw. Piec na grillu na średnim węglu przez około 30 minut przekładając i smarując pozostałą marynatą. http://www.chefpaul.5gigs.com/wild/bzDg04.jpg Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.12.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 pocieklo mi na sama mysl o boczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.12.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 O.... a ja na poswiatecznej diecie, bo sie nie dopinam to sa totrury 3 stopnia, normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.12.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 ... ... a jakie są tortury IV stopnia ... pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 04.01.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Mniam, mniam! Uwielbiam grilla. Wszelkie ziemniaczki pieczone z dipami, kumbaski, mięsiwo. Ostatnio też łosoś w koperku i soku cytryn. Pieczywko z masełkiem czosnkowym. No to dla podrażnienia żołądka ... (głodnym współczuję) http://www.kurierbrzeski.com.pl/kb319/gril.gif http://www.theworldwidegourmet.com/cooking/barbecue/civ/mixgrill300.jpg http://www.theworldwidegourmet.com/countries/asia/singapore/satay2.jpg http://www.theworldwidegourmet.com/cooking/barbecue/hongrie.jpg http://www.theworldwidegourmet.com/cooking/barbecue/civ/veal-ppcorn.jpg http://www.theworldwidegourmet.com/vegetables/tomato/savoura-grill.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 jestescie nie powazni ja juz glodny jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.04.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 ... zapewne już WSZYSCY amatorzy grillowania rozpalają swoje "maszyny", ... jutro w całej Polsce piękna słoneczna pogoda, więc ... może temat znowu ruszy pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 21.04.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 A i pewnie Chefie, jak nie jutro to w niedzielkę napewno. Pozdrawiam niezmiernie smacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.