Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktos z forumowiczow ma sprawdzone namiary na tani piasek zasypowy / pospółka na południu Wrocławia - rejon Tyniec Mały???

Obecna cena to 16zl netto/tone z transportem - Sanbet.

Ktos wie gdzie taniej???

Z gory dziekuje za namiary.

Ja płaciłem z miesiąc temu 200 za 15 t z transportem do Kobierzyc

Piasek z TransPiachu w Rolantowicach za Kobierzycami. Za 25t cena była jeszcze lepsza, ale było wtedy mokrawo i nie mogłem zamówić tak ciążkiego auta za swój teren.

Ja przez całą budowe brałam piasek od Pana (nie pamietam nazwiska, mam go wpisanego w telefon jako PIASEK :wink: )

tel: 601 173 135.

Za pelną przyczepkę (ok 27 ton) brał 360 zł. Nie wiem jak teraz, zreszta ja już mam preferencyjne ceny dla stałego kllienta :D

Tyle, ze on działa dokładnie na drugim końcu Wrocławia... ale może komus sie jeszcze ten kontakt przyda.

Dabell, widziałam dzisiaj twój dom...Śliczniutki, zgrabny, z dachówką - palce lizać. Gratuluję gustu w wyborze dachówek 8)

Natalia :lol:,

byłam w sobotę w Lechbudzie - p. Borkowscy mówili mi, że w tej chwili Bogen zaczyna być na topie :-). Nawet wystawka jest już 3*większa niż w listopadzie :-). W dodatku od 12 kwietnia (oni dostali pismo 20 :roll: ) Creaton odebrał dodatkowe rabaty - czyli będzie drożej. Bogen chyba nie idzie w górę, więc będzie automatyczniej miał większe wzięcie.

Na kiedy będziecie mieli swoją dachówkę?

Dabell-bylam dzisiaj w Gajkowie, przyłozyłam jeden parapetnik i zrobiłam fotkę dla Ciebie.

Okna mam montowane do lica sciany, z roletami nadstawnymi, przy murze jest szczelina dylatacyjna, na to 15cm Platinum+, na to przyjdzie oczywiscie siatka, grunt, tynk.

parapetnik o dł 24,5 cm.

KULKO - bardzo dziękuję za zdjęcia

rabaty na okna Velux'a

Jakie i gdzie dostawaliście?

Wiem, że podobno najtaniej jest na Krakowskiej, ale chcialam się zorientować w jakiej wysokości rabat mozna dostać

i drugie pytanie - czy brał ktoś dachówkę w Dach-systemie obok Glinianek - jakie macie doświadczenia z tą firmą?

pozdrawiam

fasola

Dabell - tobie udało się kupić tą dachówkę bez problemów, mnie tak łatwo nie poszło. Zainteresowanie tą właśnie dachoweczką spowodowało, ze termin oczekiwania na dostawę z Niemiec to 2-3 miesiące :roll:

My w niedzielę bylismy w Lechbudzie, oglądaliśmy cegłę klinkierową na kominy i p. Małgosia skierowała nas do was oglądnąć dach, cóż wyniki znasz...

Mohag, halszka dziękuję za gratulacje! Mieszka się cudownie :D Wieszam firanki, urządzam pokoje i rozkoszuję się domkiem:) Wieczorem palimy w kominku i..... serfujemy po necie! Mamy internet na naszej wiosce :D

kulko ty też będziesz miała fajnie :D Co do kostki betonowej to nie polecę CI miejsca, w którym my kupowaliśmy. Kilka stron wcześniej pisałam jak nas potraktowano. Masz może wybraną jakąś -firma, wzór?

fasola25 sporo osób na forum kupiło tam dachówkę my również. Z mojej strony mogę polecić Ci to miejsce.

Flowera na stronie misiów jest namiar na Rafała Witczaka - on projektuje również łazienki. Ja jestem z niego zadowolona.

Qrcze! Gdyby nie poślizgi Betardu to w długi weekend dołączyłabym do szczęśliwców mających strop.

Betard się nie wyrabia w produkcji i ja na moją Terrivę czekam 3 tydzień. Mam nadzieję, że podany dziś termin (28.04- sobota) będzie tym ostatnim, bo jak nie to muszę czekać do 07.05 :evil: :evil: :evil: A moja ekipa pójdzie sobie w siną dal... Już dzisiaj nie mieli co robić i od jutra schodzą z placu boju :-?

Rada dla wszystkich chcących mieć szybko strop nad głową- ZAMAWIAJCIE WCZEŚNIEJ! DUŻO WCZEŚNIEJ

Mój słupek z cegły rozbiórkowej jest już wymurowany. I strasznie mi się podoba. Niestety nie mam czasu, żeby nauczyć się wklejać zdjęcia, bo pochwaliłabym się nim.

Flowera - ja mam taką jedną dziweczynę, która projektuje nam część wnętrz. Nie ma jeszcze swojego biiura projektowego i dlatego cenowo nie zdziera, ale ma fach w ręku, jest sumienna, słowna i nie droga i jestem z niej zadowolona. I bardzo podoba mi sie to co nam projektuje:) Jak chcesz to podam Ci jej numer.

Betty&M - czytałam o twoich przebojach z kostką:) Do nich nie chcę dzwonic :wink: A możesz powiedzieć ile płaciłaś za m2 kostki?

Mi się bardzo podoba Colormix. cos jak to: http://www.libet.pl/cms/?id=305 . Ale tu zdecydowanie pierwsze skrzypce bedzie grała cena:)

Pilnie potrzebuje piasku do zasypania fundamentów. Parę postów wyżej przeczytałam, że tani piasek wozi firma Janicki. Może ktoś ma do nich telefon?A może poradzicie jeszcze kogoś. Pozdrawiam serdecznie. :wink:

Dzisiaj dzwoniłam do Janickich i na dzień dzisiejszy nie ma piasku bo mają "przestój na wykopie"Kazał dzwonic za tydzień.Rozmawiałam z Panem Karolem Janickim ,tel.603 757 186. Cena za 20 ton to 250 zl (nie wiem czy to jest razem z transprtem :-(

Pozdrawiam

Ania