Chef Paul 02.09.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 czyje to chleby takie piekne?? ... chleby z piekarni "Zbyszko" przywiezione osobiście przez Zbyszka ooo mamusiu... odpadlam przy tej sarnince - ale jednak to dla mnie wyzsza szkola jazdy a i ..wedzarni na balkonie nie mam za to te roladki z schabu 9dzika czy swinki) no no... chyba sie pokusze ... eee ... sarninka jest bardzo łatwa (tylko marynata i trochę dymku) ... a na roladki warto się skusić (wszystkim smakowały) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 02.09.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 przy okazji - gartuluje strony!!!! zwlaszcza b. podoba mi sie zkaladka "smaki z dziecinstwa":) choc przy jadnym przepisie lekko mi sie smutno zrobiło ( o tych wiewórach mowie wiem wiem...hipokryzja moja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.09.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 przy okazji - gartuluje strony!!!! zwlaszcza b. podoba mi sie zkaladka "smaki z dziecinstwa":) choc przy jadnym przepisie lekko mi sie smutno zrobiło ( o tych wiewórach mowie wiem wiem...hipokryzja moja ) ... hmmm ... jadałem już wiewióry, węże, małpki i inne "gady" ... mięso jak mięso (stronię jednak od psów i kotków ... choć ponoć są niebywałym przysmakiem ) ... cieszę się, że strona się Tobie "podobowywuje" pozdrawi8am serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.04.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 sezon grillowy rozpoczęty ? ...... u mnie trwa cały rok, ... pogoda wspaniała, ... do dzieła więc Golonka wędzona, pieczona w piwieSkładniki:3 wędzone golonki (golonki wędzę sam w olchowym dymie)2 liście laurowe4 ziarna angielskiego ziela1 łyżeczka ziaren jałowca1 łyżeczka czarnego pieprzu1 butelka dobrego jasnego piwahttp://www.chefpaul.net/grill/golonW02.jpgSposób przygotowania:Przygotowujemy wrzątek do którego wrzucamy wszystkie przyprawy. Wędzone golonki gotujemy do 3/4 ich miękkości. Po ugotowaniu zawijamy golonki w posmarowaną olejem folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz), pozostawiając na górze otwartą folię (formą przypomina to wysokie miseczki) i wlewamy do środka 1/3 butelki piwa. Grillujemy w wysokiej temperaturze około 15 do 20 minut (lub w temperaturze średniej około 30 do 40 minut). Mięso powinno być mięciutkie I odchodzić od kości. Kaszanka z sosem BBQSkładniki:8 kaszanek1/2 szklanki ulubionego sosu BBQ (mój ulubiony to Jack Daniels) 1/2 główki czosnku1 jabłko1 średnia cebulka1 łyżka majerankuhttp://www.chefpaul.net/grill/kaszankaG01.jpgSposób przygotowania:Czosnek kroimy w cienkie plasterki, cebulę w półtalarki a ćwiartki obranego ze skóry jabłka również w plasterki. Kaszankę grubo smarujemy sosem BBQ, obkładamy jabłkiem, cebulą i czosnkiem, lekko posypujemy majerankiem i zawijamy w posmarowaną olejem folię aluminiową. Grillujemy w średniej temperaturze około 10 minut. Marynowana biała kiełbasa z grillaSkładniki:8 białych kiełbasek1/4 kg wędzonego boczku3 łyżki marynowanego zielonego pieprzu1 szklanka bulionu (może być z kostki)2 średnie cebule1/2 główki czosnku1 szklanka czerwonego wytrawnego winahttp://www.chefpaul.net/grill/kielBG03.jpgSposób przygotowania:Do wrzącego bulionu wrzucamy pieprz i gotujemy na małym ogniu aż będzie miękki (około 1 godzinę), pod koniec gotowania wrzucamy posiekany czosnek i pokrajaną w półtalarki cebulę. Na koniec wlewamy wino i więcej nie gotujemy. Odstawiamy marynatę do ostygnięcia. Boczek kroimy w cienkie plastry i owijamy nim białą kiełbasę. Układamy w naczyniu, zalewamy zimną marynatą i marynujemy w lodówce przez około 12 godzin. Każdą porcję zawijamy w wysmarowaną olejem folię aluminiową dodając parę ziaren pieprzu, kilka kawałków czosnku i cebulki oraz obficie skrapiając marynatą. Grillujemy w wysokiej temperaturze około 10 minut. Ziemniaki faszerowane grzybami i seremSkładniki:8 dużych młodych ziemniaków10 dkg świeżych leśnych grzybów (mogą być z solanki lub mrożone)5 dkg wędzonej szynki1 mała cebula2 łyżki masła5 dkg żółtego serahttp://www.chefpaul.net/grill/ziemG01.jpgSposób przygotowania:Grzyby