Gość 30.04.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 u mnie lało jak cholera ale na tarasie pod dachem wyjechałem z grilem i dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.04.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 ... ... Pablo ... ten ... tego ... noooo ... "kurdupel" jestem (171) ... ale znam innych Wielkich ... cieszę się, że smakowało ... mam nadzieję, że w swoich kulinarnych poszukiwaniach nie ustaniesz, a przepisy ... niech będą dla ciebie inspiracją pozdrawiam niezmiernie serdecznie ps - u mnie pogoda troszeczkę bardzo powoli się poprawia ... chciałbym wybrać się do lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 30.04.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 U nas też taras jest zadaszony , ale przy temperaturze +6C nie mam serca wyrzucać gości na zewnątrz a dla mnie grilowanie to wspaniała impreza w której wszyscy uczestniczą czynnie ( jak trzeba to poleją ruszcik , jak trzeba napełnią kieliszki , szklaneczki ) . Nie chcę żeby wszyscy siedzieli w domku a jedna osoba była oddelegowana ( jak za karę ) na tą zimicę No ale my gościnni i ugodowi jesteśmy więc się do naszych współbiesiadników dostosujemy Tak czy inaczej jestem przekonana że jedzonko to będzie siódme niebo bo już teraz pachnie niesamowicie Naraziątek bo czuję że rybka mi się zaczyna przypalać ( robię pangę po cygańsku , jak będę miała troszkę czasu podam przepis - też pyszotka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 panga ostatni króluje na naszym domowym stole i tez ja przyprawiam (sposób własny)ale jest super i nie smakuje jak ryba tylko jak ...... no wlasnie inaczej Chef daj przepis na pange w Twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.04.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 panga ostatni króluje na naszym domowym stole i tez ja przyprawiam (sposób własny) ale jest super i nie smakuje jak ryba tylko jak ...... no wlasnie inaczej Chef daj przepis na pange w Twoim wykonaniu ... zrobię w przyszłym tygodniu ... i dam przepis (ze zdjeciami oczywiście) pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 03.05.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Uwielbiam griillowanie A jadł ktoś pasztetową z grilla? PYSZNOŚCI... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 05.05.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 A może ktoś z Was użytkuje coś takiego? http://img138.imageshack.us/img138/5371/grill7nv.jpg Jestem bardzo ciekawy opini na temat takiego grilla.Strona producenta:http://www.freewebs.com/slift/Grill.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.05.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 A może ktoś z Was użytkuje coś takiego? Jestem bardzo ciekawy opini na temat takiego grilla. ... niestety nie użytkuję "nic takiego", ale ... "użytkuję" rożno, grilla i wędzarnię (a także BBQ) przez ponad 20 lat ... układ pionowy stosowany jest od dawna (elektryczny i gazowy również) ... BBQ i wędzenie na gorąco to także gorący dym, bez ociekania tłuszczu na źródło ciepła ... ... traktuję powyższe jako "ciekawostkę" ... pozdrawiam serdecznie ps - ... tak na marginesie (przy poziomie naszej obecnej wiedzy) ... "Co dzisiaj nie jest szkodliwego ?" ... przypomina mnie się odwieczne pytanie: masło czy margaryna ? (a może mas-mix ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.05.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 U nas też taras jest zadaszony , ale przy temperaturze +6C nie mam serca wyrzucać gości na zewnątrz a dla mnie grilowanie to wspaniała impreza w której wszyscy uczestniczą czynnie ( jak trzeba to poleją ruszcik , jak trzeba napełnią kieliszki , szklaneczki ) . Nie chcę żeby wszyscy siedzieli w domku a jedna osoba była oddelegowana ( jak za karę ) na tą zimicę No ale my gościnni i ugodowi jesteśmy więc się do naszych współbiesiadników dostosujemy Tak czy inaczej jestem przekonana że jedzonko to będzie siódme niebo bo już teraz pachnie niesamowicie Naraziątek bo czuję że rybka mi się zaczyna przypalać ( robię pangę po cygańsku , jak będę miała troszkę czasu podam przepis - też pyszotka ) Maxtorka, dawaj przepis na pange po cygańsku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.05.