Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

[

... chętnie umowiłabym się na wspólny zakup pstryczków elekryczków.

Może na Przybyszewskiego trza by pojechac na wizję lokalną?

Kulko - ja bardzo chętnie w kwestii pstryczków - elektryczków :-) Wstępnie chcę Legranda, a Ty?

My nastawiamy się na Berkera.

Smiejus - moze uda nam sie też w tym tygodniu.

Do naszego domku potrzebujemy ok 100 sztuk różnych pstryków, włączników, gniazd itd.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

my mieliśmy taki tymczasowy kibelek (swoją drogą w dość brzydackim błękitnym kolorze) zamontowany na tymczasem. Właśnie stoi przed domem do wywiezienia. Spełnił swoje zadanie i już. Panowie byli zachwyceni, że nie musieli do wiadra albo po krzakach. Nie montuj swojego docelowego na te 2 miesiące ale 100 zł na nowy byle jaki też szkoda. Nasz jest za zupełną darmochę. Bierzcie kiedy chcecie. Decyzja należy do Was.

Ano widzisz - szkoda, że się wcześniej nie zgadałyśmy. Juz kupiliśmy jakis czas temu:(

Uwaga ogłaszam, że odsprzedam potrzebującym o co mi pozostało.

Po cenie zakupu (sprzed kilku miesiecy, lub z wywalczonym rabatem :wink: )

1. Dwa grzejniki Purmo V22 600x800 - zostaly uszkodzone podczas transportu. Jeden jest lekko zarysowany (tylko lakier) drugi ma odgiętą tę kratkę od góry grzejnika (można przygiąć). U nas miały wisieć w pokojach, ale może ktoś do garażu, czy pom. gosp., albo nie jest takim wzrokowcem wrażliwcem jak ja (zdjecia mogę wysłac)

2. Cegły Hoffmanowskie (całe: http://galeria.wozik.com/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=46 i połówki: http://galeria.wozik.com/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=15) - osoba która prosiła o zarezerwowanie cegieł zniknęła bez wieści wiec oglaszam się znowu:)

3. dachówki i gąsiory Braas Celtycka Lumino, brąz

4. Stopne kominarskie

5. Kafle z serii Sunny Wind firmy Paradyż: http://www.paradyz.com.pl/index.php?s=15&a=7&lang=pl&collID=248&scID=343&seek=2153

duży format (6 paczek!!) i mozaikę.

zainteresowanych zapraszam na priv

WITAM CAŁĄ GRUPĘ PO DŁUGIEJ NIEOBECNOŚCI!!!

NA DZIEŃ DOBRY OGROMNE PRZEPROSINY I SKRUCHA ŻE DO DNIA

DZISIEJSZEGO NIE ODPISAŁAM NA TEMAT

OGRODZENIA :oops: :oops: :oops:

MAM NADZIEJĘ,ŻE MI WYBACZYCIE I PRZYJMIECIE SPOWROTEM :cry:

RÓŻNE RZECZY SIĘ DZIAŁY PRZEZ TEN CZAS I NIC NIE MOGŁAM ZROBIĆ :(

TAK CZY INACZEJ NIESTETY NIE MAM NAMIARÓW NA PANA OD

OGRODZENIA/PODOBNO JUŻ "NIE ISTNIEJE"-TRUDNO.

SAMA TERAZ SZUKAM I WAS PROSZĘ O POMOC.

MAM NADZIEJĘ,ŻE W INNYCH KWESTIACH SIĘ SPRAWDZĘ :)

POZDRAWIAM GORĄCO :wink:

Hura, mam wreszcie strop. Długo to trwało, ale się udało. Było gorąco i to nie tylko ze względu na temperaturę na dworze. Koleś, który przywoził beton stwierdził, że za mało stempli i może się zawalić. Wczoraj kierbud, że za dużo i po co aż tak wszystko zabezpieczamy. Stwierdziliśmy, że skoro jeden mówi, że za dużo, a drugi za mało to chyba jest w sam raz. Ale stres był, bo strop dość skomplikowany (sporo podciągów, pustka nad salonem). :wink:

Super :)

Bedzie biedzie biegła między Kiełczowem a Śliwicami więc będe miał do węzła tylko ze 4 km

U mnie daszek wreszcie skończony, po małych poprawkach pożegnałem się wczoraj z dekarzami. Bogen rzeczywiście ładnie się prezentuje na dachu.

Wkrótce montaż okien i zalanie schodów na taras i do końca tygodnia s.s.z. zakończony :-)

Uwaga ogłaszam, że odsprzedam potrzebującym o co mi pozostało.

Po cenie zakupu (sprzed kilku miesiecy, lub z wywalczonym rabatem :wink: )

1. Dwa grzejniki Purmo V22 600x800 - zostaly uszkodzone podczas transportu. Jeden jest lekko zarysowany (tylko lakier) drugi ma odgiętą tę kratkę od góry grzejnika (można przygiąć). U nas miały wisieć w pokojach, ale może ktoś do garażu, czy pom. gosp., albo nie jest takim wzrokowcem wrażliwcem jak ja (zdjecia mogę wysłac)

został mi juz tylko jeden grzejnik: tu sa fotki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=213771446

Cześć Grupo waleczna.

Jakiś czas temu dyskutowałem z Wami o oknach PCV i drzwiach przesuwnych.

Jednym z firm o której rozmawialiśmy była firma Karfil . Wracam do tego tematu bo wydaje mi się że powinienem się z Wami podzielić moimi opiniami

Tak więc byłem tam 3 tygodnie temu - obejrzeliśmy okna porozmawialiśmy z Pania ustalilismy wszystkie nasze oczekiwania i zostawiliśmy specyfikację do wyceny. Wycena miała zostać do nas wysłana za 2 dni. Mija 3 tygodnie i ani słychu i odzewu. Dodatkowo podczas naszej rozmowy Pani odebrała telefon z bardzo "nieprzyjemną" reklamacją, "to niemożliwe że rolety się nie zwijają przecież zostaly dobrze zamontowane i na pewno pan coś źle zrobił a nie dojechaliśmy do Pana na czas bo padał deszcz a na drugi dzień mieliśmy umówionego innego klienta przecież nie mogliśmy do niego nie pojechać usłyszałem - dobre co ? :)

A wracając do okien to zostaje cały czas na tapecie Oknoplast Kraków i Em-pol tu jak na razie wszystko jest ok.

Oczywiście jest to moja własna ocena a Wy wyciągnijcie własne......

P.S.

A właśnie,a co do spotkania to co taka cisza - sam będę pił to piwo dzisiaj ??

I jeszcze mam pytanie do "mających już dach" napiszcie mi ile zapłacilście za poszczególne etapy dachu (najlepiej za m2).Moaj ekipa juz sobie podnosi cenę od podniesienej ceny i szybko zapomina że przed chwila podniosła

Założyłem już taki temat jakiś czas temu na forum ogólnym ale rozbieżności są tak wielkie w zależności od regionu że pytam Was, budujących w okolicach Wrocka

Chodzi mi o poszczególne etapy (bez materiałów):

* wykonanie więźby

* ułożenie folii + łaty i k.łaty

* Ułożenie dachówki (klasyczna ceramiczna)

* wszelkie obróbki (kosze, rynny kominy, elem. blacharskie)

* montaż okien dachowych