Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Stolarz Jacek Niczyj 509-83-54-56.

Rozmawiałam z nim i oglądałam zdjęcia jego prac, poleca go mój wykończeniowiec, na którego opinię cenię (widział wykonane przez niego schody).

Nie zdecydowałam się, ponieważ spodobały mi sie schody u innego stolarza (inny typ schodów - stylistyka) i nie chciałam już tłumaczyć o co mi chodzi, jak znalazłam to co chcę :-). Do tego drugiego też podaję ( tyle, że terminy koszmarnie długie - ja będę miała schody w połowie października) - Jarosław Czarnota 602-67-56-28

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość andrew23
A ja przeżywam męki przy wyborach płytek,

do holu i kuchni już wybraliśmy, po długich i męczących poszukiwaniach,

ale nie ma co pokazywać bo takie szare... :wink:

a coś takiego spodobało się nam do łazienki

http://foto2.m.onet.pl/_m/bc8064919e51178d5d8a6bb2e558bb7a,5,19,0.jpg

i chyba wybierzemy się po parkiet w ok. Trzebicy, podobał się nam tam dąb czerwony.

napisz coś więcej o tej ofercie parkietów - czy razem z ułożeniem, jakie ceny itp..

pzdr

Własnie obudził mnie "wrzask" z balkonu....

Moje koty złapały na osiatkowanym :o balkonie wróbla! Zabralam go jednemu z pyska, chcialam wypuści, a nadbiegł drugi w asyscie trzeciego, złapał i uciekał z zacisnietym pyskiem i nastrosoznym ogonem przede mną po całym mieszkaniu.

To bedzie ta część mieszkania na wsi, która nie bedzie przynosiła mi wiele radości :(

p.s. Halszka.ka - ładne te płytki, eleganckie bardzo

U nas jutro montują okana :) i jednocześnie alarm. Dziękuję Kulko za namiar na pana od alrmów i monitoringu :D Dostaliśmy tą samą cenę co Wy !!!!!! W poniedziałek miała wchodzić ekipa od CO ,ale że nasi murarze przedłurzyli sobie weekend o trzy dni a na czwarty byli jeszcze mocno "wczorajsi", więc pewnie wszystko się przeciągnie .

A ja mogę tez poprosic o namiar na ekipę od alarmu? I jedno pytanko robili przed tynkami czy po?

A jaki jest orientacyjnie koszt wybranego przez Was systemu alarmowego.

Mogę prosic o jakieś wieści na priva?

:-)

U nas jutro montują okana :) i jednocześnie alarm. Dziękuję Kulko za namiar na pana od alrmów i monitoringu :D Dostaliśmy tą samą cenę co Wy !!!!!! W poniedziałek miała wchodzić ekipa od CO ,ale że nasi murarze przedłurzyli sobie weekend o trzy dni a na czwarty byli jeszcze mocno "wczorajsi", więc pewnie wszystko się przeciągnie .

A ja mogę tez poprosic o namiar na ekipę od alarmu? I jedno pytanko robili przed tynkami czy po?

A jaki jest orientacyjnie koszt wybranego przez Was systemu alarmowego.

Mogę prosic o jakieś wieści na priva?

:-)

Instalacja przed. razem z elektryką.

My mieliśmy alaram jeszcze PRZED elektryką w domku-równo z oknami.

Potrzebny tylko akumulator, który podtrzymuje napięcie po odłączeniu zasilania (np. przez jeszcze 4 dni)

A dodatkowo już chwilę po rozłączeniu firma monitorujaca dzwoni z informacją o zarejestrowaniu tego faktu.

A jak rozwiązaliście kwestię zasilania skoro nie było jeszcze elektryki ?

A można prowadzić budowę zupełnie BEZ elektryki?:)

pewnie że można.

Skrzynka na działce, przedłużacz, akumulator podtrzymujący zasilanie i monitoring rejestrujący takze zanik napiecia.

U nas zdało egzamin celująco. Sasiadów obok bez takiego rozwiązania-niestety okradziono:(

no jak masz skrzynkę to tak :D

Moje koty złapały na osiatkowanym :o balkonie wróbla! Zabralam go jednemu z pyska, chcialam wypuści, a nadbiegł drugi w asyscie trzeciego, złapał i uciekał z zacisnietym pyskiem i nastrosoznym ogonem przede mną po całym mieszkaniu.