i cebulkę drobno siekamy i dusimy na maśle do miękkości, pod koniec duszenia dodajemy pokrajaną w cienkie paski szynkę. Ziemniaki gotujemy do 3/4 ich miękkości i obieramy ze skórki. Ścinamy ziemniakom cienki plaster a większą część ziemniaka drążymy łyżeczką. W wydrążone miejsce wkładamy farsz grzybowy, na wierzch kładziemy kawałek sera i przykrywamy ściętym uprzednio plastrem ziemniaka.Zawijamy w posmarowaną folię aluminiową i grillujemy w średniej temperaturze około 10 minut. Sos z zielonego pieprzuSkładniki:pozostały z marynaty do białej kiełbasy czosnek, cebulka i pieprz1 łyżka masła1 kieliszek (25 g) nalewki z głogu (może być jarzębiak)1 szklanka kwaśnej śmietany2 łyżki posiekanego szczypiorusól do smakuhttp://www.chefpaul.net/inne/sosZP02.jpgSposób przygotowania:Czosnek, cebulkę oraz pieprz wraz z nalewką, mieszamy na gładką masę blenderem, cały czas mieszając zagotowujemy i dodajemy masło. Odstawiamy do ostygnięcia. Dokładnie mieszamy ze śmietaną i posypujemy szczypiorkiem. Życzę smacznego i wspaniałej grillowej pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.04.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Mój brat zrobił ostatnio świetną i prosta karkóweczkę z grila. Grube plastry karkówki natarł ziołami, zawinął w folie aluminiową i zostawił na godzinkę. Potem w tej folii położył na grila i bardzo długo i wolno grilował. Karkóweczka nie była przypieczona i nie miała odbitej kratki, ale za to była tak delikatna, że rozpływała się w ustach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 20.04.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Proszę nie katować muszę czekać do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 20.04.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Pomocy! Dostałam od sąsiada cwiartkę dzika. I nie wiem jak się do tego zabrać - co ja mam z nim robić? Jak uszykować? Jakoś marynować, piec? Doradźcie cokolwiek, bom ja nie w temacie dziczyzny Wiem, ze są przepisy w internecie, ale chodzi mi na początek, co należy z tym mięsem zrobić - jakos wymoczyć, odczekać? Czy od razu w jakąś marynatę i przygotować z tego coś na ząb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 premiumpremium na stronie szefa Paula są przepisy na pyszne dziczyzny adres w jego stopce. Ja w poprzednią sobotę rozpoczołem sezon saszłykami z karkóweczki a`la Szef Paul (zonie robie z kurczaka) ale wychodza sssuuuuupppppppppeeeeeeeerrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 no i oczywiscie CZUJ DYM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 20.04.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Mi musi wystarczyć jeszcze przez jakiś czas wspomnienie ubiegłorocznego sezonu http://www.mendrycki.pl/galeria1/image.php?photo=kanon%20279.jpg&galeria1=po%20pracy&podpis=kanon%20279 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.04.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Pomocy! ..... ... zajrzyj również tutaj: Dziczyzna no i oczywiscie CZUJ DYM ... oczywiście pozdrówka serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.04.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 niezły jak widze te saszłyczkił ladnie poukłdane to mi na mysl przychodzi jak rureczki z rozdzielacza musisz równiutko wyprowadzac podziel sie przepisem.......... na grupie ale pociełko mi na mysł o jutrzejszym grilu który w lodóweczce sie lasuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 16.03.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Idzie sezon trza odświerzyć wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 21.02.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 nie pozwólmy żeby wątek umarł do grillowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grodnik 21.02.2019 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pomysł na grilla za free, tak pół żartem, pół serio... bo wiadomo estetyka i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grelka 19.08.2019 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 A zimą grill elektryczny na balkonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.