Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam do Was pytanie. Jak płaciliście za zabudowę poddasza?

Czy za obrobke okien płaciliście osobno??

Bez przesady z tym doliczaniem za wszystko :evil: :evil:

Się wkurzam jak tylko coś takiego słyszę.

MOżE NP. KAFLE POłOżą A ZA FUGę TO TEZ OSOBNO POLICZą???

Bleee

No wiec własne tak myslałam, ale wolałam sie upewnić. W kązdym bądź razie Panowie zostali sprowadzeni na ziemie:

A u Twoich sąsiadów tak sobie liczyli??

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Dostaliśmy dzisiaj wycenę calej instalacji grzewczej:

kotłownia (piec na paliwo stałe- ekogroszek i pellety Grunfos- nie jestem pewna nazwy firmy),pompy, zasobnik na wodę 300l, kolektory sloneczne Viessmana płaskie, ogrzewanie podłogowe TC-zaciskowe, szafki rozdzielcze, mieszacz do podłogówki, 6 grzejników Purmo (robimy ogrzewania mieszane), jakiś specjalny styropian pod podłogówkę - nie wiem czy wymieniłam wszytko bo Pan dydkowal mi przez telefon, ale generalnie chodzi o całe, kompletne ogrzewanie...

Do tego dochodzi cala instalacja wodna (bez białego montażu).

Materiał 40 000,00 zł

Robocizna 20 000,00 zł

Nie wiem czy to dużo bo to nasza pierwsza wycena- może coś poradzicie???

I mam jeszcze jedną prośbę- chcemy zrobić kominek z rozprowadzenim ciepłego powietrza - czy ktoś zna przyblizone koszty

Pozdrawiam

a ja walczę z daszkiem nad drzwiami wejściowymi, bo mój projektant - magik zaprojektowa na wizualizacji ale nie wyliczył konstrukcyjnie i nie wyrysował na więdźbie, nop to majster zrobił jak ma na więźbie. A teraz już za bradzo się nie da tak jak było na wizualizacji. Da się inaczej ale mi się to nie podoba.

Jak tak dalej pójdzie, stanie na daszku pomiędzy drzzwiami a rynną, ma ktoś moze coś takiego. daszek spadzisty, podwójny ? o taki /\ tylko bardziej płaski

cholera mnie bierze normlanie, niby moja wina bo nie sprawdziłam tego no a le chyba nie od tego jestem zeby sprawdzac czy to co na wizualizacji jest wyliczone i ujęte w rysunku więźbu, no nie?

Raczej tak.... ale widzisz jak to jest. Przymierzam się do zrobienia podobnego rozwiązania żeby zamontować drewniane drzwi. Muszę porozmawiać z projektantem.

Ze swojego majstra jesteś zadowolony ? Może zrobiłby u mnie podobną konstrukcję ?

Adam

mam super majstra, dach robiła ekipa z gór ale na raie ci go nie polecę dopóki nie zrobi tego daszku. Jak się spisze, dam namiar, ok?

Adamie polecam Ci bardzo Pana Kocota 503330488

ja jestem bardzo zadowolona zarówno z jakości jak i ceny

Ja też go polecam, u mnie co prawda nie robił, ale znajomi go chwalili. Potem, gdy myślałam, że będziemy sami szukac elektryka, to się okazało, ze tez go wszyscy polecają - tym razem na forum.

Mam do Was pytanie. Jak płaciliście za zabudowę poddasza?

Czy za obrobke okien płaciliście osobno??

Bez przesady z tym doliczaniem za wszystko :evil: :evil:

Się wkurzam jak tylko coś takiego słyszę.

MOżE NP. KAFLE POłOżą A ZA FUGę TO TEZ OSOBNO POLICZą???

Bleee

No wiec własne tak myslałam, ale wolałam sie upewnić. W kązdym bądź razie Panowie zostali sprowadzeni na ziemie:

A u Twoich sąsiadów tak sobie liczyli??

U nich nie, ale nam robią inni. Ale już też liczą jak Pan Bóg przykazał:)

Kurcze kusicie ta cegłą, ale się zaraziłem innym kolorem i chyba zostane przy swoich:(

http://nelissen-polska.pl/index.php?module=Text&action=GetProduct&productId=4&sectionId=42

Daro_K - taką tez mają:) nazywa się Piaskowa. Jak chcesz to daj maial-wyse Ci foti tej Piaskowej:

to jest ta cegielnia: http://www.hoffmanowska.pl/

Ale tylko czesc cegiel maja na stronie.

A co do zamwienia drzwi Porta.

