Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Ile placiliscie za tynki gipsowe maszynowe za m2 na gotowo

(z materialami i robocizna)

Mam oferte na 26 PLN/m2 - duzo czy malo, brac czy szukac dalej?

Jak sprawdzona ekipa to brać :p , tylko umówić sie co do grubości wykonanych tynków. Ekipy chcą jak najcieniej - ok. 1cm. Ja umówiłam się na cenę, potem kazałam robić na 1,5cm więc szef ekipy płakał, że mu się nie opłaci, ale zrobił.

Witam

Ile placiliscie za tynki gipsowe maszynowe za m2 na gotowo

(z materialami i robocizna)

Mam oferte na 26 PLN/m2 - duzo czy malo, brac czy szukac dalej?

Jak sprawdzona ekipa to brać :p , tylko umówić sie co do grubości wykonanych tynków. Ekipy chcą jak najcieniej - ok. 1cm. Ja umówiłam się na cenę, potem kazałam robić na 1,5cm więc szef ekipy płakał, że mu się nie opłaci, ale zrobił.

a mozecie mi zdradzic tajemnice dlaczego gipsowe?

ja słyszalam ze cementowo-wapienne dobrze wykonane (male kamyczki) są lepsze i takie zaplanowalam, ale wszystko jeszcze przede mna. czekam na opinie.

pozdrawiam

a mozecie mi zdradzic tajemnice dlaczego gipsowe?

ja słyszalam ze cementowo-wapienne dobrze wykonane (male kamyczki) są lepsze i takie zaplanowalam, ale wszystko jeszcze przede mna. czekam na opinie.

pozdrawiam

Anjamen - jeżeli wszystko idealnie zaplanujesz i nie będziesz robić żadnych poprawek (typu podkucie kabelka, hydraulika), jesteś w stanie zaakcepować różnice w fakturze w ramach jednego pokoju np. na poddaszu gładka płyta GK+ struktura - to tynki cementowo wapienne są zdecydowanie mocniejsze pod względem mechanicznym. Podkucia są bardzo widoczne i bez szans na ukrycie (nie jesteś w stanie zatuszować a farba uwypukla).

Grupo - mam dwie interpretacje metodologii określania powierzchni do wyłączenia z produkcji rolnej - jedna mówi, że na mapce trzeba postawić jedną prostą linię oddzielającą teren zabudowany (do wyłączenia) oraz resztę działki; drugi natomiast mówi, że tylko to co jest faktycznie pod domem, tarasem, podjazdem, ścieżką należy wyłączyć - jakie są wasze doświadczenia.

Przypomnę jeszcze moją prośbę - architekt-adapter pilnie poszukiwany.

Pozdrav

Grupo - mam dwie interpretacje metodologii określania powierzchni do wyłączenia z produkcji rolnej - jedna mówi, że na mapce trzeba postawić jedną prostą linię oddzielającą teren zabudowany (do wyłączenia) oraz resztę działki; drugi natomiast mówi, że tylko to co jest faktycznie pod domem, tarasem, podjazdem, ścieżką należy wyłączyć - jakie są wasze doświadczenia.

Pozdrav

Ja musiałam wyłączyć to co u Ciebie w wersji II, z tym , że trzeba było dokładnie podać na mapce wyliczenia poszczególnych elementów: chodników, ścieżek, podjazdów itp. zieleni :roll: , tak sobie życzył wydział architektury w Trzebnicy.

Pozdrav

Wysłałem namiary na adaptera na priva

dzięki Ci za pamięć :-) zastanawiam się tylko co znaczy "swego czasu byli "the best" :roll: :p 8) :wink: :lol:

podglądam sobie zawsze co się dzieje w grupie, ale chyba nie dam rady być bo jadę po dzieciaczki do babci.....chyba że jakoś później uda mi sie dojechać ....

Cześć Iwonko,

"swego czasu" jest odniesieniem do częstotliwości Waszego pojawiania sie tutaj. Bo "the best" to jesteście nadal, to chyba oczywiste. :wink: :wink: :) :)

:lol: :lol: :lol:

pozdrawiam :-)

uprzejmie donoszę , że sie zalałam....

do grona polecanego przeze mnie elektryka dołączam forumowego janzara

wylewki sa zrobione naprawde super, mucha nie siada, szybko, czysto równo

na dodatek Pan janzar to bardzo pozytywna osoba

a teraz mam pytanie równiez mapkowe

odrolniłam 500m2 z mojej działki

teraz geodeta musi zrobic mapkę dla gazowni i na niej jest juz budynek, woda, kanalizacja prad

i mówi, że musi całą działkę przekwalifikować na bp a pozniej na budowlaną

nie wiecie jak zrobic zeby tylko jej czesc (ta odroloniona) mogla zostac zgloszona do katastru jako budowlana?

Natali - współczuję i mam nadziję, że do wesela sie zagoi.

Kochani z innej beczki; szukam elektryka buszującego na zachodzie Wrocławia i okolicach. Będe go potrzebował na początek września, może końcówka sierpnia.

Swoją drogą, cena za punkt elek. około 35zł to chyba dobra cena?

My mamy pana, który robi nam elektrykę w Mrozowie, więc możemy podać Ci namiar, ale ceny za punkt nie pamiętam :oops: (zapytam męża). Nie był specjalnie tani, ale jak na razie tfu, tfu jesteśmy z niego bardzo zadowoleni :D

my odrolniliśmy chyba całą, z tym że do ewidencji gruntów przy odbiorze budynku zgłaszać będziemy jako budowlane tylko to co pod domem, tarasami, ewentualnie podjazdami. Reszta zostanie jako ziemia rolna, bo tak jest dużo taniej "podatkowo".

w niedziele w Spiżu będziemy w składzie dwóch sztuk. Fajnie będzie was poznać

:D

uprzejmie donoszę , że sie zalałam....

do grona polecanego przeze mnie elektryka dołączam forumowego janzara

wylewki sa zrobione naprawde super, mucha nie siada, szybko, czysto równo

na dodatek Pan janzar to bardzo pozytywna osoba

podpisuję się pod słowami Xeny :p

dodatkowo dzięki radom pana Jana zaoszczędzimy, parę tysiączków :lol: ,

prawie nas skrzyczał :wink: ,

gdy usłyszał , że myślimy o wyrównaniu naszych tynków cementowo wapiennych gładzią,

poradził je tylko przeszlifować i malować ,

i tak też zrobimy 8)