Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

BK

tia, mi tez mowil, ze kiedys mial inna ekipe i wszystko szlo szybciej, ale tez powtarzal, ze zaraz maja przyjsc nowi pracownicy, nowi fachowcy i prace nabiora tempa. Niestety, nigdy to nie nastapilo. Zreszta pamietasz, kiedy sie pytalam Ciebie o referencje, kiedy to bylo... Zreszta, wtedy gdy byl u nas Secam ogladac okna (ok 12 X - patrzylam wlasie w historii postow) to lazienak miala byc lada chwila gotowa - byly juz polozone regipsy, a dzisiaj dopiero montowali kibelki :o.

Jednym slowem od sierpnia do dzisaij mam zrobione:

- ocieplenie domu z zewnatrz (bez tynku) no i jescze nie ma zalozonych rynien spustowych

- ocieplenie poddasza, ale jeszcze niedokonczone - maja jeszcze szlifowac pomieszczenie nad garazem

- wstawione 2 pary drzwi

- mala lazienke na dole - jeszcze do dokonczenia (bez malowania)

To chyba nie jest duzo, jak na 3 miesiace prac?

BK, a ile osob u was pracowalo? I jakcy to byli ludzie - Bo u nas pracowaly 2-4 osoby i poza p. Waldkiem byli to glownie mlode chlopaki, ktorzy sie uczyli - do czego zreszta glosno sie przyznawali :-?

A poza tym, ze tego co wiem, nie tyko u nas ta ekipa ma takie opoznienia....

Nie wiem, czemu teraz nie robi rownie sprawnie i fchowo, jak kiedys.

U nas było najczęściej dwóch - pan Waldek, pan Rysiu, i czasami pan Piotrek. Bardzo porządnie wszystko robili. Można się czepiać szczegółów, ale w porównaniu z tym co widzieliśmy u innych to byliśmy zadowoleni.

Niestety teraz trudno o pracowników - wszyscy w Irlandii. I tak jest wszędzie - szukamy kogoś od szaf, i pan powiedział że termin ne wykonanie dwóch szaf to koniec grudnia - nie ma pracowników.

Jeśli masz namiar na inną ekipę to pogoń tych i bierz kogoś innego.

Ale teraz ciężko o ludzi ...

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1457720

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niestety teraz trudno o pracowników - wszyscy w Irlandii. I tak jest wszędzie - szukamy kogoś od szaf, i pan powiedział że termin ne wykonanie dwóch szaf to koniec grudnia - nie ma pracowników.

BK

robisz szafy do zabudowy? Jeśli tak to czy dzwoniłaś do gościa , którego polecałam - EFEKT- MArek Lewandowski (373-74-41, 501-497-815), jest na liście misiów. Ostatnio robił u sąsaidki (może miesiąc temu) - max tydzień czekała od pomiarów. Jest bardzo dokładny, myślący i naprawdę go polecam - sama z niego skorzystam jak będę wykańczać dom (robił u mnie szafę w mieszkaniu).

pozdrawiam

Dabell

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1457743

A chcialm sie pochwalic, ze dzisiaj z jedna z naszych symaptycznych forumowiczek bylysmy w hurtowni na przybyszewskiego, gdzie dfali mi nawet ciekawe ceny na "pstryczki-elektryczki" :D. Moze ktos jeszcze szuka tego typu asortymentu, to moze wywalczymy jeszce wieksze rabaty ;) ?

Wojty a jaki osprzęt wybraliście? może ja się dołączę do zakupów...

na przybyszewskiego kupowałam wszystkie materiały elektryczne. Dostałam u nich najlepsze ceny :-)o właśnie sobie przypomniałam, że za jeden kabel im jeszcze nie zapłaciłam :oops:

pozdrawiam

WYbralysmy kontakty SImon - clasic i Ospel - gazela :D.

A ty jakie masz tam rabaty, bo ja tam bylam pierwszy raz i dostalysmy 10% i do tego ceny wyjsciowe byly o wiele nizsze, niz w innej hurtowni, gdzie do toej pory kupowalam.

