Jacek_Ewa 31.07.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 1. Czym pomalować fundament od środka (ile warstw)?2. Jakie macie warstwy na gruncie w garażu?3. Czym wypełnić przestrzeń między rurą ochronną a rurą kanalizacyjną(rury te znajdują się przy przejściu przez fundament)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.07.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 1. Czym pomalować fundament od środka (ile warstw)? Macie piwnice? Jeśli nie, to po co malować? 3. Czym wypełnić przestrzeń między rurą ochronną a rurą kanalizacyjną (rury te znajdują się przy przejściu przez fundament)? Jeszcze tego nie robiłem, ale chyba pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_Ewa 31.07.2005 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Macie piwnice? Jeśli nie, to po co malować? Piwnic nie mam, ale pomimo to chcę wymalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 31.07.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Macie piwnice? Jeśli nie, to po co malować? Piwnic nie mam, ale pomimo to chcę wymalować. Jeśli tylko dla własnego "widzimisię" to wszystko jedno czym (trzeba tylko uważać żeby nie zaszkodzić np. dydperbit, abizol itp). Pamiętaj im droższy materiał tym większe poczucie spełnionego obowiązku. Ile warstw ? - może być np. 4, ale pamiętaj że 5 byłoby lepiej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 31.07.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Piwnic nie mam, ale pomimo to chcę wymalować. będą ładne wyglądały w jakimś kolorze pastelowym, ale jeśli lubisz malować, to może jakieś pejzaże ? rodzaj izolacji pionowej, zależy od warunków gruntowych panujących na danej działce i od konstrukcji budynku. Dobrze jest wykonać badanie gruntu i dobrać odpowiedni rodzaj izolacji przeciwilgociowej, lub przeciwodnej. Więc "malowanie" może być równie dobrze całkowicie nieskuteczne jak i zbędnym zabezpieczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.07.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Macie piwnice? Jeśli nie, to po co malować? Piwnic nie mam, ale pomimo to chcę wymalować. Generalnie - smaruje się dysperbitem, ale jeśli nie będziesz od wewnątrz ocieplać styropianem, to możesz pomalować np. lepikiem, który jest dużo tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 31.07.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 2. Jakie macie warstwy na gruncie w garażu? oto przepis na Twoją dobrą posadzkę w garażu -utwardzony grunt -chudy beton o gr. 10 cm -papa termozgrzewalna -folia budowlana -styropian 5 cm FS 20 EPS 100 -folia budowlana -jastrych o gr. min 7 cm ze spadkiem w kierunku bramy min 1 % -płytki na dobrym kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_Ewa 01.08.2005 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 napisał mdzalewscy: będą ładne wyglądały w jakimś kolorze pastelowym, ale jeśli lubisz malować, to może jakieś pejzaże ? .., to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_Ewa 01.08.2005 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 3. Czym wypełnić przestrzeń między rurą ochronną a rurą kanalizacyjną (rury te znajdują się przy przejściu przez fundament)? A może by tak http://duchjacek.republika.pl/murator/kit.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 01.08.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 2. Jakie macie warstwy na gruncie w garażu? oto przepis na Twoją dobrą posadzkę w garażu -utwardzony grunt -chudy beton o gr. 10 cm -papa termozgrzewalna -folia budowlana -styropian 5 cm FS 20 EPS 100 -folia budowlana -jastrych o gr. min 7 cm ze spadkiem w kierunku bramy min 1 % -płytki na dobrym kleju Janzar, a czy mógłbyś uzasadnić stosowanie foli budowlanej na papie termozgrzewalnej ( ta druga jest oczywista) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 01.08.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 napisał mdzalewscy: będą ładne wyglądały w jakimś kolorze pastelowym, ale jeśli lubisz malować, to może jakieś pejzaże ? .., to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Jacek i Ewa. Ja jednak uważam, że była to jedna z wielu prawidłowych odpowiedzi postawionych na wasze pytanie. Przede wszystkim powinniście sobie zadać pytanie: dlaczego?, po co?, w jakim celu? itp. a odpowiedź otrzymalibycie niemalże automatycznie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_Ewa 01.08.2005 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Cytat z dziennika budowy Mdzalewskich: Pojawił się drugi zgrzyt z ekipą, nawet postraszyli odejściem, nie chcą kłaść izolacji pionowej wewnętrznej, czyli folii („u nas się tego nie robi”), w dodatku przysypali już część fundamentów (od środka), aby było im lepiej chodzić, no cóż, ale nie chcę, aby budowa się zatrzymała, bo znaleźć drugą dobrą ekipę w środku sezonu to „cud”, więc zacisnąłem zęby wziąłem szpadel, i z żoną odkopywaliśmy piach do samych ław, następnie docinaliśmy tą folię na wymiar, bo miała duży rozmiar. Dużo pracy, ale wiem, że zostało to dobrze zrobione. i jadnak coś się daje .. (Budulec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts