Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Ja niestety dopiero zaczynam dlatego wszystkich ludzi dobrej woli o pomoc. Wybralem do w rododendronach a budowa bedzie przy zachodniej granicy wrocławia. Przedemna teraz walka o wszystkie papierki. Szukam teraz wykonawcow. Jesli ktos mi moze kogokolwiek polecic to bylbym dozgonnie wdzieczny. Szukam ekipy do wszystkiego lub do poszczegolnych etapow. Stan zero, sciany strop, dach. Szukam konkretnych osob ktorzy znaja sie na rzeczy. Jak ktos moze mi kogos polecic to prosze na priv.

Wszystkim odrazu z gory dziekuje a jesli juz ktos moze wybudowal taki domek w okolicy to tez prosze o kontakt. Chetnie zobacze i porozmawiam o niuansach budowy.

Póki co, życzę powodzenia i witaj w klubie.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

słuchajcie a wiecie gdzie kupić/zrobic taka ramę do schodów?

http://www.grot.pl/img/g_laura/LAU%2007.jpg

http://www.grot.pl/img/g_laura/LAU%2008.jpg

Xeno, spróbuj tu mają przedstawicielstwo we Wrocławiu. Nie wiem, czy zrobia samą ramę, ale pewnie tak.

http://www.grot.pl/schody.php?l=pl

i tutaj zerknij

http://www.hostal.com.pl/schody.html

pozdrawiam

no tak rozumiem :-) u mnie nie ma szpalet i nie ma żadnej pracy dodatkowej przy otworach drzwiowych a wykonawca nie chce odliczyć tych metrów :o

pozdrawiam

jesli wykonawca taki cwaniaczek - to mu sama odlicz

a co ? :D

brzoza,

witam :)

A co cię tu do nas przygnało?

u mnie nic nie kombinowali, zastosowali jakiś współczynnik przy liczeniu metrów i było OK. Nie pamiętam jak liczyli ale na pewno nie za całość i nic nie kombinowali.

To było tak dawno ...

Dwa lata po malowaniu ściany już się nadają do ponownego malowania (dzieci).

Pozdrawiam

Szanowni Państwo, czym macie zamiar ogrzewać Wasze domy. Pytam o rodzaj i firmę pieca gazowego (raczej jednofunkcyjny z otw kom spal) .

Dziś podpisałęm umowę z BałtykGazem, teraz musze się zastanowić, czy dobrze zrobiłem;) <żart>

My nastawilismy sie na Vitodensa 333 (ale to jest kociol kondensacyjny)

Gaz bedzie z butli, jeszcze nie wiem czy N.EN czy GASPOL

Szanowni Państwo, czym macie zamiar ogrzewać Wasze domy. Pytam o rodzaj i firmę pieca gazowego (raczej jednofunkcyjny z otw kom spal) .

Dziś podpisałęm umowę z BałtykGazem, teraz musze się zastanowić, czy dobrze zrobiłem;) <żart>

Szanowny Panie :wink:

ja mam teraz w domu kondensacyjny Junkersa, sprawdza sie swietnie, wiec w nowym domku pewnie bedzie taki sam. a gaz mam z gazowni :)

byl to warunek konieczny przy kupnie dzialki, nie widzi mi sie butla w ogrodzie.

pozdrawiam

Ja planuję kocioł na eko groszek.

Po ostatnich targach budowlanych we Wrocławiu mam takie namiary:

- KDO ECONOMIC z "Kotły Żywiec" (http://www.kotly-zywiec.com.pl) 15kW za 7.198 brutto (filia w Czernicy Wrocławskiej tel. 606 291 308),

- ECO PLUS firmy HEF 15kW za 7.271 brutto (dealer Wrocław ul Jarnołtowska 15 tel. 608 325 917)

- w Allegro są kotły z Pleszewa np. 19kW za 5.040 zł

Dajcie znać jakie kupiliście i dlaczego ?