TO moze umowimy sie na poczatku przyszlego tygodnia i zaatakujemy ;)

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1457971

Witam , witam!

mtw1- może warto zastanowić się nad otynkowaniu tych kominów i pomalowaniu ich na kolor dachówki , tak zrobili moi znajomi wygląda bardzo dobrze i jest to praktyczne i nie kosztowne rozwiązanie

( kolor farby dograli do antracytowej dachówki ). Farbę na tynk możesz kupić w dowolnym kolorze z mieszalnika w sklepie Polifarbu na ul.Kwidzyńskiej

Wojty- napisz kochana nazwę tej super hurtowni z Przybyszewskiego

dabell - a ten twój fachowiec z czego robi te szafy i czy można sobie wszystkie pierdoły w środku zażyczyć ( kosze, półki, szuflady ), lustra ?O ile taniej to wychodzi od Komandora czy Senatora ? Ja mam 3 szafy wnękowe i dużą garderobe do zrobienia .

halszka , kulka , dabell - trzymam kciuki za pogodę i życze realizacji w tym roku zakładanych planów

Kilka razy na forum toczyła się ożywiona dyskusja na temat wyglądu elewacji , ponieważ nie każdy umie sobie wyobrazić wygląd swojego przyszłego domku proponuje odwiedzić stone http://www.mtmstyl.com.pl

Tam większość z proponowanych projektów posiada aktywną opcje KOLORNIK . Super zabawa - wybieramy projekt najbardziej zbliżony do naszej chatki i bawimy się kolorami , elementy są wyszczególnione w różnych grupach więc możemy sobie malować rynny , podbitki , cokoły , dach , ściany w dowolnych kolorach , w ten sposób możemy naocznie zobaczyć elewacje naszego domu - serdecznie polecam ( ja spędziłam tam 2 godziny)- SECAM zobacz koniecznie

pozdrawiam MARPA

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1457972

Jeśli masz namiar na inną ekipę to pogoń tych i bierz kogoś innego.

juz praktycznie zakonczyulismy "wspolprace". Niestety z tego co widzisz duzo zostalo rzeczy do dokonczenia :-? .

Co do terminow to ja sie juz do tego przyzwyczailam - kuchnie zamawialam w pazdzierniku na styczen (i to tylko po blaganiach i dzieki brzuszkowi ;) ) bo inaczej pewnie w lutym bym ja miala.

Teraz za to czekam juz 7 tydzien na drzwi wewnetrzne.

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1457981

Wojty zazdroszczę optymizmu- mi wszystko opadło, oprócz brzucha :cry: i nie mam siłki na działanie. Już nawet nie chodzi o budowanie. Jestem totalnie zmęczona i trzeci tydzień męczy mnie przeziębienie. Chciałabym mieć troszkę luzu i spokoju. Jeśli byłoby to możliwe to przeniosłabym się do mojego domku choćby dzisiaj........

Tą tajemniczą osobą towarzyszącą na Przybyszewskiego Wojty byłam ja :)

Coś niesamowitego zaczyna się dziać- dzwonią do mnie wykonawcy i sami proponują wykonanie roboty np. obudowy kominka :o Matko koniec świata! Albo przeczuwają srogą zimę- wtedy dostaną w d....pę za te nasze letnio-jesienne nerwy :wink:

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1458066

Witam , witam!

dabell - a ten twój fachowiec z czego robi te szafy i czy można sobie wszystkie pierdoły w środku zażyczyć ( kosze, półki, szuflady ), lustra ?O ile taniej to wychodzi od Komandora czy Senatora ? Ja mam 3 szafy wnękowe i dużą garderobe do zrobienia .

pozdrawiam MARPA

marpa - robi z MDF (chyba tak to się nazywa)- płyt zgodnie z kolornikiem, który ma zawsze przy sobie. Można mieć co się chce - ja mam np. szufladę i lustro jako środkowa część szafy (dzielona na 3). Do tego dodatki - typu listwy przeciwkurzowe itp. Cena jest wypadkową tego co się chce - wiadomo, że tafla lustra podroży sprawę, szuflada też jest osobno wyceniana. Można się z nim dogadać co do VAT-u - w zależności czy ktoś chce fakturę czy nie. Bierze zazwyczaj ok. 30% zaliczki na materiały - reszta po montażu. Ma swój katalog z wykonanymi szafami. Robi też różne zabudowy np. ściankę z meblami (i np. TV) i szafą zabudowaną w ciągu.

