Chef Paul 14.06.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 na targach spożywki w Poznaniu ... i tylko to Cię "usprawiedliwia" ... na targach w tym roku nie byłem pozdrawiam niezmiernie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.06.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 czy ktos moze kupił dodatek do wyborczej o grilowaniu?? dawno nic nie robiłem bo miałem dużo dobrych rzeczy po chrzcinach dziecka ale czas jakies białe kiłbaski zapodać dajcie jakis fajny przepis na białe kiełbaski albo poprostu na zwykła kiełbase ot taką śląską, toruńską, zwyczajną ja jestem kiełbasiarz wiec napewno wypróbuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.06.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 ... kiełbaski (i nie tylko), ... do wyboru i koloru Wędliny Domowe ... znajdziesz tam wszystko co Tobie potrzeba http://www.chefpaul.net/smiles/cook3.gif pozdrawiam niezmiernie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.06.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 wspaniała strona Czuj Dym stanie się zawołaniem uczestników Klubu Grila Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.06.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 wspaniała strona Czuj Dym stanie się zawołaniem uczestników Klubu Grila Muratora ... popieram ... ponieważ przygotowałem podwójną ilość farszu do ryby z wieprzowiną w liściach winogrn ... to dodatkowo "coś" z grilla i z wędzarni Kebabczeta wieprzowo-rybne, grilowane lub wędzone pozdrawiam niezmiernie smacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 28.06.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 czy ktos moze kupił dodatek do wyborczej o grilowaniu?? dawno nic nie robiłem bo miałem dużo dobrych rzeczy po chrzcinach dziecka ale czas jakies białe kiłbaski zapodać dajcie jakis fajny przepis na białe kiełbaski albo poprostu na zwykła kiełbase ot taką śląską, toruńską, zwyczajną ja jestem kiełbasiarz wiec napewno wypróbuje pozdrawiam Pablo - Biała Kiełbaska w piwie ( za Wyborczą ) 8 białych kiełasek 1 łyżka mąki 2 łyżeczki oleju 1/2 łyżeczki majeranku szczypta kminku 1 szklanka ciemnego piwa Ułóż kielbaski na rozgrzanym grilllu , piecz 18-25 minut . W rondelku rozgrzej olej , oprósz mąką i zasmaż na złoty kolor . Dodaj majeranek i kminek , ciągle mieszając , powoli wlewaj piwo . Zagotuj sos , zmniejsz ogień i gotuj , aż do zgęstnienia . Sos możesz przyprawić odrobiną przyprzawy do zup . Polej upiezone kiełbaski i od razu podawaj , najlepiej z żytnim chlebem , kiszonymi ogórkami , musztardą lub chrzanem . Kiełbasek nie próbowałam ale za to zrobiłam ananasy z grilla - pyszotka 1 świeży ananas 1/4 szklanki mleka kokosowego 1/2 szklanki cukru przyprawionego cynamonem ( ja miałam gotowy cukier w torebce ) Obierz ananasa i wytnij twardy środek . Owoc pokrój w krążki . Gorący ruszt posmaruj olejem . Plastry ananasa zanurzaj najpierw w mleku a następnie w cukrze . Układaj na grillu i piecz 6 minut z każdej strony . Podawaj po zdjęciu z grilla . Czuj Dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.06.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 ... ale się porobiło http://www.chefpaul.net/smiles/wow1.gif... w prezencie chyba wypuścili mnie z tego cholernego szpitala abym w swoje imieniny mógł sobie "popuszczać dymki" z wędzarni i grilla ... (jestem w dobrej formie i w miarę aktywny http://www.chefpaul.net/smiles/drunk_an1.gif więc w szpitalu chyba mieli mnie po prostu dość ... tym bardziej, że termin operacji przesunięto dopiero na 11 lipca i od 10 do prawdopodobnie 15 lipca następna "przerwa w życiorysie" http://www.chefpaul.net/smiles/conf12.gif),... "włażę" więc sobie w wolnej chwili na "Forum Muratorum" ... a tu niespodzianka ... uhonorowano mnie tytułem "Forumowy Mistrz Kuchni" http://www.chefpaul.net/smiles/cook4.gif (czyżby i tutaj pamietano o moich imieninach) ... tytuł oczywiście obliguje do wzmożonej aktywności