Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sielska Zagroda to ulubione miejsce mojej córy. Właściciel, pan Józef super człowiek. Głosuję na Sielską, chociaż do Parku Południowego mam rzut beretem.

A teraz info mniej przyjemne. Dzisiaj w nocy złodzieje ukradli całe oświetlenie ogrodowe moim sąsiadom. Dom zamieszkany, ogrodzony, z monitoringiem i dwoma psami... :evil: :evil: Wezwana policja napomknęła, że to już któraś z kolei akcja w Tyńcu. Sąsiedzi, pilnujcie się!

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podążając śladami kulki ....

może są chętni na zakup grupowy drzwi wewnętrznych w LAKBUDZIE ,

już są dwie osoby chętne na zakup drzwi DEWRO,

gdyby ktoś jeszcze był zainteresowany, to zapraszam :p ,

na pewno udałoby się wynegocjować lepsze rabaty

zwłaszcza że terminy oczekiwania są długie ....

Ja wstępnie jestem zainteresowany DEWRO .

Ale kiedy u mnie bedzie czas na wykonczeniowke ? ;)

Może jednak wielkość rabatu mnie skusi do zainwestowania .

Sielska Zagroda to ulubione miejsce mojej córy. Właściciel, pan Józef super człowiek. Głosuję na Sielską, chociaż do Parku Południowego mam rzut beretem.

No, co do cenzurki jaką wystawiłaś temu panu to się nie zgodzę :(

Proponuję uważać na niego, człowiek ten sprzedaje na tych terenach ziemię, czasami jako pośrednik. Sprawia wrażenie bardzo miłego i uczynnego, niestety sprawy mają się zgoła odmiennie. Gdyby nie przypadkowa wizyta w starostwie pana, ktory mial stac sie moim sasiadem - dzisiaj bylbym wlascicielem dzialki siedliskowej wraz z projektem, ktorego nie mozna by juz zmienic na inny.

Nie byloby w tym nic drastycznego gdyby nie fakt, ze projekty na tej i kilku sasiednich parcelach były "na sztukę" - tylko po to, zeby uzyskac pozwolenie na budowe. Tymczasem ów pan informował że można na tej ziemi wybudowac dowolny projekt, ze pozwolenie na budowe to formalnosc, itd.

Gdy w starostwie wszystko wyszlo na jaw, pan Józef nie poczul sie nawet w obowiazku nas przeprosic, jedyne co zrobil to przestal sie kontaktowac - zrozumial, ze tych panstwa juz nie ustrzeli...

Dodam, ze dzialki stoja do dzisiaj wolne, pomimo atrakcyjnej lokalizacji nie znalezli sie (na szczescie) amatorzy tej watpliwej atrakcji.

Cóż, zawsze wole napisac 10 slow pozytywnych o kims niz 1 negatywne, ale w tym wypadku nie mam skrupułów.

pozdrawiam!

haniairafal....a czemu nie mozna zrobic projektu zamiennego akurat tam?

to dość często spotykana procedura - właściciel działki pozyskuje pozwolenie na budowe na jakiśtam projekt, a Kupujący potem składa o pozwolenie zamienne na swój projekt - tymczasem ma juz wszystkie warunki wydane itp itd...takie działki zawsze sa droższe, między innymi dlatego, iż wiesz, że nie wyskoczy Ci kwiatek jakis typu archeologia albo inne jakies takieś

pomijając fakt iż na ostatecznym pozowleniu możesz już budowac obiekty typu ogrodzenie, szambo itd....

a jeszcze jeśli Ci się spodoba projekt to masz zaoszczędzone pare tysiączków.....

jesteś na 100% pewien, że akurat na tych działkach nie można zrobić projektu zamiennego?

ps. nie wiem co to za pan, od razu mówię

haniairafal....a czemu nie mozna zrobic projektu zamiennego akurat tam?

[..ciach..]

jesteś na 100% pewien, że akurat na tych działkach nie można zrobić projektu zamiennego?

ps. nie wiem co to za pan, od razu mówię

Ano okazalo sie, ze dla tego rejonu dla siedlisk nie wydaje sie juz pozwolen na budowe ani nie istnieje mozliwosc zmiany istniejacego projektu. Nie wiem dokladnie jak ten fakt jest umocowany od strony formalnej - w kazdym razie mysle, ze skoro takiej informacji udzialilo Starostwo - nierozsadnym byloby sie w to pchac - wszak uczciwie ostrzegli. :-?

Proponuję uważać na niego, człowiek ten sprzedaje na tych terenach ziemię, czasami jako pośrednik.

No proszę, a mój kolega u niego właśnie kupił działkę i tak sie bardzo cieszył, a ja mu trochę nawet zazdrościłam tej lokalizacji...

Kulko, niekoniecznie kupil wlasnie akurat tą trefną ziemię.

