Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

scur i zuch, ja tez skłaniam się ku oknom z Polokno. Wydaja się bardzo porządne i cenowo ok. Na razie mam wycenę od nich i od oknoplastu. Różnica w cenie ponad 10 tyś. Zgadnijcie na czyją korzyść. Czy macie okna w okleinie?Jeśli tak, to jaki kolor? Pozdrawiam grupę. Niestety nie udało mi sie dotrzeć na spotkanie, ale mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja.

Nie chcę zbyt nachalnie polecać, bo nie mam w tym żadnego interesu, oprócz tego tylko żeby Wam pomóc. Jednak powtórzę z całą stanowczością.

1. Kontakt - super

2. Profile i okucia - dobrej klasy

3. Cena - bardzo rozsądna

4. Terminowość - bez zarzutu

5. Montaż - sprawny

6. Serwis gwarancyjny - przyjechali już 2 razy na regulację (tego nie da się uniknąć) i wszystko sprawnie zostało załatwione.

Okna mamy w super, hiper niepowtarzalnym :wink: :wink: kolorze obustronnego złotego dębu.

Pozdrawiam

Agnieszka

Witam grupę wrocławską!!! :D

Nie wiedziałam, ze spotkanie było... :( :( :(

Przyjechałabym się z Wami spotkać...

Szkoda :(

Fajne fotki, tylko nie wiadomo kto na nich jest. Podpiszcie proszę. Z przyjemnoscią Was poznam :D

'

Rzeczywiście szkoda bo wysłałam Ci imienne zaproszenie, koleżanko. :roll: :roll:

A jak myślisz, kto jest kto na tych zdjęciach?? Może pokusisz się na zgadywankę.

A mi nie pozostaje nic innego jak zwrócić komuś jego zapomnianego Muratora. :wink: :wink:

Wydawało nam się, że to Wasz ???

W każdym razie jest u nas. Ciężkie to to, okrutnie :wink: :wink: :wink:

Pozdrawiam

No to w takim razie zglosimy sie po niego osobiscie - bo to nasz ;-)

Żal było ze stolika zabierac, stał jakoby ta latarnia dla zbłądzonych budowniczych :p

A przeca wiadomo bylo, ze w dobre ręce trafi :D

pozdrowka!

Również polecam Polokno. Mam ich okna w mieszkaniu. Były montowane 4 lata temu i generalnie jestem zadowolona. Aktualnie poszukuję okien do domu, ale mam dylemat - drewno czy plastik. Ostatnio oglądałam kilka profili "drewnopodobnych" i przyznam, że te z Polokna były bardzo naprawdę ładnie zrobione. Ponadto ich profil (Kömmerling) "nieźle trzyma" :wink: drzwi balkonowe i można je zrobić bez poprzeczki. Jeśłi ktoś chciałby zobaczyć drzwi balkonowe przesuwne to są takie w Wimarolu (profil SCHUCO) - ja zrezygnowałam z tego rozwiązania. Dla mnie za ciężko się to przesuwa, nawet przy "suwaku z automatem".

Pozdrawiam, Gośka

Witam grupę wrocławską!!! :D

Nie wiedziałam, ze spotkanie było... :( :( :(

Przyjechałabym się z Wami spotkać...

Szkoda :(

Fajne fotki, tylko nie wiadomo kto na nich jest. Podpiszcie proszę. Z przyjemnoscią Was poznam :D

'

Rzeczywiście szkoda bo wysłałam Ci imienne zaproszenie, koleżanko. :roll: :roll:

A jak myślisz, kto jest kto na tych zdjęciach?? Może pokusisz się na zgadywankę.

nic do mnie nie doszło :o :-? :roll: :( ....

Nie dam rady zgadnąc. Poddaję się :-?

Pomożesz? :D

Jolu - okna mam w okleinie w kolorze Macore - taki trochę bardziej czerwony mahoń, coś jak kasztan dachówek Braas (bo takie mamy :wink: ).

Już sobie wyobrażam urządzanie pokoi pod to Macore :lol: :lol: :lol:

Profile Kommerling bezołowiowe, szyby klejone, wycena dla 15 okien dwuskrzydłowych + 2 pary drzwi tarasowych (bez poprzeczki) 15.500. Mam tam jakieś klamki z kluczykiem czy przyciskiem, już nie pamiętam, bo to było jakiś czas temu.

Pan właściciel poważnie podchodzi do sprawy, nas oprowadził po fabryczce, dał nam wszystko pomacać, jest OK.

Mam tam jakieś klamki z kluczykiem czy przyciskiem, już nie pamiętam, bo to było jakiś czas temu.

Z kluczykiem - ja tez mam - bardzo wygodne.

Pan właściciel poważnie podchodzi do sprawy, nas oprowadził po fabryczce, dał nam wszystko pomacać, jest OK.