Do konca tygodnia mają byc skonczone wszystkie pomiary. Smejus będzie obecna we wtorek za tydzień, więc ok środa-czwartek-piątek proponuję umówić się na składanie zamowienia. Następny oczywiście.

zdążymy przed podwyżką ?

Kulka, jak myślisz przydzielą nam jakichś handlowców do obsługi , tak aby poszło to sprawnie ? Bo ostatnio wpadłam tam z mężem po jakieś dodatkowe informacje odnośnie modeli ...............to czekaliśmy 1/2 godziny aby ktos sie zwolnił -------------------mąż oczywiście już miał dosyć i już ze mną nie jedzie zamawiać ............no chyba , żeby prowiant dowieźć :D

MTW1

Witam,

???

I mam jeszcze jedną prośbę- chcemy zrobić kominek z rozprowadzenim ciepłego powietrza - czy ktoś zna przyblizone koszty

Pozdrawiam

ZADZWON w tej sprawie do Gościa , którego przetestowałyśmy już z Kulką --cenowo był okey + do tego robi szybko i sprawnie----za wycene nic nie bierze :

p. Dariusz Maleszak 695-75-98-56

jest przedstawicielem wrocławskiej firmy ---jak powiesz , że z forum muratora --to powinno byc taniej

pozdr

MTW1 /Gośka

Kurcze kusicie ta cegłą, ale się zaraziłem innym kolorem i chyba zostane przy swoich:(

http://nelissen-polska.pl/index.php?module=Text&action=GetProduct&productId=4&sectionId=42

Daro_K - taką tez mają:) nazywa się Piaskowa. Jak chcesz to daj maial-wyse Ci foti tej Piaskowej:

to jest ta cegielnia: http://www.hoffmanowska.pl/

Ale tylko czesc cegiel maja na stronie.

Kulka

Jak możesz to prześlij mi proszę na maila foty cegły , której nie znajdę na stronie www .

Sciana koleżanki z forum -piękna ------------ale u mnie też krucho z czasem aby to samemu zapakowac i zwieźć z końca Wrocławia.

No i ta połówka kusi ----------mniej miejsca mi zajmie

MTW1

zdążymy przed podwyżką ?

zdazymy:) zostanie pare dni do podwyzki:)))

Kulka, jak myślisz przydzielą nam jakichś handlowców do obsługi , tak aby poszło to sprawnie ? Bo ostatnio wpadłam tam z mężem po jakieś dodatkowe informacje odnośnie modeli ...............to czekaliśmy 1/2 godziny aby ktos sie zwolnił -------------------mąż oczywiście już miał dosyć i już ze mną nie jedzie zamawiać ............no chyba , żeby prowiant dowieźć :D

zalatwimy:)) jak ustalimy dzien i godzine to zadzwone i sie na te godzine umowimy, zeby nie czekac za dlugo tylko zalatwic od "reki"

Witam,

???

Pozdrawiam

ZADZWON w tej sprawie do Gościa , którego przetestowałyśmy już z Kulką --cenowo był okey + do tego robi szybko i sprawnie----za wycene nic nie bierze :

p. Dariusz Maleszak 695-75-98-56

jest przedstawicielem wrocławskiej firmy ---jak powiesz , że z forum muratora --to powinno byc taniej

pozdr

MTW1 /Gośka

dokladnie-bardzo jestem z nch zadowolona. A jutro montuja mi kominek na dodatek:

Gość andrew23
zdążymy przed podwyżką ?

zdazymy:) zostanie pare dni do podwyzki:)))

zalatwimy:)) jak ustalimy dzien i godzine to zadzwone i sie na te godzine umowimy, zeby nie czekac za dlugo tylko zalatwic od "reki"

A czy nie byłoby sprawniej i szybciej załatwiać sprawę poszczególnych zamówień "na raty"?? Jakoś nie wyobrażam sobie, że uda się ponad 10 osobom stawić w tym samym czasie, a nawet jeśli się już uda to cała procedura strasznie długo potrwa, każdy o coś będzie dopytywał, prosił o dodatkowe informacje, podpisywał papiery, płacił kartą itp... Takie mam obiekcje, jeśli nieuzasadnione to mnie naprostujcie :)

A czy nie byłoby sprawniej i szybciej załatwiać sprawę poszczególnych zamówień "na raty"?? Jakoś nie wyobrażam sobie, że uda się ponad 10 osobom stawić w tym samym czasie, a nawet jeśli się już uda to cała procedura strasznie długo potrwa, każdy o coś będzie dopytywał, prosił o dodatkowe informacje, podpisywał papiery, płacił kartą itp... Takie mam obiekcje, jeśli nieuzasadnione to mnie naprostujcie :)

Troche uzasadnione:) Ale jak sie nie da inaczej to tak bedziey musieli niestety tak w kupie:)