Anyway, facet jest nieuczciwy i basta! Miałbym ci ja musowo bliźniaka parterowego...

no pewnie....ale coś tu mi się nie do końca podoba....

musiała być może zmiana planu albo co?

Ot co, zwykła rzecz. Tyle, że on o tym wiedział i informowal nas wbrew stanowi faktycznemu.

A cięci jestesmy na takich panów od czasu zakupu działki w Mędłowie, ktorej do dzisiaj nie udalo sie nam uzbroic (od poczatku 2006). Tamten pan był niegorszy - nie odprowadzał opłaty planistycznej do gminy. A że byl ex-wlascicielem wielu wielu hektarow w okolicy, poblokowal wielu inwestorow, bo gmina sie dolozy do drogi jak pan ureguluje oplaty, pan nie odpowiada na telefony i monity, mozna sie z nim sadzic. Dodatkowo wyszly jakies chryje z prawem przechodu i przejazdu na innych parcelach - wszystko to sprowadza sie do braku mozliwosci wykonania i realizacji projektow instalacyjnych. :(

halszka.ka

Ja byłabym zainteresowana tematem drzwi DRE. Tylko, że ja w proszku jeszcze jestem, tzn chłopaki próbują w tym upale położyć mi dach i nie umrzeć... Zanim zrobię instalacje, tynki, wylewki... Realnie to chyba zimą tych drzwi będę potrzebować. Jak długie są terminy realizacji? Jeśli będzie grupowe zamówienie, to może mi na końcu dostarczą albo gdzie na magazynie przetrzymają? Akcja też w Budusie?

A mi najlepszą (w porównaniu z ECO OKNO z Ratowic i Styl Plast z Miłoszyc) wycenę na okna zrobili w Ratowicach u Przybyłkiewicza.

Profile SHUCO, 5-komorowe, szyby 1.0, kolor 2-stronny.

Spytam jeszcze w Polokno i porównam.

Widzę, że Ratowice to zagłębie okienne. Profil shuco jest ponoć bardzo dobry. Też poproszę u nich o wycenę.

halszka.ka

Ja byłabym zainteresowana tematem drzwi DRE. Tylko, że ja w proszku jeszcze jestem, tzn chłopaki próbują w tym upale położyć mi dach i nie umrzeć... Zanim zrobię instalacje, tynki, wylewki... Realnie to chyba zimą tych drzwi będę potrzebować. Jak długie są terminy realizacji? Jeśli będzie grupowe zamówienie, to może mi na końcu dostarczą albo gdzie na magazynie przetrzymają? Akcja też w Budusie?

Jestem przed dachem i co prawda myśle bardziej o materiałach na podłogi i ściany, ale warto wcześniej wszystko zmawiać. Może te drzwi mnie skuszą, ale nie znam ich jeszcze;)

ELEKTRYK POTRZEBNY OD ZARAZ

Xeno, Twoj :) Pan Kocot, (mam namiary od swojej tesciowej na niego :o :o :o ) nie odbiera telefonów), wlasnie sprawdzam elektryków i przez przypadek okazalo sie ze to ten sam pan Mietek :0

wiec szukam dalej zeby miec jakies rozeznanie. Grupo, poratujcie jakimis namiarami pls!!!!!

na zdjeciach ze spiza rozpoznaje tylko Agnieszke per SCUR i jej męża, podpiszcie prosze te zdjecia.

nastepnym razem sie zjawie (obiecuje) chociaz widzieliscie moja mordke na zdjeciu z kałachem jak dzielnie bronilam domu Agniechy

z ogłoszen parafialnych, mam do sprzedania (TANIO) steple (ok 300szt) i (ok. 13 palet ytonga 36,5. -jesli ktos chetny zapraszam na priv.

Okna 9bo ten temat tez byl poruszany-przecwiczylam drewno-9 lat urzedowskiego-mahon-masakra!!!!!!!!) od strony poludniowej po kilku latach nadaja sie do kompletnej renowacji, wiec tym razem beda plastiki profil elite decceunicka(byly thyssen-obustronnie okleinowane-ciemne-mahon)

pozdrawiam

ania mm

mag_mat

jaka to ziemia? Do mnie jest ok. 3km drogą powiatową łączącą Szewce z Rogożem, więc byłoby blisko, ale zależy od jakości ziemi.

Daj znać proszę

Cześć,

Na wstepie serdecznie przepraszam, ze dopiero tera sie odzywam ale mielismy powazne problemy organizacyjne. Wracajać do tematu - nie potrafię jednoznacznie określić jakości ziemi - wydaje mi się, że jest przemieszana z ziemia z gliną to część a druga "sterta" to prawie sama glina.

Słyszałem że w Rogożu jest jakaś ciekawa ekipa budowlana - mozesz coś polecić?