Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Aha... My złożyliśmy o odbiór, a mamy tylko wykończony dół i jeden pokój na górze. Takie nasze widzimisię, że mieszkamy na wylewkach betonowych, taki minimalizm ekstremalny :lol: Ludziska różne gusta teraz mają 8) Ważne, że chałupa stoi i wszystkie media działają jak należy.

A tak w sekrecie powiem wam, że się popłakałam ze szczęścia siedząc przy kominku i gapiąc się na swoją choinkę pod sufit...

ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM JUŻ TAK NOWOROCZNIE KOLEJNYCH ŚWIĄT SPĘDZONYCH WE WŁASNYCH DOMKACH.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jola a jak wielkiej? U Ciebie to chyba wejdzie taka 6 metrowa:)

Ciesze sie Flowera, ze dzialasz i znajdujesz wyjscia z sytuacji. Nastepnym krokiem po odbiorze jest zmycie glowy komus z tego milego banku. Tak trzymac

Czy robisz tez certyfikat energetyczny?

Pani Koala no to mnie zmartwilas, bo zdaje sie ze moj geodeta postawil mnie w bardzo zlej sytuacji

Ale im przecież własnie o to chodzi. Pozbyć się taniego kredytu, na kiepskich jak dla banku warunkach i potem pożyczyć tę kasę komus innemu, z dużo większą marżą i na wyższy procent. Coś mi to przypomina sytuację, jak ponad rok temu deweloperzy próbowali rozwiazywać umowy z ludźmi, którym jeszcze w "starych "cenach mieli budowac mieszkania, żeby podpisac umowy z nowymi na dwa razy takie stawki. I jak dziś płaczą :wink: Jakoś skończyli się chętni. Miejmy nadzieję, że banki też obudzą się z ręką w nocniku.

fLOWERA

Jestem w szoku, tez mamy z mezem kredyt w mille i nie raz juz mielismy stycznosc z problemowym zalatwianiem spraw i ogolna obsluga kredytu, ale coz pilna pozycze daja w 5min, bo przeciez koszty to 50% wysokosci kredytu...

My podpisalismy umowe na hipoteczny w syczniu 2007, nie wiem tylko jaki jest zapis w umowie, bo dok mam w pracy, ale jest 30mcy od podpisania umowy czy od daty wyplaty transzy finalizujacej??

Nam mimo obiecanej nie zrobili konsolidacji pilnej pozyczki, na 50.000 ktorej rata iesieczna przez 5 lat wynosi 1300zl a jak by dolaczyli do hipoteki to wyniosloy z 100zl ...

Zatem potwierdzam, a zarazem NIE POLECAM BANKU MILLENNIUM

btw

Mamy piec na ekogroch... i juz mamy go dosc...

Obecnie od trzech swiatecznych dni (bo serwis nie pracuje) nie mamy ogrzewania, bo siadl sterownik tango negro plus...

Piec Heiztechnik, glosny podajnik itd.

Nie ma gdzie skladowac groszk, a koszty ogrzewania miesiecznego wynosza ok 800zl, dlatego proszę o opinę nt. ogrzewania elektrycznego i kosztow.

Jezeli macie tez jakiegos spradzonego fachowca to barzdo proszę o namiary.

Myslelismy o piecu z KOSPEL taki z pogodowka.\

Proszę o opinie

sluchajcie ja pytam powaznie moze lajkonikowo troche- czy od nowego roku do dokumentow zwiazanych z odbiorem domu trzeba dolaczyc audyt?

lajkonikowo odpowiem, ze tak :x

a ta przyjemnosc kosztuje 1000zł :evil:

Parkte Twoje opinie o Millenium potwierdzaja ze banki teraz poszalaly i rzeczywiscie jest niewesolo

my refinansujemy teraz kredyt zaciagniety w PKO do Nordea, ale to co przezylismy nie miesci sie w glowie, kiedy juz spelnilismy wszystkie warunki i otrzymalismy info ze kredyt mozemy dostac bank ni z gruszki ni z pietruszki zazyczyl sobie zabezpieczenia na drugim domu :evil: :evil: :evil:

stanelo na dodatkowym ubezpieczeniu na zycie

flowera współczuję, ale mam nadzieję że uda Wam się z tego wybrnąć, ale dzięki tobie uświadomiłem sobie że nam też się termin kończy za dwa miesiące, a kredyt też w M :( domek w sumie niby prawie gotowy do odbioru, tylko mamy problem z tym że nie ma kto nam garażu wybudować, a jest on częścią domu :(

zarazie piszemy pismo do banku, i próbujemy załatwiać to co się da :(

Może macie namiary na jakąś tanią, wolną ekipę budowlaną chętną na malutki garaż ?

flowera - współczuję i trzymam kciuki !!!