To bedzie ta część mieszkania na wsi, która nie bedzie przynosiła mi wiele radości :(

kulka,

musisz się przyzwyczaić do następujących niespodzianek na tarasie:

myszy i nornice

jaszczurki

szczury

wróble

Aż dziw bierze ile zwierząt żyje na naszych dzikich polach. Kiedyś kocica zgłupiała jak zobaczyła gronostaja (albo łasicę, nie znam się na tych zwierzętach) z myszą w paszczy. Nie wiedziała czy ma polowac czy uciekać.

Moja kocica znosi czasem po kilka myszek dziennie, a czasem w paszczy trzyma piękne okazy szczurów (chyba łapie je w rowach melioracyjnych), które są niewiele mniejsze od niej ... Poluje razem z kotem sąsiadów.

Znosi zdobycz na taras, chwali się jak pięknie upolowała, a czasem ku naszemu obrzydzeniu chrupie całość z futerkiem ... Obrzydlistwo.

Jak nam się uda to wyrzucamy zdobycz ale kot jest wtedy niepocieszony ...

To jest taki śliczny przymilny kotek, który łasi się jak pies, uwielbia się pieścić i jeszcze nigdy nikogo nie podrapał. Dzieci moga go maltretować a kocica nie zareaguje taka łagodna. A tymczasem to bezwzględny tygrys ...

O kotach to mogę godzinami :) Twoje koty będą tam szczęśliwe

kulka,

myszy i nornice

jaszczurki

szczury

wróble

Ostatnio widziałam w trawie pełzającego padalca:)

O kotach to mogę godzinami :)

To na pewno znajdziemy wspólny temat :wink:

Twoje koty będą tam szczęśliwe

Na pewno:) Boję się tylko czy jak dostaną od razu tyle przestrzeni po mieszkaniu w bloku to nie zgłupieją i nie zgubią się w tej przestrzeni Gajkowa...

Muszę je napierw nauczyć, ze tam jest ich nowe miejsce..

A tego wróbla strasznie mi żal. Zyl jak go uratowałam z perwszego pyska. Ale jak wpadł w drugi pysk to tylko usłyszałam łamany, malutki ptasi kręgosłup...:( Brrr...

A teraz moje koty się do mnie nie odywają:-)

kulka,

myszy i nornice

jaszczurki

szczury

wróble

Aż dziw bierze ile zwierząt żyje na naszych dzikich polach. Kiedyś kocica zgłupiała jak zobaczyła gronostaja (albo łasicę, nie znam się na tych zwierzętach) z myszą w paszczy. Nie wiedziała czy ma polowac czy uciekać.

Moja kocica znosi czasem po kilka myszek dziennie, a czasem w paszczy trzyma piękne okazy szczurów (chyba łapie je w rowach melioracyjnych), które są niewiele mniejsze od niej ... Poluje razem z kotem sąsiadów.

Znosi zdobycz na taras, chwali się jak pięknie upolowała, a czasem ku naszemu obrzydzeniu chrupie całość z futerkiem ... Obrzydlistwo.

Jak nam się uda to wyrzucamy zdobycz ale kot jest wtedy niepocieszony ...

To jest taki śliczny przymilny kotek, który łasi się jak pies, uwielbia się pieścić i jeszcze nigdy nikogo nie podrapał. Dzieci moga go maltretować a kocica nie zareaguje taka łagodna. A tymczasem to bezwzględny tygrys ...

O kotach to mogę godzinami :) Twoje koty będą tam szczęśliwe

Oooo! ja też mogę o kotach godzinami. Mam 2-Lucek, (który jak byl w ciąży to dopiero odkrylismy ze jest kociczka) i Małpę, która przypałętala sie do nas od razu jak wprowadzilismy sie do domu(która jest matka Lucka).

Też polują na wszystko, czasem na tarasie znajduje skrzydełka ptaków -takie sa wybredne moje koty, miesko zjedza a skrzydelka nie rusza. Kulka przyzwyczaisz sie do takiego widoku :)