tomek_2 31.07.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 ... zeby odzyskac potem te deski np. jako podklad zamiast plyty OSB ew. polozyc je na nowo, tylko w innym pomieszczeniu? Deski gr. 28 mm bite sa do legarow 12x12 gwozdziami pierscieniowymi, ktore trzymaja b. mocno. Gwozdzie bite pod skosem w pioro, a wiec niewidoczne od gory. Z pierwsza deska od sciany poszlo w miare sprawnie, bo byla bita od czola, ale kolejna juz polegla. Czy jest jakas dobra metoda na odzysk takich desek? Jak usunac skutecznie wbite mocno gwozdzie? Mam "łapki" do gwoździ i młotki różnego kalibru, ale coś nie idzie mi ta robota. Ma ktos z was jakies doswiadczenie w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 31.07.2005 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Da się usunac te deski bez duzych strat czy moze byc problem? Na jutro jestem umowiony na usuwanie starej podlogi i przygotowywanie podloza pod wylewke (docelowo terakota, poniewaz jest to kuchnia) i boje sie, ze panowie majac podobne problemy, jak ja zaczna uzywac pily lancuchowej, by sobie ulatwic prace. A tego to raczej nie strawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 01.08.2005 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Jężeli masz ich używać jako podkład to nie ma znaczenia ze ći sie troche wyłupia ew. użyj przecinaka i tnij gwożdzie albo uzywaj "łapki" z bardzo ostrymi końcami ,i wbijaj ją pod gwożdze cos tam zawsze wyciągniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts