Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pani KOala - mam szczerą nadzieję, że do wrzesnia już coś się tam postawi (3 ściany konkretnie) i będę się tego trzymać :D

no to mnie nastraszyliście, bo ja właśnie mam grzybki i wentylację standardową grawitacyjną, ale za to wszystko w pionie totalnym (czyli na dole start i potem prościutko do grzybka na dachu)

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MichAsiek

Ja chętnie na akcję drzwi w Budusie. Niestety w sobotę znowu opuszczam Wro na miesiąc, więc nie mogłabym poprowadzić tej akcji. Chyba, że we wrześniu. zuch- może do tego czasu dojrzejecie?

Mój brat mieszka w USA i dzisiaj zagaił tematem przysłania mi drzwi ze Stanów. Podobno taniej niż w Polsce. Ma mi linki poprzysyłać to pokażę. Może sprowadzimy forumowo kontenerek z Chicago?

Chętnie sprawidzimy wszystkie możliwości :wink: :D

Pozdrawiam i czekam na innych chętnych na zakup drzwi :D

ja za bardzo nie chciałabym czekać.

o Ospela złożyłam zapytanie -dam znać.

A jak we wrocku - ma ktos jakies informacje?

Xena, to kiedy zamierzasz zamawiać? Dziś lub jutro czy jednak początek przyszłego tygodnia??

Ja swoje policzyłam wczoraj i jeszcze dziś przyślę Ci zestawienie w exl.

Co z pepe* i jego fajnym rabatem w Oninenie.

wczoraj próbowałam kilka razy dzwonić do oninena ale wisiałam na słuchawce z puszczonym radiem i nikt nie podnosił. I tak kilka razy. :evil: :evil:

Z tym brakiem czekania to znaczy, że ile mam czasu na policzenie?

Trochę mnie zasmuciłaś opinią o Ospelu, ale tak sobie myślę, że teraz w domu mamy zupełnie zwyczajne pstryczki (z resztą jak pewnie większość) i przyznam się, że jakoś nic się z nimi nie dzieje, więc może jednak :-?

Ale dobrze mi się wydaje one maja cały system ramkowy itd.?

ja to bym najchętniej zamowiła już dzisiaj :)

ale poczekam na Was

niemniej chcialabym zamówic najpóxniej do końca przyszłego tygodnia a Wy

Do końca tygodnia to super. bo pomyślałam sobie, że warto ludziskom dac czas przez weekend :wink: :wink: - niech sobie w spokoju policzą.

Ja wczoraj nie miałam dużo, bo tylko górę. Ale i tak było suprise, bo się okazało, że jeden pstryczek nam zagipsowali.

przecież pamiętam jak chciałam, żeby tam był a go nie ma :o :o . Dawaj pukać, i co ?? Był, ale pod tynkiem. :evil: :evil:

Trochę mnie zasmuciłaś opinią o Ospelu, ale tak sobie myślę, że teraz w domu mamy zupełnie zwyczajne pstryczki (z resztą jak pewnie większość) i przyznam się, że jakoś nic się z nimi nie dzieje, więc może jednak :-?

Ramkowy czy nie, to już sie musiałaś decydować jak robili Ci elektrykę. Chyba, że Twój elektryk sam za Ciebie zdecydował.

Sluchajcie,

nie chce sie wyrywac bo my tu świezynki jestesmy, ale moze warto zalozyc watek cos jak "grupa zaczynajaca w 2008 - Wrocław i okolice".

Ja wiem, ze dla wiekszosci z Was, juz budujacych, to musztarda po obiedzie, ale moze sa tutaj jacys utajeni obserwatorzy, ktorzy - tak jak my przez dluzszy czas - nie pisza bo na razie nie maja specjalnie o czym, ale w takim watku poczuliby sie jak ryba w wodzie?

No co ty wyłamujesz się :-? Chcesz zrezygnować z takiego kompedium wiedzy :wink: A już Was tutaj tak polubili :wink: :wink:

Ramkowy czy nie, to już sie musiałaś decydować jak robili Ci elektrykę. Chyba, że Twój elektryk sam za Ciebie zdecydował.

Nie zrozumiałyśmy się :wink:

Chodzi mi o to czy dobrze rozpoznaję serię pstryczków Ospela -Czy jest to system, który ma ramki i wszystkie odpowiednie gniazdka RTV, itp.też w systemie ramkowym? :wink: (ale to już chyba powinnam sama sobie posprawdzać :oops: )

:lol:

tego Ci nie powiem, a moj "kontakt" ma dzisiaj urwanie glowy, chyba musisz troche poszperac sama.