:-)

Anjamen - to miód na moje serce :-), wczoraj właśnie kupiłam jednofunkcyjny piec kondensacyjny Junkersa - Cerapur . Skorzystałam z promocji do końca czerwca :-).

Będziemy mieli gaz sieciowy GZ50. Mam nadzieję, że do października :-? .

Na pewno bedzie sluzyl, ja wiem ze bedziecie mieli gaz bo my przeciez sasiadkami prawie jestesmy, widze Twoj domek z mojego stropu :)

A my kupiliśmy piec kondensacyjny Viessmann Vitodens 200,do tego solary Vitosol 050 (podobno ma być z nich ciepła woda przez 9 miesięcy w roku) jak będzie zobaczymy... i jeszcze kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza.

9 miesiecy moze nie, ale spokojnie od maja do pazdziernika rachunki za gaz dwadziescia pare zlotych. :)

ja mam 3 solary, 300l zbiornik i plaszcz wodny w kominku-rachunki przy 4 osobach w domu.

pozdrawiam

WITAM SERDECZNIE

Szukamy mebli kuchennych. Zwiedzilismy ,kilka salonów wiemy juz co chcemy( mamy projekt) ale ceny są bardzo wysokie. Może macie namiary na jakiś sprawdzonych stolarzy?

Słyszał ktoś z was o takiej miejscowości na Śląsku- Dobrodzień. ponoć polskie zagłębie meblowe. Zastanawiamy się nad wycieczką do tego miasteczka jest co zwiedzać około 100 salonów meblowych?

Pozdrawiam AHREK

A my kupiliśmy piec kondensacyjny Viessmann Vitodens 200,do tego solary Vitosol 050 (podobno ma być z nich ciepła woda przez 9 miesięcy w roku) jak będzie zobaczymy... i jeszcze kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza.

9 miesiecy moze nie, ale spokojnie od maja do pazdziernika rachunki za gaz dwadziescia pare zlotych. :)

ja mam 3 solary, 300l zbiornik i plaszcz wodny w kominku-rachunki przy 4 osobach w domu.

pozdrawiam

Wiadomo ,że jak chcą sprzedac to realne 6 u nich znaczy 9 :lol: brałam to pod uwagę ,ale miałam nadzieję że chociaż z 7 miesięcy skorzystamy z tej ciepłej wody "za darmo" hi!,hi!

WITAM SERDECZNIE

Szukamy mebli kuchennych. Zwiedzilismy ,kilka salonów wiemy juz co chcemy( mamy projekt) ale ceny są bardzo wysokie. Może macie namiary na jakiś sprawdzonych stolarzy?

Słyszał ktoś z was o takiej miejscowości na Śląsku- Dobrodzień. ponoć polskie zagłębie meblowe. Zastanawiamy się nad wycieczką do tego miasteczka jest co zwiedzać około 100 salonów meblowych?

Pozdrawiam AHREK

Również TWAROGÓRA na trasie Wrocław-Odolanow.

Na pewno bedzie sluzyl, ja wiem ze bedziecie mieli gaz bo my przeciez sasiadkami prawie jestesmy, widze Twoj domek z mojego stropu :)
:o :lol: !!!

I Ty dopiero teraz mi to mówisz???? :p To znaczy, że ja też powinnam widzieć Twój strop :D .

W którym miejscu masz działeczkę? Czyżby przy drodze z Rogoża do Szymanowa??

Daro_K, ja też się miotam w poszukiwaniu kotła. Cały czas myślałam o jednofunkcyjnym z otwartą komorą, a tu widzę wszyscy w kondensaty uderzają :(

Mam rurkę z gazem prawie w linii ogrodzenia.

Kolejność instalacji

Trochę wcześniej była mowa o kolejności prac wykończeniowych. A co z DGP? Przed wszystkimi instalacjami te kanały prowadzić czy potem?

Normalnie się cieszę, że mi tego dachu nie położyli jeszcze, bo normalnie się boję tej wykończeniówki! PANIKA :o