Jak robiłam swoją szafę (2,5 roku temu) to cena w komandorze czy w senatorze była ok. 20-30% większa za to samo. Gość jest kreatywny i proponuje naprawdę rozwiązania dobrane do sytuacji (ja dostałam namiar na niego od znajomego, który też dostał od znajomego :lol: ). Montaż szafy 2,60m trwał niecałe 3 godziny !!! Prawie bezgłośnie - miałam własnie 10 dniowe dziecię w domu :p .

Szafa sprawuje się super, wszystko pasuje - naprawdę polecam. Sąsiadka była też bardzo zadowolona, najpierw z mężem pooglądali naszą szafę i wykonanie i pojeździli po punktach i potem zadzwonili do niego. :p

pozdrawiam

Dabell

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1458271

Witam , witam!

pozdrawiam MARPA

marpa - robi z MDF (chyba tak to się nazywa)- płyt zgodnie z kolornikiem, który ma zawsze przy sobie. Można mieć co się chce - ja mam np. szufladę i lustro jako środkowa część szafy (dzielona na 3). Do tego dodatki - typu listwy przeciwkurzowe itp. Cena jest wypadkową tego co się chce - wiadomo, że tafla lustra podroży sprawę, szuflada też jest osobno wyceniana. Można się z nim dogadać co do VAT-u - w zależności czy ktoś chce fakturę czy nie. Bierze zazwyczaj ok. 30% zaliczki na materiały - reszta po montażu. Ma swój katalog z wykonanymi szafami. Robi też różne zabudowy np. ściankę z meblami (i np. TV) i szafą zabudowaną w ciągu.

Jak robiłam swoją szafę (2,5 roku temu) to cena w komandorze czy w senatorze była ok. 20-30% większa za to samo. Gość jest kreatywny i proponuje naprawdę rozwiązania dobrane do sytuacji (ja dostałam namiar na niego od znajomego, który też dostał od znajomego :lol: ). Montaż szafy 2,60m trwał niecałe 3 godziny !!! Prawie bezgłośnie - miałam własnie 10 dniowe dziecię w domu :p .

Szafa sprawuje się super, wszystko pasuje - naprawdę polecam. Sąsiadka była też bardzo zadowolona, najpierw z mężem pooglądali naszą szafę i wykonanie i pojeździli po punktach i potem zadzwonili do niego. :p

pozdrawiam

Dabell

Ja odpuściłem szafy w systemie "zabudowa" policzyłem i taniej wyszedł PAX z ikei ( ze wszytkimi pierułkami) w środku.

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1458477

A chcialm sie pochwalic, ze dzisiaj z jedna z naszych symaptycznych forumowiczek bylysmy w hurtowni na przybyszewskiego, gdzie dfali mi nawet ciekawe ceny na "pstryczki-elektryczki" :D. Moze ktos jeszcze szuka tego typu asortymentu, to moze wywalczymy jeszce wieksze rabaty ;) ?

Wojty a jaki osprzęt wybraliście? może ja się dołączę do zakupów...

na przybyszewskiego kupowałam wszystkie materiały elektryczne. Dostałam u nich najlepsze ceny :-)o właśnie sobie przypomniałam, że za jeden kabel im jeszcze nie zapłaciłam :oops:

pozdrawiam

WYbralysmy kontakty SImon - clasic i Ospel - gazela :D.

A ty jakie masz tam rabaty, bo ja tam bylam pierwszy raz i dostalysmy 10% i do tego ceny wyjsciowe byly o wiele nizsze, niz w innej hurtowni, gdzie do toej pory kupowalam.

TO moze umowimy sie na poczatku przyszlego tygodnia i zaatakujemy ;)

Wojty zrobimy tak, że ja wyślę do nich zapytanie o wycenę. Zobaczymy ile zaproponują i wtedy na początku przyszłego tygodnia ich zaatakujemy :-) Mi pasuje wizualnie Simon-classic.

Rabaty dostawałam od nich rózne od 10 do 25% w zależności od produktu. Wyślij mi na priv Twoją wycenę jeśli możesz.

pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1458500

czy ktoś z Was ma strop drzewnianny? co dawaliście jako podłogę- OSB24 czy dechy?

My mamy strop drewniany - na podłogę dawaliśmy płyty OSB 24- tylko tam gdzie będzie się chodzić. W miejscach na schowki daliśmy płyty po rozmontowanych skrzyniach transportowych :) Trzeba sobie radzić :wink:

marzka chętnie sią z wami wybiorę powalczyć o rabat :) Tylko czy zdążę?