Ja tez zastanawiałam się czy warto dac wiecej za osprzet - i do konca nie wiem, ...ale tego berekera i legranda poleca mi juz ktoras osoba z kolei związana z elektryką...moze maja dobry marketing tego nie wiem:)

Dzięki Xena :D

Właśnie wysłałam grupę detektywistyczną w postaci mojego męża do Obi :wink: Niech popatrzy i "podotyka" tematu to może nam się coś wyklaruje.

Ja tylko trochę boję się tego liczenia, bo niestety nasz elektryk raczej nie będzie mógł mi w tej chwili pomóc, ale pożyjemy zobaczymy.

Kulka czy orientujesz się na ile metrów kwadratowych może wystarczyć tej mozaiki, która Ci została po dolnej łazience?

W dalszym ciągu bardzo mi się podoba :D :wink: Pozdrawiam

Pewno, ze się orientuję:)

jedna paczka to 0,54 m2 więc to będzie ok. 2,16 m2. Oprócz 4 nieotwartch paczek mam jeszcze jedną zaczęta, więc będzie tego o drobine więcej.

Można sobie element ozdobny z tego zrobić:) Albo ramkę wokół lustra:-)

No co ty wyłamujesz się :-? Chcesz zrezygnować z takiego kompedium wiedzy :wink: A już Was tutaj tak polubili :wink: :wink:

No masz, bure dostalem! :p

Moglem nie sugerowac, ze to jakis objaw wyłamywania :lol:

No bo Wy tu wszyscy już tacy budujący, a my ledwo się z projektem borykający.

Czy nas ktoś w ogole rozumie? :lol: :lol: :lol:

Np. wczoraj okazalo sie, ze kanalizacji nie budziet, bo spadek terenu nie w ta strone co trzeba. A mialo byc tak pieknie. No i teraz dylemat rozbudowa z przepompownia na wlasny koszt/szambo/drenaż rozsaczajacy.

Jedno drogie, drugie klopotliwe i drogie w eksploatacji, trzecie moze sie zamulic, pachnie inaczej, nie wiem czy na naszym gruncie da sie zrobic.

eh!

Myślałam, że może szanowny administrator naszej strony wrocławskiej - Wojty -będzie umiał to zrobić. A poza tym kiedyś już padło, że sporo wśród nas jest informatyków. (tu piję do Smiejus, HAniiRafała i już nie pamiętam do kogo jeszcze, Flowera??) :wink: :wink: :wink:

Może na Stronie Grupy Wrocławskiej można dodać zakładkę pod nazwą "Pchli targ" podobną do zakładki Misiów. Musiałaby tylko być opcja Del dla tego co już zeszło.

Nooo... mozna cos takiego zrobic, z wyszukwiarka jakas pelnotekstowa, itd

Ale kto by zapewnil hosting?

Potrzebny jakis serwer z baza danych, dostep na roota zeby srodowisko skonfigurowac albo jakis admin z ktorym sie mozna porozumiec, etc. :)

Ja akurat wlasnego serwera nie posiadam, z naszym forum sie tułam gdzies po znajomych... :-?

Mam kilka pytań dotyczących własnie tego osprzętu elektrycznego. Co musze wiedziec, by zamówić gniazdka? Chodzi mi o sprawy techniczne. Czy włącznik schodowy różni się czymś od włącznika do jednej lampy z kilkoma żarówkami? Jak z gniazdami do siły? I jak wogóle z gniazdami? Czy wszystkie z bolcami uziemniającymi?

Może ktos mnie "oświecić"?

Droga Grupo,

Czy ktos wie ile orientacyjnie moze kosztowac budowa odprowadzenia sciekow z dzialki do studzienki sciekowej oddalonej o ok 100m wraz z przepompownia gdzies po drodze, zeby zniwelowac nachylenie terenu?

1. projekt

2. materialy

3. wykonanie

A moze lepiej zrobic taka przepompownie u siebie na dzialce - jak to wyglada, czy szpeci dzialke, czy halasuje?

Gmina sie na mnie wypiela i zastanawiam sie - moze warto samemu ich siec rozbudowac?

Kosztowo na pewno bedzie drozej niz szambo/oczyszczalnia ale komfort zupelnie inny...

pozdrowka!