Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Uczciwe korzystanie z forum.

Nie wiem, jak inni forumowiecze, ale ja chętnie zwróciłbym się do tych wszystkich co nic nie udostępniają, nie odpowiadają na pytania i prośby potrzebujących o to, by znaleźli ostatnie pokłady przyzwoitości w sobie i napisali choćby dziennik o swoich budowach, choćby krótki i tekstowy.

To nie ładnie tak "sępić" i nic od siebie nie dawać.

Do nikogo nie zwracam się personalnie - tak mnie naszło;) 8)

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam forumowiczów Wrocławskich! :)

Właśnie jestem na etapie zakupu projektu i poszukuję dobrego architekta, który mógł by się zając adaptacją mojego przyszłego domu. Może ktoś z was był by na tyle miły i podał mi jakieś namiary.

Budował będę się w Gminie Jelch-Laskowice, dokładnie w Dziuplinie i fajnie by było, jak by architekt miał trochę doświadczenia z tym terenem i z takimi problemami jak poziom wody gruntowej i związane z tym zaplanowanie podpiwniczenia itp.

Może ktoś z was także buduje dom podpiwniczony w tej okolicy i zapoznał się już z tym problemem.

Dzięki za wszelką pomoc.

Darek

Budował będę się w Gminie Jelch-Laskowice, dokładnie w Dziuplinie i fajnie by było, jak by architekt miał trochę doświadczenia z tym terenem i z takimi problemami jak poziom wody gruntowej i związane z tym zaplanowanie podpiwniczenia itp.

Darek

To nie jest sprawa architekta. Osobiście proponuję zrobić badania geologiczne, zwłaszcza jeśli planujesz dom podpiwniczony. Warunki gruntowe nie zawsze muszą się sprawdzać, tak jak u sąsiadów.

Poza tym architekt woli bazować na badaniach geologicznych.

Znam jedną pania architekt, ale nie wiem czy ma doświadczenie w tym terenie i w ogóle, czy jest dobra.

Jeśli chcesz wyślę Ci namiary na Priv.

Pozdrawiam

Czesc,

Wie ktos moze gdzie we Wroclawiu mozna dostac PUSTAK CERAMICZNY WENTYLACYJNY ?

To jest takie cudo :

http://www.bud24.pl/produkt/60/86

Troche juz podzwonilem ale nigdzie nie znalazlem.

Z gory dziekuje

pozdrawiam

Ja takie kupowałem w BUILDERZE na A.Krajowej (ale jesienią)

Jeśli masz problem zostało mi takich kilkanaście sztuk jek chcesz mogę ci odstąpić

dzieki za propozycje. raczej chcialbym miec "jednorodne przewody" - a z tego co wiem to te pustaki od roznych producentow nieco sie roznia.

Ale jak bede zdesperowany to bede szukal czastkowo.

pozdrawiam

saper

To nie jest sprawa architekta. Osobiście proponuję zrobić badania geologiczne, zwłaszcza jeśli planujesz dom podpiwniczony. Warunki gruntowe nie zawsze muszą się sprawdzać, tak jak u sąsiadów.

Poza tym architekt woli bazować na badaniach geologicznych.

Znam jedną pania architekt, ale nie wiem czy ma doświadczenie w tym terenie i w ogóle, czy jest dobra.

Jeśli chcesz wyślę Ci namiary na Priv.

Cześć agniecha1!

Tak. Myślałem, że będę mógł właśnie badania geologichne "zwalić" na architekta, ale chyba masz racje. Najpierw popytam się w sąsiedstwie, a jak wynikną jakieś wątpliwości, to do geologa (i znowu dalsze poszukiwania...).

Za namiary na panią architekt był bym bardzo wdzięczny. Zawsze można pogadać i coś uzgodnić lub się dowiedzieć gdzie dalej "wiercić".

Mój adres to [email protected]

Dziękuję z góry i pozdrawiam

Darek

polećcie mi kogos od wentylacji , rekuperatorów

Xeno - ja mam robioną rekuperację przez rekuperatory.pl. W zeszłym tygodniu zamontowali mi całość instalacji, brakuje tylko centralki :-), ale ta na końcu, przed wprowadzeniem. Współpraca układała się bardzo dobrze.

Jeżeli chodzi o oczyszczalnię Aquamatic - koszt łączny z montażem ok. 13-14 tys.

Pani Koala-mojej znajomej robił R.Wartanowicz, była zadowolona - 501-179-554.

Czy rozmawiałaś ze Śliwą? On będzie robił u mnie, nie był drogi. Jeszcze mam namiar na jednego - niedrogiego, ale ostatnio nawalił z terminami. Jak chcesz wyślę ci na priv.