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1458611

Wojty zazdroszczę optymizmu- mi wszystko opadło, oprócz brzucha :cry: i nie mam siłki na działanie. Już nawet nie chodzi o budowanie. Jestem totalnie zmęczona i trzeci tydzień męczy mnie przeziębienie. Chciałabym mieć troszkę luzu i spokoju. Jeśli byłoby to możliwe to przeniosłabym się do mojego domku choćby dzisiaj........

Tą tajemniczą osobą towarzyszącą na Przybyszewskiego Wojty byłam ja :)

Coś niesamowitego zaczyna się dziać- dzwonią do mnie wykonawcy i sami proponują wykonanie roboty np. obudowy kominka :o Matko koniec świata! Albo przeczuwają srogą zimę- wtedy dostaną w d....pę za te nasze letnio-jesienne nerwy :wink:

tia, dzisiaj mam dobry humor, bo mi pozwolono wyjatkowo caly dzen posiedziec w domku :D. Prawde mowiac planowalam nie wiadomo ile z tej okazji - jakies czytanie, ogladanie filmow, a skonczyloo sie na spaniu... :oops: Jejku, jak mi ostanio brakuje snu - spie po 4-6 godzin, a do tego budze sie w srodku nocy i mysle sobie o mojej "wykonczeniowce" ... Ja tez bym chciala sie przeniesc do domku chocby dzisiaj, juz nawet Wojtek z tata maluja pierwsze pokoje, ale nadal brakuje nam lazenki!! - nie mam wiesci z frontu (robot) i nie wiem, czy ja wreszczie skonczyli.

Nie mowiac ze pozostal jeszcze caly dol do wykafelkowania :o - chyba z 60m2, ale mam nadzieje ze moj nowy kafelkarz szybko sie z nim upora :D - ostanio policzylam mu "przerób" - 20m2 w 3 dni :D.

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1458648

Witam , witam!

pozdrawiam MARPA

pozdrawiam

Dabell

DABELL czy mozna prosic o namiary na tego Pana, a przy okazji dziewczyny Marpa Dabell kiedy wpadniecie zobaczy okna? ;-)

moze wspolnie wpadniecie na herbatke+ciacho nawet mamy juz 4 krzesełka i stoliczek? ja zawsze jestem w kazda sobote od 14- do oporu

pozdrawiam flowercia

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1458914

Kochani mam pytanie, czy możecie poratować namiarmi na cieśli i dekarzy. Co prawda nie wiem czy będziemy dach stawiać zimą czy na wiosnę ale jeszcze nie załatwiłam ekipy i pewnie będę w opałach.

Cepin i Karwacki z Miłoszyc może zrobiliby w styczniu (jak będzie pogoda, bo potem nie mają czasu).

Mam jeszcze namiary do Pana Janika i Jasińskiego, ale nie wiem czy u kogoś robili i jak robili.

Może moglibyście "wrzucić" jeszcze jakieś namiary na wykonawców, podzwoniłabym troszku 8)

a jeszcze sie pochwalę..... a co........ juro przyjeżdzają do nas kominy :)

no i pogoda cudna - ponoć ciplutko conajmniej do wtorku :lol: tak więc za wszystkich budujących późną jesienią :wink:

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1459004

Ktoś prosił o rade co zrobić z kominem, widziałem w hurtowni zrobiny komin z płytki - rewelacja,nazywa się struktonit i jest grafitowy ,czerwony i brązowy i chyba biały.To udaje łupek i jest święty spokój.Pdali gdzie można zobaczyć takie wykonczenia - to wygląda świetnie, na Jugosłowiańskiej jest nawet kawałek szczytu domu, rewelka!

Napiszcie czy ktoś ma to na kominie czy dachu,czy jest zadowolony.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1459148

Oooo - a nie wiesz czy drogi jest struktonit?

czesc

W zeszłym tygodniu dekarz z Chrząstawy specjalizujący się w łupku -wycenił mi robociznę --------odeskowanie 2 kominów i przybicie do nich " łat z łupka " + łupek na deskach czołowych-------na 2,5 tys zł

Kostz materiału to ponoć 13 zł /m 2

Podobno bardzo dobrze chroni komin i drewno desek czołowych przed deszczem ....Ale mi się to nie za bardzo podoba ...

MTW1

https://forum.murator.pl/topic/379-grupa-wroc%C5%82awska/page/939/#findComment-1459212