POtwiredzam, tez "macalismy".

Spotkanie - zdjęcia, są tajne, fajnie będzie podomyślać się kto jest kto 8)

Szprosy - najładniejsze szprosy jekie widziałem ma Urzędwoski - nie da się opowiedzieć, powiem tylko, że są niezależne od okna i można je do mycia zdjąć. Ważna ich zaleta, to brak niezbyt pieknego montażowego silikonu.

Czy drewniane czy PCV? 1000000 słów wypowiedziano na różnych forach na ten tamat. Ja bez powtarzania się powiem tylko, ża zamówiłem drewniane.

smiejus, Natalia Stanko, Xena z Xsary, SUSPENSER nie pozostaje mi nic innego jak zrehabilitować się i zorganizować spotkanie tak jak ma być i oczywiście pozostawić swój nr telefonu. :oops:

Pozwólcie, że następne spotkanie rozkręcimy w drugiej połowie września. Jest szansa, że upałów nie będzie :D Znajdziemy miejsce z odrobiną zieleni, najlepiej w parku i koło knajpki. Przychodzi mi na myśl Agawa w Parku Południowym albo Partynice. Inne propozycje mile widziane :D

trabi-wrc pomysł z Twoją działką nie jest zły ale czy jesteś na to gotowy 8)

Dodam, że u mnie wycena Oknoplastu to 36 tyś bez rolet!. Bardzo podobało mi się u nich okno w kolorze orzech (Dabell też ma takie), ale wycena mnie powaliła. W Polokno mieli na ekspozycji tylko złoty dąb (tyż pikne), ale u mnie będzie chyba orzech. Mam nadzieję, że okleiny u poszczególnych firm nie różnią się.

Dodam, że u mnie wycena Oknoplastu to 36 tyś bez rolet!. Bardzo podobało mi się u nich okno w kolorze orzech (Dabell też ma takie), ale wycena mnie powaliła. W Polokno mieli na ekspozycji tylko złoty dąb (tyż pikne), ale u mnie będzie chyba orzech. Mam nadzieję, że okleiny u poszczególnych firm nie różnią się.

I tu muszę Cię wyprowadzić z błędu - okleiny w różnych firmach różnią sie od siebie. Czasami nieznacznie a czasami bardzo - choc to niby ten sam kolor.

Jak ja kupowałam okna w Pol-okno (ale to już spory kawałek czasu) na pewno mieli nie tylko złoty dąb. Mieli też orzech - całkiem ładny.

Dowiedz się dokładnie.

Pozdrawiam

no! zeby mi to było przedostatni raz:)

co z kontaktami milaczki?

Xena - ja mam ofertę wstępną na 12 % na tego Berkera,

ale można chyba więcej, a Ty coś masz ciekawego ?

Jola - ta oferta jest mocna :o :o :o

my za okna z roletami i paroma silniczkami zapłaciliśmy ok. 25 tys.

Ale zamawialiśmy białe, tak nam się pasowało 8) .

smiejus, Natalia Stanko, Xena z Xsary, SUSPENSER nie pozostaje mi nic innego jak zrehabilitować się i zorganizować spotkanie tak jak ma być i oczywiście pozostawić swój nr telefonu. :oops:

Pozwólcie, że następne spotkanie rozkręcimy w drugiej połowie września. Jest szansa, że upałów nie będzie :D Znajdziemy miejsce z odrobiną zieleni, najlepiej w parku i koło knajpki. Przychodzi mi na myśl Agawa w Parku Południowym albo Partynice. Inne propozycje mile widziane :D

Betty, myślę, że nie koniecznie musisz mieć wyrzuty sumienia - wszyscy sie uczymy na błędach.

Myślałam sporo o spotkaniu i o tym, że rzeczywiście dla dzieci nie były to komfortowe warunki. Rodzice też musieli się trudzić żeby pociechy się nie nudziły.

Dobrze, że trudy i uciążliwości miejsca zrekompensowało nam doborowe towarzystwo i świetne humory.

Jednak do rzeczy, bo znalazłam fantastyczne miejsce na nasze "rodzinne" przyszłe spotkanie.

Bardzo niedaleczko Wrocławia - choć jak zawsze jedni będą mieli bliżej, inni dalej. Byłam nie raz, widziałam, strasznie fajnie.

Pooglądajcie i jak przyjdzie czas to się skrzykniemy. Może właśnie tu:

http://www.sielska-zagroda.pl/index.php

Pozdrawiam i wszystkim, których poznaliśmy dziękujemy za miły popołudnio-wieczór.

Agnieszka i scur

Betty ty się nic nie przejmuj, jak sie ze sobą muratora nie wzięło (tak jak my) żeby nim pomachać i towarzystwo znaleźć to sie mówi trudno, do następnego razu :wink: