Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

TS147

- a jaka masz klasę bonitacyjną gruntu ? Powyżej III czy poniżej? Przy IV i V nie ma problemu i jest to szybko do załatwienia, gorzej przy lepszych ziemiach - trzeba odrolnić (do tego trzeba sporządzić mapkę z wyszczególnieniem w m2 podziału na elementy np. chodniki, podjazdy, zieleń rolnicza, i inne) - dowiedz się już teraz, bo ja dwa razy zmieniałam mapę - miałam pecha w ramach działki mieć klasę IIIa i IIIB :roll: i paniom w Urzędzie nic nie pasowało. Moja p. architekt z Wrocławia, która robiła mapę zagospodarowania i pod odrolnienie robiła takie :o oczy na to co chciała Trzebnica.

U mnie na całej działce na szczęście IVb. Przy budowlanych z planem zagospodarowania tez trzeba cos odralniać?

Pzdr,

TS

Ja też miałam działkę budowlaną, co prawda z częściowym planem zagospodarowanie (ale on nie ma tu nic do rzeczy jak mi się wydaje), odrolnić musiałam. Lepiej się zorientuj w powiecie.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ludziki pomóżcie mi - szukam na gwałt tynkarza gipsowego! polećcie kogoś plis

Xeno - podawałam już ale jeszcze raz dla Ciebie:

tynki wewnętrzne (u mnie robilła jego ekipa - super)- p. Marek Szpak - 502-52-08-98, tynki gipsowe z agregatu (najlepszy knauf) - materiał + robocizna 25zł/m2, pracuje razem z p. Andrzejem Jeske - 601-89-27-09 (do obu można dzwonić w sprawie tynków)

pozdrawiam

Dabell

W pierwszych słowach mego listu , chciałabm pozdrowić koleżanki forumowiczki,

które spotykam przy piaskownicy :lol: :lol: :lol:

Czy byliście na targach ?

My byliśy , i jak ktoś sugerował zebraliśmy trochę namiarów na ogrodzenia,

widziałam też drzwi wewnętrzne :roll: :roll: , ale cena :evil: :evil: :evil:

A na zakończenie dachu to będziemy musieli poczekać,

bo miśki z Glinianek tak nam policzyli dach że dużo zabrakło :-?

http://foto1.m.onet.pl/_m/52d63e7526f35b222eab4f74c138e3b9,5,19,0.jpg

A ja tu tylko nieśmiało zaznaczę, że dzisiaj mi budynek geodeci wytyczyli! Osiem malutkich palików, a jak cieszą!

Mam też nowego Budowniczego. Chciał już w poniedziałek zaczynać, ale przez tą pogodę to chyba z tydzień damy na wstrzymanie.

No i zakupiłam taśmy miernicze i poziomicę. Tak na dobry początek :wink:

A ja tu tylko nieśmiało zaznaczę, że dzisiaj mi budynek geodeci wytyczyli! Osiem malutkich palików, a jak cieszą!

Mam też nowego Budowniczego. Chciał już w poniedziałek zaczynać, ale przez tą pogodę to chyba z tydzień damy na wstrzymanie.

No i zakupiłam taśmy miernicze i poziomicę. Tak na dobry początek :wink:

Gratulacje !!!

Głowa w górę i do przodu :-)

kulka - nam ostatnio chodzi po głowie takie ogrodzenie typu "przemysłowego''

i takich szukaliśmy producentów

http://www.nobeso.pl/Obrazki/typ_p_1.jpg http://www.wisniowski.pl/gfx/pl/oferta/41/skrot/ss2029335410.jpg

Renatko - tak daszek dla mnie też wygląda smakowicie,

tylko się okazało że brakuje dużo dachówek :( ,

i na końcowy efekt muszę poczekać :(

fasolka - jak masz ochotę przejechać się do Tyńca Małego to daj znać 8)

kulka - nam ostatnio chodzi po głowie takie ogrodzenie typu "przemysłowego''

i takich szukaliśmy producentów

fajne te ogrodzenia halszko, a orientowałaś się może w cenie za metr?

A nie wiecie może czy w tej cenie za ogrodzenie z siatki (51zł/m2) o której była mowa chwila temu może też być wykonanie bramy. Na naszej ulicy będzie się budowało jeszcze kilka domów i tak się zastanawiamy czy od frontu póki co też czegoś tymczasowego nie zrobić, bo błocko straszne i jakiś murowany płotek to chyba się tylko zmarnuje ... :roll: