Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość andrew23

Bierzecie kondensaty? A jakie grzejniczki? pochwalcie się!

my mamy kondensat De dietrich. Bralismy od czlowieka na forum o ksywie 1950. Taniej wtedy nie znalezlimy.

Grzejniki kupilismy Purmo, od goscia przez internet z ponad 40% rabatem od cen katalogowych. Dzisiaj przyjechaly:)

kulka - jaki dokładnie masz model tego DD ??

bo my z sąsiadem /tym od Porty ;) / aktualnie musimy zdecydować czy dawać piec jednofunkcyjny z zasobnikiem czy dwufunkcyjny. Niestety przy 1F nie będzie cyrkulacji czyli nie wiemy czy ma wtedy sens 1F. Może jesteś w temacie to doradź, bo już powoli głupiejemy.

Możecie polecieć kogoś od podbitki? Miśków z wrocławskiej listy już obdzwoniłam i niestety nic.

Mi robil Leszek Karwacki, brat polecanego dachowca z Miłoszyc. Wczesniej mial robic p.Kamyk, ale sie nie dogadalismy. Jest jeszcze kos taki: 880 012 781. Przy informacj ze zgloszenie z netu-daje rabat. Ale tu prac nie widzialam.

Dzięki Kulka :D

Zadzwonię sobie dzisiaj do niego

kulka - jaki dokładnie masz model tego DD ??

bo my z sąsiadem /tym od Porty ;) / aktualnie musimy zdecydować czy dawać piec jednofunkcyjny z zasobnikiem czy dwufunkcyjny. Niestety przy 1F nie będzie cyrkulacji czyli nie wiemy czy ma wtedy sens 1F. Może jesteś w temacie to doradź, bo już powoli głupiejemy.

My mamy Elidens 1300-25, 1F z zasobnikiem, regulatorem pokojowym, czujnkiem pogodowym.

Mamy przy nim zrobioną cykulacje i na dole i na gorze.

Gość andrew23
Misia i Krzysiek podaje namiary na dekarza z twojej okolicy Zbigniew Jasiński Wielka Lipa 108 tel 310-63-83 Andrew 23 a dlaczego piec 1f z zasobnikiem nie może mieć cyrkulacji :roll: Wiech

Ano dlatego, że na etapie robienia instalacji nie było takiego planu i teraz to ja już rycia w podłogach nie chcę.

:-?

Matko jedyna :lol: , jak go uzupełnię, to chyba go wydam jako poradnik :-) hi,hi....

Kochani, pracuję (mam na głowie inne inwestycje budowlane na gruuuube miliony- ale od strony formalnej :-) 8) ) - więc z budowlanki mi nie brakuje , po powrocie do domu obłapują mnie moje diabełki z krzykiem "na rowerek" :lol: , więc po zrzuceniu garniturku siedzę do wieczora na dworze :-). A potem często padam przy ich usypianiu. I kiedy mam pisać? 8)

Ale obiecuję, że się poprawię :oops: .

A propos Budusa i zamówienia - obsługiwać nas będzie pan Jarek Konieczny. Pan z obmiarów powiedział, że to najlepszy i najdokładniejszy handlowiec, który nie odpuści wyjaśnienia żadnego szczegółu. Myślę, że trzeba pouzgadniać wszystkie szczegóły dotyczące wszystkich wycen, tak na gotowo wcześniej, a potem tylko wynegocjować :-) warunki. A umowy to już nawet w grupie możemy podpisywać. Szybciej pójdzie.

A propos Budusa i zamówienia - obsługiwać nas będzie pan Jarek Konieczny. Pan z obmiarów powiedział, że to najlepszy i najdokładniejszy handlowiec, który nie odpuści wyjaśnienia żadnego szczegółu. Myślę, że trzeba pouzgadniać wszystkie szczegóły dotyczące wszystkich wycen, tak na gotowo wcześniej, a potem tylko wynegocjować :-) warunki. A umowy to już nawet w grupie możemy podpisywać. Szybciej pójdzie.

Albo Pan Mansfelt abo Gadomski:) Ale nasze wyniki pomiarów są u Koniecznego:)

Właśnie próbuję się od rana do nich dodzwonić doprecyzować jak to zrobić zeby było najsprawniej, ale nikt nie obiera. Dodzwonię sie to dam znać. Najwyzej na komorki ich pomęczę.

p.s. ostatni z umówionych pomiarow jest w poniedziałek.

akcja: DRZWI PORTA

A więc ustaliliśmy, że składanie zamówien rozkładamy na caly przyszly tydzień: od poniedzialku do piątku.

Każdego z Was proszę o przyslanie mi 2 terminów kiedy mogą pojechać zlożyc zamówienie (dzień i godzina).

Ja sporządze grafik z nazwiskami, datami i wyślę Panu ktory bedzie nas obsługiwał.

Prośba aby kazdy już wiedział co chce (kolor, model, typ, ilość szybek itd), żeby maksymalnie uproscić cały proces.

Osoba ktora nas będzie obsługiwała: p. Jarosław Konieczny

zaliczka przy zamówieniu: 30% (gotówka, ewentualnie przelew, nie karta!)

z ich montażem więc VAT będzi 7%:)

i ostateczny rabat: 24% :lol: (więcej sie już nie da bo tyle dostają developerzy)

i drugie uwaga: na klamki tez będzie rabat - proponowałam, zeby od te 24 oczka rabtu podciągnąć tez klamki, ale to będzie zależało od tego jakie kto sobie wybierze.

Więc prosze teraz wszystkich zainteresowanych o info o terminach zamówienia.

Hasło na zamawianie podam na pw:))[/b]

:D

A ja mam pytanie i prośbę odnośnie podjazdu/dojazdu do domu.

Czy ktoś zaopatrywał się w niesort granitowy/gabro oraz korytka odwodnieniowe. Ja niestety mam kawał "prywatnej" drogi do zrobienia i koszty mnie powaliły, chociaż wiedziałam, że z tym muszę się liczyć. :( Interesuje mnie cena i gdzie się zaopatrzyć?

Czy ktoś w ogóle się tym zajmował?

O kostce granitowej myślałam, ale tylko na pewnych kawałkach, za długa ta droga i za stroma. Może kiedyś...?

Gość andrew23
akcja: DRZWI PORTA

A więc ustaliliśmy, że składanie zamówien rozkładamy na caly przyszly tydzień: od poniedzialku do piątku.

Każdego z Was proszę o przyslanie mi 2 terminów kiedy mogą pojechać zlożyc zamówienie (dzień i godzina).

Ja sporządze grafik z nazwiskami, datami i wyślę Panu ktory bedzie nas obsługiwał.

Prośba aby kazdy już wiedział co chce (kolor, model, typ, ilość szybek itd), żeby maksymalnie uproscić cały proces.

Osoba ktora nas będzie obsługiwała: p. Jarosław Konieczny

zaliczka przy zamówieniu: 30% (gotówka, ewentualnie przelew, nie karta!)

z ich montażem więc VAT będzi 7%:)

i ostateczny rabat: 24% :lol: (więcej sie już nie da bo tyle dostają developerzy)

i drugie uwaga: na klamki tez będzie rabat - proponowałam, zeby od te 24 oczka rabtu podciągnąć tez klamki, ale to będzie zależało od tego jakie kto sobie wybierze.

Więc prosze teraz wszystkich zainteresowanych o info o terminach zamówienia.

Hasło na zamawianie podam na pw:))[/b]

Wysłałem moją i sąsiada propozycję terminów na PW

pzdr

:D

Angeliko - tzn rzeczoznawca zaniżył? Walcz z Millennium :evil: , nie Tobie pierwszej robią problemy.

Byłaś w Lukasie? (mają już CHF, wcześniej tylko złotówki) tam chcą wycenę rzeczoznawcy, ale ja robiłam ją u pani (Stanisława Siwek), która potrafi zrobić wycenę tak, by i bank i klent był zadowolowny - namiar na nią jest w moim dzienniku budowy. Ja jestem zadowolona z kredytu.

Jakbyś chciała namiar na fajnego doradcę hipotecznego w Lukasie - daj znać. Sam mi mówił ostatnio, z najczęściej na dom to w okolicach 500tys. kredytu dają.

Witam,

poszukuje ekipy, która szybko i solidnie wykonałaby strop w domku w Gajkowie.

Moja dotychczasowa ekipa zrobila mnie krótko mówiąc w ..... jajo. Po 3 tygodniach zwodzenia i odwlekania powiedzieli, że jest za skomplikowany i nie podejmą się tego. Mury stoją a stropu niet. Nawet nie chcę pisać ile jest warte ich słowo.

Jesli macie jakies namiary na wykonawców to poprosze.

------------------------

Geretz

Angeliko - tzn rzeczoznawca zaniżył? Walcz z Millennium :evil: , nie Tobie pierwszej robią problemy.

Byłaś w Lukasie? (mają już CHF, wcześniej tylko złotówki) tam chcą wycenę rzeczoznawcy, ale ja robiłam ją u pani (Stanisława Siwek), która potrafi zrobić wycenę tak, by i bank i klent był zadowolowny - namiar na nią jest w moim dzienniku budowy. Ja jestem zadowolona z kredytu.

Jakbyś chciała namiar na fajnego doradcę hipotecznego w Lukasie - daj znać. Sam mi mówił ostatnio, z najczęściej na dom to w okolicach 500tys. kredytu dają.

dabell - dzięki za propozycję, ale bylismy już w Lukasie, gdy się orientowaliśmy w kredytach. Ach wszytsko wyglądało wówczas tak cudownie, a teraz same problemy. Jestem załamana, zastanawiam się czy można ponowić wycenę w Millenium i jakoś dogadać się z Rzeczoznawcą?