w dziedzinie dla której został przyznany, więc obiecuję Kochani w miarę wolnych chwil spełnić Wasze oczekiwania, http://www.chefpaul.net/smiles/write1.gif (dajcie mi tylko trochę odsapnąć),... w piątek napewno wrzucę "coś nowego" na grilla i oczywiście nie omieszkam podzielić się przepisem ... chodzi mi po głowie coś z południowej http://www.chefpaul.net/images/route01.gif ... zobaczymy... uchylę również rąbka "tajemnicy" http://www.chefpaul.net/smiles/secret1.gif ... a mianowicie: od kilku tygodni mam w budowie "mobilną grilo-wędzarnię" (sądzę, że za około trzy tygodnie powinna być gotowa) i będę mógł się "produkować" nie tylko w Kórniku, ale w wielu regionach Polski ... będę więc fizycznie "bliżej Was" i będzie możliwość pokazania "na żywo" "co i jak" http://www.chefpaul.net/smiles/food13.gif a nie tylko w formie pisanej i zdjęciowej ... jestem zwolennikiem przekazywania innym swojej wiedzy i doświadczenia (miast w sejfie strzeżenia i przetrzymywania receptur) ... niestety z powodu wyjazdów i choroby nie mogłem wystartować w eliminacjach do Mistrzostw Świata w Grillowaniu które odbędą się w tym roku 22 lipca we Wrocławiu http://www.chefpaul.net/smiles/food11.gif , ale ... planuję dotrzeć w tym czasie do Wrocławia wraz ze swoim nowym "sprzętem" http://www.chefpaul.net/smiles/grill8.gifpozdrawiam niezmiernie serdecznie i smacznieCzuj Dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 29.06.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Szefie , nasz Mistrzu , gratulacje , zapracowałeś na ten tytuł uczciwie Wracaj szybko do zdrowia , ku naszej radości Korzystając z okazji mam małe pytanko . Będę obdarowana dziczyzną i nie wiem jak ją przyrządzić . Możesz polecić jakiś Twój ulubiony przepis ? Dodam od razu , że nie będę miała możliwości wędzenia , przynajmniej teraz , bo zakup wędzarki planujemy dopiero w przyszłym roku Czuj Dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.06.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 ............................ Korzystając z okazji mam małe pytanko . Będę obdarowana dziczyzną i nie wiem jak ją przyrządzić . Możesz polecić jakiś Twój ulubiony przepis ? Dodam od razu , że nie będę miała możliwości wędzenia , przynajmniej teraz , bo zakup wędzarki planujemy dopiero w przyszłym roku Czuj Dym ... oczywiście, że polecę ... tylko jaki to rodzaj (dzik, kozioł) dziczyzny ma być ? (i z jakiej części źwierza) ... tutaj masz trochę o moich sposobach na dziczyznę ... a tutaj jak to robi nasz forumowy Kolega oli_oli pzdr i proszę mnie tu od mistrza nie wyzywać (może być miszczu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 30.06.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Dzięki Miszczu Wiedziałam że mnie tak z tym mięsiwem nie zostawisz Dostała mi się łopatka z dzikiego dziczka ( nieco ponad 3 kg , a dziczek liczył sobie ok.35 kg ) . Spróbuję coś na tę okoliczność znaleźć z Waszych bogatych zbiorów Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.06.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 ja oczywiscie grilek w weekend tez ymienienowy i oczywiscie szaszłyki z łopatki ala Miszczu juz sie robia w zalewie oj jaki głodny jestem ale gratulacje z tytułu tytułu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.07.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Dzięki Miszczu Wiedziałam że mnie tak z tym mięsiwem nie zostawisz Dostała mi się łopatka z dzikiego dziczka ( nieco ponad 3 kg , a dziczek liczył sobie ok.35 kg ) . Spróbuję coś na tę okoliczność znaleźć z Waszych bogatych zbiorów Pozdrowionka ... mmmmm ... łopatka z przelatka ... mniamuśne http://www.chefpaul.net/smiles/hungry2.gif ... proponuję z powidłami i jabłuszkiem ... lubo też upiec w rękawie ze świeżymi grzybami (łopatkę pieczemy trochę dłużej niż karkówkę - ponieważ jest bardziej "ścięgnista") ... proszę nie zapomnieć o marynowaniu ... wyśmienity sosik z pieczenia wspaniale smakuje z młodymi ziemniaczkami lub podpiekaną na masełku kaszą grzyczaną (wprzudy ugotowaną oczywiście) i do tego młoda kapusta zasmażana , ... prawdziwa uczta http://www.chefpaul.net/smiles/hungry14.gif pozdrawiam niezmiernie smacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.07.