Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość andrew23
Scur-super.

Ja pisałam o przyszłym piatku-nie tym:)

Poczekamy na Ciebie na pewo.

Mtw1, andrew23, Xena i wszyscy chetni-Jak u Was z dealem na porte??

Deal jeszcze nie jest pewny.

Oświećcie mnie jak by to było z kwestią pomiaru wstępnego przez montażystę i transportu. Czy sprzedawca zgodzi się dowieźć drzwi w kilka oddalonych od siebie miejsc?? No i my chcielibyśmy żeby przed zamówieniem montażysta sam wszystko obmierzył i orzekł jaki mają być rozmiary skrzydeł i ościeżnic - jak to ugryźć??

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My też chcemy z obmiarem. Mysle, ze wszyscy.

Dzowniłam do montazysty - prosi o telefon do niego 2 dni wczesniej i adresy gdzie ma robic obmiary i telefony do włascicieli, żeby mu budynek udostępnic.

W przyszłym tygodniu mozna robic obmiary. W Budusie kosztuje to 50 zł.

Montaż - telefon prosi o tydzien wczesniej-w jeden dzien montuje jeden domek.

Co do transportu w rózne miejsca. Łaski nie robią. Przeciez handlują drzwiami na codzien i woze je w rózne miejsca - z tego żyją.

A tu mają jednorazowo deal na ponad 20 tys. A moglibysmy kupic kazdy w innym miejscu/sklepie itd.

A my za to rabat ładny. Ale oczywiscie nie namawiam Cie do niczego:)

p.s. powiem więcej-pewnie kazdy z nas będzie chciał trochę inny termin odbioru

Fajnie byloby zmiescic się do nastepnego piątku. Ale jak nie - to przemowimy sie pare dni potem.

|Wazne zeby zmieścic się przed podwyzką (8.czerwca-w okleinach naturalnych, 1 lipca w syntetycznych). Ja biorę w syntetycznej okleinie, podobnie jak smiejus; Porta Nova 5, wiec teoretycznie do konca czerwca mamy czas. Nie wiem jak inni.

No i trzeba pamietac ze czas oczekiwania to moze bc nawet i 8 tygodni. Wiec teoretycznie alarmu na juz nie ma, ale dobrze byłoby już w ciągu 2 tygodni zrobić pomary i zlożyc zamówienie.

Właśnie przymierzamy się do zakupu szamba polecanego na tym forum z firmy http://www.szambo.probud.pl/ mają rzeczywiście dobre ceny. Transport z Poręby do Wrocławia to koszt 900zł przy zakupie 2 szt. (po 450zł) W chwili obecnej przyjmują zamówienia na sierpień. Może ktoś byłby zainteresowany?

Witam.

Prawdopodobnie byłbym zainteresowany szambem a termin sierpniowy też wydaje mi się realny. Ale potwierdzę dopiero na początku przyszłego tygodnia.

W jakim rejonie się budujesz?

Smiejus - tak planowałam "zebrać' chętnych, wiedziec ile domków, drzwi i w jakich lokalizacjach, obdzwonić podanych autoryzowanych montazystów porty, ponegocjowac z nimi cene montazu za hurt i umawiac się z najtanszym na pomiary.

Także jakby mniej więcej w pprzyszlym tygodniu bylo wiadomo kto i ile bierze to bym juz dzwoniła za pomiarami. Myślę, ze i scur moglaby się na ten sam dzien umowic bo też po sąsiedzku:)

A planuje ktoś zakup plytek ceramicznych? Ja już tez chcę po Bozym Ciele zamawiac (wybralam kolekcje z Tubądzina i Paradyża) więc moze ktoś ma także ochoty na wspólne zakupy glazurowo/terakotowe i większe rabaty z tego tytulu?:))

p.s. Smiejus - u nas juz prawie tydzien po wylewkach:) Po długim weekendzie panowie wracają kończyć poddasze i działamy z wykończenowka :lol:

Witam serdecznie

Jesteśmy na etapie kuchni i łazienek

Zaczeliśmy od MEBLI RUST na Bielanach -cena bardzo wygórowana, ale przynajmniej wiemy już czego szukać. Może macie namiary na jakieś tańsze salony kuchenne albo stolarzy którzy pracują na systemach firmy BLUM. Jutro wybieramy się do BRW.

Jeżli chodzi o łazienki to byliśmy już w Cermagu na Strzegomskiej, Karmelkowej, Mińskiej (ARMALUX),Popowickiej oraz na Bielanach.

Czy jeszcze coś nam zostało do obejrzenia?

Pozdrawiam ARTUR

A planuje ktoś zakup plytek ceramicznych? Ja już tez chcę po Bozym Ciele zamawiac (wybralam kolekcje z Tubądzina i Paradyża) więc moze ktoś ma także ochoty na wspólne zakupy glazurowo/terakotowe i większe rabaty z tego tytulu?:))

kulka, u nas chyba będzie gres, byliśmy u znajomych a potem w Womagu i chyba zachorowaliśmy na gres 99 PLN/m2 :roll:

a może wam też się gres spodoba i ponegocjujemy gresik 8)

Polecam wybrać się do Womagu na Bystrzyckiej przy estakadzie. Płytki hiszpańskie i włoskie, inne niż gdzie indziej. Ja będę miała tylko od nich płytki do obu łazienek i na parter.

Jeżeli ktoś potrzebuje cementu - wczoraj na gwałt załatwiłam w godzinę 1,5 tony cementu Górażdże (660zł/ tona brutoo :roll: - ale jest) . Hurtownia przy ul. Sułowskiej -Wrocław Widawa. Mieli też inne cementy. We Wrocławiu podobno posucha, więc może ktoś skorzysta.

w kwestii kafelek - polecam bardzo sklep w Leśnicy, można zamówić wybraną kolekcję i oni przywiozą, ceny maja konkurencyjne a i rabaciki dają.....

Jak się jedzie w stronę Środy Śląskiej, w Lesnicy trzeba skręcić w lewo zaraz jak się wyjedzie z ciągu kamienic i już widać.

zuch właśnie w zeszłym tygodniu zauważyłam ten sklep w Leśnicy, o którym piszesz, ale jeszcze nie byłam w środku. Mówisz, że warto to super :D Zawsze im więcej wyboru tym lepiej, a może faktycznie ceny będą korzystne :wink: Mają tam standardowe firmy czy jakieś inne też (np. jak w Womagu)?

Pozdrawiam :D