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 wlasnie dawaj bo chef cos sie ociąga pewnie na florydze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.05.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 wlasnie dawaj bo chef cos sie ociąga pewnie na florydze ... chef się nie ociaga tylko ciężko pracuje ... 20 i 21 maja grill na kilka tysięcy osób (+ grochówka wojskowa ... kto na ochotnika obierze ziemniaczki, pokroi boczuś i kiełbaskę ) pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 07.05.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Mniam, jaki smaczny wątek witajcie, też lubię grilować i wymyślać co by tu jeszcze można było upichcić nowego Planujemy wybudować gril stacjonarny w ogrodzie, sądzicie, że to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 08.05.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 [ Maxtorka, dawaj przepis na pange po cygańsku! Się robi Co prawda nie jest to przepis na danie grillowe ale naprawdę jest pyszne Składniki : ok. 1kg ryby ( najlepiej panga , ale może być praktycznie każda która Wam smakuje , pod warunkiem że będzie w formie filetów bez skóry i ości ) ok. 0,5 kg cebuli 4-5 ogórków konserwowych średniej wielkości ketchup - jedno op. średniej wielkości pęczek natki pietruszki sól , pieprz ,ew. Maggi ,olej lub oliwa z oliwek Przygotowanie : Rybę pokroić w dzwonka , lekko osolić i usmażyć na oleju lub oliwie ( można wcześniej obtoczyć w mące ) . Cebulę zeszklić na patelni . Ogórki pokroić w małe słupki , natkę posiekać . W naczyniu żaroodpornym układać warstwami : rybka , cebulka , trochę pieprzu , ogórki , polać ketchupem , posypać natką i tak do wyczerpania składników . Na końcu podlać wodą tak mniej więcej do połowy naczynia , można dodać Maggi , ew. sosu sojowego . Jeżeli lubicie pikantne potrawy , można dać więcej pieprzu lub ostrej papryki . Najlepszy jest pieprz kolorowy , świeżo starty oczywiście Zamknięte naczynie wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika na ok . 40-50 minut . Jakby ktoś miał wątpliwości wystarczy się przyjrzeć - składniki powinny dusić się w takim rzadkim sosiku , ale nie powinny się przypalać . Podawać gorące ze świeżym pieczywkiem . Na zimno jest też pyszniutkie Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 ja moge ziemniaki i boczuś pomyslcie jakiej sie wprawy nabiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.05.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 ... narazie jestem "out of order" ... relacja dla "smakoszy" wyrobów domowych (nie tylko z grilla) http://www.chefpaul.net/WzZ_NSwK1.html pozdrawiam niezmiernie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.05.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 fiu fiumam autograf Kuronia troszke był wstawiony ale dal rade sie podpisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.05.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Mięso na grill dla leniwych, acz zapobiegliwych ...bo trzeba kupić Beaujolais nouveau. Ponieważ to wyjątkowo podły sikacz, więc używam go do mięsa. Polędwica wieprzowa butelka Beaujolais nouveau (najplepiej odstanego 1 rok) troszkę przypraw: pieprz, listek laurowy, vegeta - co kto lubi. BEZ SOLI. Mięso robi się fioletowe i tak ma być. Jest niesamowicie soczyste po grilowaniu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.06.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 fiu fiu mam autograf Kuronia troszke był wstawiony ale dal rade sie podpisac ... a kiedy podpisywał ? ... na Błoniach ? ... w Daglezji ? ... czy może w Arboretum ? pozdrawiam serdecznie ps - i dlaczego nie przyszedłeś do mnie po "autograf" (pewnie nie mogłeś się dopchać , ponieważ miałem w płynie - pewnie słyszałeś o "pigwówce" ) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 04.06.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 nie smuć sie Chef, u mnie też nikt nie był po autograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.06.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 na targach spożywki w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.