Ale ja nie porównuję wyceny za punkt, tylko za całość. Np. wyceny za CO, W-K (choć piec był ten sam, ilość kaloryferow - tej samej marki) przy zbliżonych cenach za punkt różniły się od 2. 000-10.000zł. :evil:

Teraz ktoś tu wzywał do uczciwego korzystania z Forum za pomocą dziennika. Czy naprawde trzeba prowadzić dziennik - by zasłynąć uczciwoścą? Ja dziennika prowadzić NIE BEDE, ale co moge to pomogę....

Xena - nie reklamuj tego Kocota - nie odbiera telefonu dwa tygodnie, juz nie wiem czy mam szukać innego, czy wreszcie łaskawie włączy swój telefon.

Pozdrowienia dla stropowiczów - ciemne mamy przed soba dni... :lol:

Pani Koala-mojej znajomej robił R.Wartanowicz, była zadowolona - 501-179-554.

Czy rozmawiałaś ze Śliwą? On będzie robił u mnie, nie był drogi. Jeszcze mam namiar na jednego - niedrogiego, ale ostatnio nawalił z terminami. Jak chcesz wyślę ci na priv.

Ale ja nie porównuję wyceny za punkt, tylko za całość. Np. wyceny za CO, W-K (choć piec był ten sam, ilość kaloryferow - tej samej marki) przy zbliżonych cenach za punkt różniły się od 2. 000-10.000zł. :evil:

Teraz ktoś tu wzywał do uczciwego korzystania z Forum za pomocą dziennika. Czy naprawde trzeba prowadzić dziennik - by zasłynąć uczciwoścą? Ja dziennika prowadzić NIE BEDE, ale co moge to pomogę....

Xena - nie reklamuj tego Kocota - nie odbiera telefonu dwa tygodnie, juz nie wiem czy mam szukać innego, czy wreszcie łaskawie włączy swój telefon.

Pozdrowienia dla stropowiczów - ciemne mamy przed soba dni... :lol:

Nie ktoś tylko Daro- wzywał do uczciwości. A Ty Natali się usprawiedliwiać nie musisz jesteś aktywna, a ja i tak nikogo nie mam zamairu rozliczać. Uderzyłem w stół.

Co do kierownika - ja mam umowę z wyszczególnionymi obowiązkami obu stron. Wiem co podpisalem i nie mam kłopotów.

Hejka,

dzisiaj zamówiłam Bogena Innova 12 w kolorze ...no własnie na stronie opis edelgranat-brązowy a w hurtowni powiedziano mi że to brąz w angobie szlachetnej...więc chyba to ten sam co ty masz więc mam pare pytan:) czy on w jakimkolwiek świetle jest w odcieniu granatowym?Jaki kolor klinkieru masz na kominie i czy musiałaś podpisywac papiery że znasz ten kolor dachówki itd?

pzdr.

Marta

Polecam hurtownie na Irysowej Lech-Bud. Tylko czy tam są te dachówki? Warto zadzwonić. Ale ceny na pewno jedne z najniższych i miła obsługa.

Koniecznie tam zaglądnij - to już jest wyjazd na Poznań (kolejna ulica w lewo zaraz za Marino). Maja Creatona, Ruppa chyba nie , ale nie jestem pewna. Oglądnij też Bogena, bo mają spora wystawkę - ja mam na dachu i był dla mnie alternatywą dla Creatona Kera Pfanne Finesse brąz, a wygląda o niebo lepiej.

Zresztą zapraszam do Rogoża :-) - bo i tak z Lech-budu wszystkich zainteresowanych Bogenem wysyłają do mnie na budowę :p .

Państwo Borkowscy są bardzo mili a w kwestii cen elastyczni i konkurencyjni.

Dzięki Natalia za namiary.

Do Śliwy nie udało mi się dodzwonić. Zdecydowałam się na p.Laskowskiego. Niech się dzieje wola nieba, zaczyna w sierpniu... Teraz muszę się zabrać za wybór tych wszystkich rurek, zaworków, piecy i grzejników... Nie chcem, ale muszem :(

Bierzecie kondensaty? A jakie grzejniczki? pochwalcie się!

Hejka,

dzisiaj zamówiłam Bogena Innova 12 w kolorze ...no własnie na stronie opis edelgranat-brązowy a w hurtowni powiedziano mi że to brąz w angobie szlachetnej...więc chyba to ten sam co ty masz więc mam pare pytan:) czy on w jakimkolwiek świetle jest w odcieniu granatowym?Jaki kolor klinkieru masz na kominie i czy musiałaś podpisywac papiery że znasz ten kolor dachówki itd?

Martuszko - to chyba do mnie pytanie :-)?

Bogen w wersji brązowej jest .... brązowy :-) i tyle - to taka głęboka gorzka czekoladka. Zdjęcia są w moim dzienniku. Z granatem to ma wspólnego tylko nazwę :-), która ktoś po kielichu i to niejednym wymyślił :lol: .

Na kominie mam tynk mozaikowy, a o jakich papierach mówisz :o ?