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 ja oczywiscie grilek w weekend tez ymienienowy i oczywiscie szaszłyki z łopatki ala Miszczu juz sie robia w zalewie oj jaki głodny jestem ale gratulacje z tytułu tytułu:) ... w ten weekend mam "sesje wyjazdowe" ... http://www.chefpaul.net/smiles/beep1a.gif ... wszystkim Piotrom i Pawłom (a także pozostałym "jebilatom") ... wszystkiego NAJ http://www.chefpaul.net/smiles/party11.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 01.07.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Jeszcze raz serdeczne dzięki Miszczu Lecę po składniki marynaty i biorę się do roboty Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.07.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Czuj Dym Paulo mam pytanko jak mocno rozgrzewasz wegielek i jak gługo generalnie grilujesz ja jestem zdania ze mocno rozgrzany (kuźnia) i wtedy kłade materiał na ruszta mało przewracam i w miare szybko pieke ok 20 min np szaszłyki albo kotlety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.07.2006 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Czuj Dym Paulo mam pytanko jak mocno rozgrzewasz wegielek i jak gługo generalnie grilujesz ja jestem zdania ze mocno rozgrzany (kuźnia) i wtedy kłade materiał na ruszta mało przewracam i w miare szybko pieke ok 20 min np szaszłyki albo kotlety ... ręka nad rusztem (około 10cm) nie może wytrzymać dłużej niż trzy sekundy (123;124;125 auć ) ... generalnie przewracać jak najmniej (w początkowej fazie grillowania musi się jak najszybciej ściąć białko w mięsie - wtedy zachowasz soczysty środeczek ) ... osobiście lubię szaszłyczki różowe w środku ... 20 minut to dla mnie za długo ... warzywa grillujemy na średnim ogniu (na bardzo gorącym mogą się przypalić (oczywiście ruszt smarujemy tuż przed położeniem mięsa olejem ... nie używać pędzelków z sztucznego włókna ... stopią się natychmiast ... pzdr Czuj Dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.07.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Czuj Dym Paulo czym mozna zastapić sos Worcestershire bo wszedzie szukam i nie moge kupic - generalnie łaże po marketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 05.07.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 U nas można go dostać w każdym większym markecie . Osobiście kupuję go w Auchan . Stoi obok sosów sojowych , Tabasco , składników dań orientalnych jak makaron sojowy , ryżowy , papier do sajgonek , itp. A co chcesz tym razem grillować ? Czuj Dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.07.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Czuj Dym Paulo czym mozna zastapić sos Worcestershire bo wszedzie szukam i nie moge kupic - generalnie łaże po marketach ... zastąpienie sosu worcestershire ... to dość karkołomne zadanie ... ponieważ w skład sosu wchodzą: - ocet - melasa - syrop kukurydziany - saradela - wyciąg z czosnku i cebuli - goździki - wyciąg z papryki chili - wyciąg z tamaryndowca (tropikalne drzewo rosnące między innymi na Florydzie) - no i oczywiście woda i sól do smaku ... niestety nie znam proporcji poszczególnych składników ... smak sosu przypomina lubczyk (maggi) zmieszany z sokiem cytryny i tabasco (... ale tylko przypomina ) ... sądzę, że w większych marketach powinieneś go jednak dostać (moim zdaniem najlepszy jest firmy "Lea & Perrins" ... i takiego używam od lat) pozdrawiam niezmiernie smacznie Czuj Dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 05.07.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 W moim bardzo mocno czuć goździki.Dostępny w makro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.