Czy ktoś mógłby mi napisać gdzie we Wro (najlepiej na płn-wsch ;-) można kupić matę grzewczą pod lustra ? W Castoramie juz nie prowadzą. Szukam jeszcze podłogówi elektrycznej do łazienki. Nie wiem co mnie napadło że nie zrobiłem wodnej ....

Gdzie się kupuje takie ustrojstwa ?

pozdrawiam

saper

ale miałem akcję przd świętami...

ekipa zainstalowała butle z gazem na zewnątrz, za parę dni gaz przyjechał i przy pompowaniu okazało się że butla jest nieszczelna (!!!)

gaz zaczą się ulatniać, przyjechały 4 jednosatki straży pożarnej + jednostka chemiczna + policja - DRAMAT;

najlepsze jest to że butla miała atest, po instalacji był przeprowadzony test szczelności a firma posiada ISO

starż mówiła że było zagrożenie wybuchu w promieniu 150 m , także skończyłbym z dziurą w ziemi po wybuchu za którą miałbym spłacać raty (:

wszystko skończyło sie dobrze a zdjęcia z akcji dodam do albumu zdjęć z budowy

motto:

lepiej dmuchać na zimne i nie palić koło butli z propanem :)

sluchajcie ja pytam powaznie moze lajkonikowo troche- czy od nowego roku do dokumentow zwiazanych z odbiorem domu trzeba dolaczyc audyt?

lajkonikowo odpowiem, ze tak :x

a ta przyjemnosc kosztuje 1000zł :evil:

Parkte Twoje opinie o Millenium potwierdzaja ze banki teraz poszalaly i rzeczywiscie jest niewesolo

my refinansujemy teraz kredyt zaciagniety w PKO do Nordea, ale to co przezylismy nie miesci sie w glowie, kiedy juz spelnilismy wszystkie warunki i otrzymalismy info ze kredyt mozemy dostac bank ni z gruszki ni z pietruszki zazyczyl sobie zabezpieczenia na drugim domu :evil: :evil: :evil:

stanelo na dodatkowym ubezpieczeniu na zycie

dziekuje za slowa otuchy Wszsytkim a macie moze namiary na kogos kto robi audyt? czy kazdy kierownik budowy moze sie pod nim podpisac... bo generalnie maz zrobil kurs i moze zrobic taki audyt tylko jeszcze nie podpisac sie :-(

fLOWERA

My podpisalismy umowe na hipoteczny w syczniu 2007, nie wiem tylko jaki jest zapis w umowie, bo dok mam w pracy, ale jest 30mcy od podpisania umowy czy od daty wyplaty transzy finalizujacej??

Zatem potwierdzam, a zarazem NIE POLECAM BANKU MILLENNIUM

mysmy jeszcze dobierali kredyt wiec wyplacili nam ostatnia transze mozna powiedziec w kwietniu rok temu, ale o dziwo nie znalezlismy w umowie zapisu o tych 30mc (wiec nawet nie wiem skad to wzieli) mamy w umowie 18mc od daty podpisania umowy ale my to przedluzalismy na rok (wtedy zgodzili sie) teraz tak jak pisalam w listopadzie zlozylismy wniosek czekalismy na odpowiedz 1,5 miesiaca i zamiast odpowiedzi bylo wlasnie grozenie Krukiem...

mysmy strasznie uzerali sie z bankiem millenium za kazdym razem gubili nasze polisy dokumenty etc etc nie informowali o niczym maz czesto tam sie okropnie denerwowal bo ciagle zmieniali sie tam pracownicy :-(